2024

1. Physicochemical properties of dried and powdered pear pomace
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Mustafa Abdullah Yilmaz , [AUT.] Ahmet Fethi Özdemir . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 3 s. 742, DOI: 10.3390/molecules29030742
2. Assessment of physicochemical properties and quality of the breads made from organically grown wheat and legumes
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Katarzyna Sujka , [AUT.] Jerzy Księżak , [AUT.] Jolanta Bojarszczuk , [AUT.] Małgorzata Ziarno , [AUT.] Marcin Studnicki , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Foods 2024 T. 13 Nr 8 s. 1244, DOI: 10.3390/foods13081244
4. Influence of the forming die design on processing and physical properties of gluten-free crisps
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Kacper Tydman , [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. Agricultural Engineering 2024 T. 28 Nr 1 s. 87-96, DOI: 10.2478/agriceng-2024-0007
5. Potential of chlorogenic acid in the management of metabolic dysfunction-associated steatotic liver disease (MASLD): animal studies and clinical trials—a narrative review
artykuł [AUT.] Agnieszka Ziółkiewicz , [AUT. KOR.] Przemysław Niziński , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Adrianna Kondracka , [AUT.] Anna Oniszczuk. Metabolites 2024 T. 14 Nr 6 s. 346, DOI: 10.3390/metabo14060346
6. The influence of high hydrostatic pressure on selected quality features of cold-storage pork semimembranosus muscle
artykuł [AUT.] Paulina Duma-Kocan , [AUT. KOR.] Mariusz Rudy , [AUT.] Marian Gil , [AUT. KOR.] Jagoda Żurek , [AUT.] Renata Stanisławczyk , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Foods 2024 T. 13 Nr 13 s. 2089, DOI: 10.3390/foods13132089
7. Addition of micronized oat husk fiber to gluten-free bread - effects on chemical, physical and physiolgical properties
artykuł [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT. KOR.] Regine Schönlechner , [AUT.] Renata Różyło, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Michał Świeca. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 2024 T. 118 s. 103981, DOI: 10.1016/j.jcs.2024.103981
8. The influence of micronization on the properties of black cumin pressing waste material
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Grzegorz Gładyszewski , [AUT.] Dariusz Chocyk , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Klaudia Rząd , [AUT.] Dariusz Karcz , [AUT.] Sławomir Gawłowski, [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Urszula Gawlik. Materials 2024 T. 17 Nr 11 s. 2501, DOI: 10.3390/ma17112501
9. Physical and functional properties of powders obtained during spray drying of Cyani flos extracts
artykuł [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Monika Karaś. MOLECULES 2024 T. 29 Nr 14 s. 3400, DOI: 10.3390/molecules29143400
10. Horse meat subjected to sous-vide cooking: texture changes and sensory acceptability
artykuł [AUT.] Renata Stanisławczyk , [AUT. KOR.] Jagoda Żurek , [AUT. KOR.] Mariusz Rudy , [AUT.] Marian Gil , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Processes 2024 T. 12 Nr 8 s. 1577, DOI: 10.3390/pr12081577
11. Application of conventional and hybrid thermal-enzymatic modified wheat flours as clean label bread improvers
artykuł [AUT.] Piotr Lewko, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marek Gancarz . Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 17 s. 7659, DOI: 10.3390/app14177659
12. Sustainability of alternatives to animal protein sources, a comprehensive review
artykuł [AUT.] Marian Gil , [AUT. KOR.] Mariusz Rudy , [AUT.] Paulina Duma-Kocan , [AUT.] Renata Stanisławczyk , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Waleed Hameed Hassoon . Sustainability 2024 T. 16 Nr 17 s. 7701, DOI: 10.3390/su16177701
13. Impact of drying process on grindability and physicochemical properties of celery
artykuł [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Renata Polak, [AUT.] Andrzej Krzykowski, [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Renata Stanisławczyk , [AUT. KOR.] Mariusz Rudy , [AUT. KOR.] Jagoda Żurek , [AUT.] Grzegorz Rudzki . Foods 2024 T. 13 Nr 16 s. 2585, DOI: 10.3390/foods13162585
15. Physicochemical, functional, antioxidant, pasting and FT-IR spectroscopic properties of fermented acorns and sorghum using traditional algerian processes
artykuł [AUT.] Rayene Belmouloud , [AUT.] Hayat Bourekoua , [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Hamida Mahroug , [AUT.] Radia Ayad , [AUT. KOR.] Marta Krajewska, [AUT.] Renata Różyło. Processes 2024 T. 12 Nr 8 s. 1647, DOI: 10.3390/pr12081647

2023

16. Dandelion flowers as an additive to wheat bread: physical properties of dough and bread quality
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik, [AUT.] Alicja Sułek , [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Anna Krajewska . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 1 s. 477, DOI: 10.3390/app13010477
17. Effect of production technology intensity on the grain yield, protein content and Amino Acid profile in common and durum wheat grain
artykuł [AUT.] Alicja Sułek , [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Marcin Różewicz , [AUT.] Anna Nieróbca , [AUT.] Jerzy Grabiński , [AUT.] Marcin Studnicki , [AUT.] Katarzyna Sójka , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Plants-Basel 2023 T. 12 Nr 2 s. 364, DOI: 10.3390/plants12020364
19. Application of extrusion-cooking for processing of white and red bean to create specific functional properties
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Abdallah Bouasla , [AUT.] Sławomir Kocira, [AUT.] Ewa Czerwińska , [AUT.] Agnieszka Szparaga . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 3 s. 1671, DOI: 10.3390/app13031671
20. Structure and texture characteristics of novel snacks expanded by various methods
artykuł [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT. KOR.] Katarzyna Samborska , [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Drozd Kamila Kasprzak , [AUT.] Anna Oniszczuk. Materials 2023 T. 16 Nr 4 s. 1541, DOI: 10.3390/ma16041541
21. The effect of In vitro digestion on polyphenolic compounds and antioxidant properties of sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) and sorghum-enriched pasta
artykuł [AUT.] Agnieszka Ziółkiewicz , [AUT. KOR.] Kamila Kasprzak-Drozd , [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Iwona Kowalska , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Adrianna Kondracka , [AUT.] Anna Oniszczuk. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1706, DOI: 10.3390/molecules28041706
22. The effect of fresh Kale (Brassica oleracea var. sabellica) addition and processing conditions on selected biological, physical, and chemical properties of extruded snack pellets
artykuł [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT.] Anna Oniszczuk. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1835, DOI: 10.3390/molecules28041835
23. Comparative analysis of phytochemicals and antioxidant properties of borage oil (Borago officinalis L.) and Milk Thistle (Silybum marianum Gaertn)
artykuł [AUT.] Magdalena Kachel-Górecka, [AUT. KOR.] Marta Krajewska, [AUT.] Małgorzata Stryjecka , [AUT.] Lidia Ślusarczyk , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT.] Marek Domin. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 4 s. 2560, DOI: 10.3390/app13042560
25. Development of energy-rich and fiber-rich bars based on puffed and non-puffed cereals
artykuł [AUT.] Hayat Bourekoua , [AUT.] Fairouz Djeghim , [AUT.] Radia Ayad , [AUT.] Ayoub Benabdelkader , [AUT.] Abdelbasset Bouakkaz , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło. Processes 2023 T. 11 Nr 3 s. 813, DOI: 10.3390/pr11030813
26. Physical and thermal modification of selected lignocellulosic raw materials
artykuł [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Jakub Pulka . International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 2 s. 141-149, DOI: 10.31545/intagr/161612
27. Grinding characteristics of new varieties of winter triticale grain
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Waleed Hameed Hassoon , [AUT.] Aneta Kramek, [AUT.] Anna Krajewska . Processes 2023 T. 11 Nr 5 s. 1477, DOI: 10.3390/pr11051477
28. Enrichment of cookies with fruits and their by-products: chemical composition, antioxidant properties, and sensory changes
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 10 s. 4005, DOI: 10.3390/molecules28104005
30. Anti-Inflammatory and protective effects of water extract and bioferment from Sambucus nigra rruit in LPS-Induced human skin fibroblasts
artykuł [AUT.] Magdalena Wójciak , [AUT.] Aleksandra Ziemlewska , [AUT.] Martyna Zagórska-Dziok , [AUT.] Zofia Nizioł-Łukaszewska , [AUT.] Dariusz Szczepanek , [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Ireneusz Sowa . INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 2023 T. 24 Nr 12 s. 10286, DOI: 10.3390/ijms241210286
Elementów na stronie: