2023

1. Development of alternative protein sources in terms of a sustainable system
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT. KOR.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Sustainability 2023 T. 15 Nr 16 s. 12111, DOI: 10.3390/su151612111

2016

2015

4. Application of enzymatic liquefaction, freezing and thawing in apples (Malus domestica) juice extraction
inne publikacje [AUT.] Rafał Nadulski, [AUT.] Kamil Wilczyński, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Kazimierz Zawiślak. W: Proceedings of the 9th CIGR Section VI International Technical Symposium, Auckland New Zealand 16-20 November 2015, [Auckland] 2015, s. 57, 978-0-473-34352-1
5. Modelling of rheological properties of apple juices using a master curve
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Rafał Nadulski, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Kazimierz Zawiślak. W: Proceedings of the 9th CIGR Section VI International Technical Symposium, Auckland New Zealand 16-20 November 2015, [Auckland] 2015, s. 104, 978-0-473-34352-1
6. Application of freezing and thawing to carrot (Daucus carota L.) juice extraction
artykuł [AUT.] Rafał Nadulski, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Food and Bioprocess Technology 2015 T. 8 Nr 1 s. 218-227, DOI: 10.1007/s11947-014-1395-6
7. Przechowywanie jabłek jako ważny element spedycji tych owoców
artykuł [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Rafał Nadulski, [AUT.] Ryszard Kulig, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Józef Grochowicz. Logistyka 2015 Nr 5 CD - część 1 s. 129-135
8. Rozmiar i przyczyny offshoringu polskiej floty transportowej
artykuł [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Kinga Mianowana , [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Marcin Natoniewski, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Violetta Mianowana , [AUT.] Józef Grochowicz. Logistyka 2015 Nr 5 CD - część 1 s. 521-527

2014

10. Zaawansowane techniki nietermicznej obróbki żywności minimalnie przetworzonej
inne publikacje [AUT.] Józef Grochowicz. W: Budowa i eksploatacja maszyn spożywczych BEMS 2014 : XVI Konferencja Naukowo-Techniczna, Lublin, 9-12 września 2014 / Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego "Spomasz", Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Wydział Inżynierii Produkcji. Katedra Inżynerii i Maszyn Spożywczych, Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Żywności i Pasz. Komitet Techniki Rolniczej PAN, Lublin 2014, s. 38, 978-83-63761-40-0

2013

11. Analysis of parmezan cheese drying process
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Szczepanik, [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Mirosława Wesołowska-Janczarek, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . W: Advanced Food Processing and Quality Management : 8th CIGR Section VI International Technical Symposium, November 3-7, 2013, Guangzhou,China, China 2013
12. Electrostatic method to measure the size of the sprayed droplets
inne publikacje [AUT.] Marek Kuna-Broniowski, [AUT.] Józef Grochowicz. W: Advanced Food Processing and Quality Management : 8th CIGR Section VI International Technical Symposium, November 3-7, 2013, Guangzhou,China, China 2013
13. Physical and chemical properties comparison of fungal and crustaceous chitosan
inne publikacje [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Janusz Kalbarczyk, [AUT.] Krzysztof Tomasiewicz . W: Advanced Food Processing and Quality Management : 8th CIGR Section VI International Technical Symposium, November 3-7, 2013, Guangzhou,China, China 2013

2012

15. Nanotechnologie i inne nowatorskie problemy badawcze w inżynierii żywności
inne publikacje [AUT.] Józef Grochowicz. W: Budowa i Eksploatacja Maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2012, XV Konferencja Naukowo-Techniczna, Koszalin-Kołobrzeg , wrzesień 2012, Koszalin 2012, s. 71, 978-83-7365-285-9

2011

17. Atrakcyjność turystyczna mało znanych miejscowości i gmin podwarszawskich na przykładzie Grąbkowa
rozdział z monografii [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Agnieszka Kąca , [AUT.] Kazimierz Zawiślak. , Warszawa 2011 s. 189-197, 978-83-922173-8-1
18. Małe browary i ich znaczenie dla rozwoju turystyki kulinarnej
rozdział z monografii [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Katarzyna Kozłowska , [AUT.] Kazimierz Zawiślak. , Warszawa 2011 s. 222-231, 978-83-922173-7-4
19. Influence of infrared treatment on mechanical strength and structure of wheat grains
artykuł [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Małgorzata Goździewska , [AUT.] Zbigniew Kobus. Food and Bioprocess Technology 2011 T. 4 s. 1367-1375, DOI: 10.1007/s11947-009-0238-3

2009

22. Badanie eksploatacyjne laboratoryjnej mieszarki łopatkowej
artykuł [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Małgorzata Goździewska , [AUT.] Józef Grochowicz. Inżynieria i Aparatura Chemiczna 2009 T. 47 Nr 1 s. 80-82
24. Influence of hydrothermal processes on selected physical properties of oat grain
artykuł [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Paweł Sobczak. JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 2009 T. 90 Nr 1 s. 81-89, DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2008.06.006

2008

27. Sery jako produkty regionalne i związane z nimi atrakcje turystyczne
rozdział z monografii [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Tomasz Brzóska , [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Dorota Nowak . , Poznań 2008 s. 515-522, 978-83-88537-63-9
28. Badanie eksploatacyjne laboratoryjnej mieszarki łopatkowej
inne publikacje [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Małgorzata Goździewska , [AUT.] Józef Grochowicz. W: XI Ogólnopolskie Seminarium "Mieszanie" : Łódź - Rogów, 15-18 września 2008 : materiały konferencyjne, Łódź 2008, s. 15-19, 978-83-7283-274-0
29. Ocena skuteczności mieszania materiałów sypkich za pomocą grochu jako wskaźnika
inne publikacje [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Paweł Sobczak. W: XI Ogólnopolskie Seminarium "Mieszanie" : Łódź - Rogów, 15-18 września 2008 : materiały konferencyjne, Łódź 2008, s. 88-92, 978-83-7283-274-0
Elementów na stronie: