2024

1. ß-Hydroxy-ß-methylbutyrate: A feed supplement influencing performance, bone metabolism, intestinal morphology, and muscle quality of laying hens: a preliminary one-point study
artykuł [AUT. KOR.] Ewa Tomaszewska, [AUT.] Sylwester Świątkiewicz , [AUT.] Anna Arczewska-Włosek , [AUT.] Dorota Wojtysiak , [AUT.] Piotr Dobrowolski , [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Iwona Puzio, [AUT.] Halyna Rudyk , [AUT.] Oksana Brezvyn , [AUT.] Siemowit Muszyński. POULTRY SCIENCE 2024 T. 103 Nr 5 s. 103597, DOI: 10.1016/j.psj.2024.103597
2. Organic eggs as an indirect indicator of agricultural environmental pollution - preliminary research
artykuł [AUT.] Kamil Drabik, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Hanna Spasowska-Czarny , [AUT.] Oleg P. Melnyk , [AUT.] Magdalena Kutrzuba , [AUT. KOR.] Justyna Batkowska. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS 2024 T. 131 s. 106214, DOI: 10.1016/j.jfca.2024.106214
3. Nutritional value and physicochemical properties of male and female broad-breasted Bronze turkey muscle
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mateusz Niedzielak , [AUT. KOR.] Joanna Stadnik. Foods 2024 T. 13 Nr 9 s. 1369, DOI: 10.3390/foods13091369
5. Use of sustainable packaging materials for fresh beef vacuum packaging application and product assessment using physicochemical means
artykuł [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT. KOR.] Mariusz Florek. MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109551, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109551
6. Effect of VP, MAP and combined packaging systems on the physicochemical properties and microbiological status of veal from unweaned calves
artykuł [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Aleksandra Ukalska-Jaruga , [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT.] Roberta Nuvoloni , [AUT. KOR.] Mariusz Florek. MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109590, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109590
7. Nutritional value and technological parameters of milk from organic and conventional farms in Poland
artykuł [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Wójcik-Saganek , [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT. KOR.] Aneta Brodziak, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. Annals of Animal Science 2024 T. 24 Nr 3 s. 949-964, DOI: 10.2478/aoas-2024-0008
8. The nutritional value of beef from Polish Red and Limousin cattle breeds maintained by an extensive production system
artykuł [AUT.] Konrad Wiśniewski , [AUT. KOR.] Marcin Świątek , [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Beata Kuczyńska . Archives Animal Breeding 2024 T. 67 Nr 2 s. 259-269, DOI: 10.5194/aab-67-259-2024
10. Use of fruit pomace in the production of selected cosmetics
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Adrianna Romańska . W: Farm machinery and processes management in sustainable agriculture. XII International Scientific Symposium 2024, Lublin 2024 2024, Springer s. 270-276, 978-3-031-70954-8
11. Wpływ biowęgla w diecie świń na jakość surowca mięsnego i kierunki jego wykorzystania
artykuł [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Łukasz Wlazło, [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Mateusz Ossowski, [AUT. KOR.] Bożena Nowakowicz-Dębek, [AUT.] Katarzyna Karpińska , [AUT.] Anna Czech. Roczniki Naukowe Zootechniki 2024 T. 51 Nr 1 s. 69-83, DOI: 10.58146/n7td-qz05

2023

13. Lactoferrin—the health-promoting properties and contemporary application with genetic aspects
artykuł [AUT.] Anna Jańczuk, [AUT. KOR.] Aneta Brodziak, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Jolanta Król. Foods 2023 T. 12 Nr 1 s. 70, DOI: 10.3390/foods12010070
14. Jogurty jako superfood
artykuł [AUT. KOR.] Aneta Brodziak, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Maria Zuba-Ciszewska , [AUT.] Jolanta Król. Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 2 s. 20-26, DOI: 10.15199/65.2023.2.4
16. The influence of selected factors on the nutritional value of the milk of cold-blooded mares: The example of the Sokólski breed
artykuł [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Grażyna Polak , [AUT.] Iwona Janczarek, [AUT. KOR.] Ewelina Tkaczyk. Animals 2023 T. 13 Nr 7 s. 1152, DOI: 10.3390/ani13071152
18. Comparison of the quality of selected meat products and their plant-based analogs
artykuł [AUT. KOR.] Tomasz Daszkiewicz , [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Monika Wodzak , [AUT.] Dorota Kubiak , [AUT.] Ewa Burczyk . POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES 2023 T. 73 Nr 2 s. 109-119, DOI: 10.31883/pjfns/162504
20. Properties of yoghurt fortified in lactoferrin with effect of storage time
artykuł [AUT.] Anna Jańczuk, [AUT. KOR.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Tomasz Czernecki. Animals 2023 T. 13 Nr 10 s. 1610, DOI: 10.3390/ani13101610
22. Organic milk production sector in Poland: driving the potential to meet future market, societal and environmental challenges
artykuł [AUT.] Maria Zuba-Ciszewska , [AUT. KOR.] Aleksandra Kowalska , [AUT. KOR.] Aneta Brodziak, [AUT.] Louise Manning . Sustainability 2023 T. 15 Nr 13 s. 9903, DOI: 10.3390/su15139903
24. Use of physicochemical, FTIR and chemometric analysis for quality assessment of selected monofloral honeys
artykuł [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Agnieszka Niemczynowicz , [AUT.] Alicja Matwijczuk, [AUT.] Grzegorz Czernel, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Bożena Gładyszewska. JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH 2023 T. 62 Nr 4 s. 863–872, DOI: 10.1080/00218839.2021.1900637
25. Genetic differences in variants of the AMD virus at the site of a disease outbreak
artykuł [AUT.] Marcin Kondracki, [AUT. KOR.] Andrzej Jakubczak, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Ilona Mazurkiewicz, [AUT.] Martyna Moryl , [AUT.] Joanna Kaczmarczyk . VIROLOGY 2023 T. 587 s. 109851, DOI: 10.1016/j.virol.2023.109851
26. Molecular diversity of BoNT-producing Clostridia—a still-emerging and challenging problem
artykuł [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT. KOR.] Aleksandra Jarosz , [AUT.] Magdalena Sapała , [AUT.] Karol Stasiak , [AUT.] Anna Grenda , [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Krzysztof Kwiatek . Diversity-Basel 2023 T. 15 Nr 3 s. 392, DOI: 10.3390/d15030392
27. Wiedza konsumentów na temat jakości wyrobów czekoladowych i zasad ich znakowania
rozdział z monografii [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Katarzyna Paskudzka , [AUT.] Jolanta Król. W: Najnowsze trendy w dietetyce i technologii żywności. Redakcja / Mariola Janiszewska, Lublin 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 58-66, 978-83-67104-82-1
Elementów na stronie: