2022

1. Antioxidant content and antioxidant capacity of the protein-rich powdered beverages enriched with flax seeds gum
artykuł [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] Ireneusz Kapusta , [AUT. KOR.] Michał Świeca. Antioxidants 2022 T. 11 Nr 3 s. 582, DOI: 10.3390/antiox11030582

2021

2020

8. Temperature of hydration affects on the potential bioaccessibility of phenolics from the powdered beverages
inne publikacje [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT. KOR.] Michał Świeca, [AUT.] Małgorzata Sikora . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 17, 978-83-66392-65-6
9. Content and potential bioaccessibility of carotenoids from powdered beverages
inne publikacje [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT. KOR.] Michał Świeca, [AUT.] Małgorzata Sikora . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 18, 978-83-66392-65-6
10. Napoje sproszkowane bazujące na suszonych warzywach i owocach jako nowe produkty specjalnego przeznaczenia żywieniowego
inne publikacje [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT. KOR.] Michał Świeca, [AUT.] Małgorzata Sikora . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 19, 978-83-66392-65-6
11. Wpływ dodatku liofilizowanych owoców na aktywność przeciwutleniającą sproszkowanych napojów warzywny
inne publikacje [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT. KOR.] Michał Świeca, [AUT.] Małgorzata Sikora . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 20, 978-83-66392-65-6
12. Innowacje na rynku żywności - Napoje sproszkowane na bazie warzyw i owoców jako spożywcze produkty funkcjonalne
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Jedut Paulina , [AUT.] Katarzyna Niedźwiadek, [AUT. KOR.] Michał Świeca. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy T. 10 s. 7-11, 978-83-66392-59-5
13. Diety wegetariańskie w prewencji chorób cywilizacyjnych
rozdział z monografii [AUT.] Jedut Paulina , [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Justyna Bochnak . W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy s. 61-66, 978-83-66392-59-5

2019

15. Nutritional quality of fresh and stored legumes sprouts - Effect of Lactobacillus plantarum 299v enrichment
artykuł [AUT. KOR.] Michał Świeca, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT.] Małgorzata Sikora , [AUT.] Joanna Suliburska . FOOD CHEMISTRY 2019 T. 288 s. 325-332, DOI: 10.1016/j.foodchem.2019.02.135
17. Effect of drying temperatures andsamples structure oncarotenoidscontentin carrotand pumpkin powders
inne publikacje [AUT.] Justyna Bochnak . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 22, 978-83-66139-83-1
18. Aktualne możliwości wykorzystania sproszkowanych napojów
inne publikacje [AUT.] Justyna Bochnak . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, 978-83-66139-83-1
19. Charakterystyka enzymów prozapalnych: lipooksygenazy (LOX), cyklooksygenazy (COX) i oksydazy ksantynowej (XO) oraz rola fitozwiązków jako potencjalnych inhibitorów tych enzymów
rozdział z monografii [AUT.] Ewa Habza-Kowalska, [AUT.] Jagoda Szafrańska, [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT.] Ilona Mazurkiewicz. W: Nauki przyrodnicze Część I : Fauna i flora / red. nauk. Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak, UPP, Poznań 2019 2019, Młodzi Naukowcy, 978-83-66392-02-1
20. Zastosowanie aloesu zwyczajnego Aloe vera (L.) Burm.f. w wybranych gałęziach przemysłu
rozdział z monografii [AUT.] Małgorzata Sikora , [AUT. KOR.] Michał Świeca, [AUT.] Justyna Bochnak . W: Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna : nowe nadzieje fitoterapii : monografia naukowa, Krosno ; Wrocław 2019 2019 s. 177-185, 978-83-64457-51-7
21. Możliwości wykorzystania proszków z dyni jako komponentów żywności funkcjonalnej
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT.] Ewa Habza-Kowalska, [AUT.] Małgorzata Sikora , [AUT. KOR.] Michał Świeca. W: Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna : nowe nadzieje fitoterapii : monografia naukowa, Krosno ; Wrocław 2019 2019 s. 206-214, 978-83-64457-51-7

2018

25. Susz z buraka jako istotne źródło przeciwutleniaczy
inne publikacje [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT. KOR.] Michał Świeca. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne - wiosna. Część czwarta - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018, s. 15, 978-83-65917-78-2
26. The effect of sample structure and drying method on the potentially bioavailable phenolics and antioxidant capacity of red beetroot (Beta vulgaris) powders
inne publikacje [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT. KOR.] Michał Świeca. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne - wiosna. Część czwarta - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018, s. 16, 978-83-65917-78-2
28. The effect of sample structure and drying method on the potentialy bioavailabile phenolics and antioxidant capcity of carrot powders
inne publikacje [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT.] Małgorzata Sikora , [AUT. KOR.] Michał Świeca. W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej" Żywność – tradycja i nowoczesność" : VI International Session Of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Materiały konferencji naukowej, Lublin, 24-25 maj 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-74-5
29. Wpływ rozdrobnienia i warunków suszenia na zawartość polifenoli i właściwości antyrodnikowe suszu z marchwi (Daucus carota)
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT.] Małgorzata Sikora , [AUT. KOR.] Michał Świeca. W: Prozdrowotne właściwości żywności. Aspekty żywieniowe i technologiczne / Pod redakcją naukową: Małgorzaty Karwowskiej, Izabelli Jackowskiej, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-51-6
30. Potencjalne możliwości zastosowania grzybów drożdżo-podobnych z rodzaju Aureobasidium wobec fitopatogennych grzybów strzępkowych
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Bochnak , [AUT.] Monika Kordowska-Wiater. W: Nauki przyrodnicze. Część II / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak]., Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 35-41, 978-83-65917-98-0
Elementów na stronie: