2020

1. Genome analysis of a wild rumen bacterium Enterobacter aerogenes LU2 - a novel bio-based succinic acid producer
artykuł [AUT. KOR.] Hubert Szczerba, [AUT.] Elwira Komoń-Janczara, [AUT.] Mariusz Krawczyk , [AUT.] Karolina Dudziak, [AUT.] Anna Nowak , [AUT.] Adam Kuzdraliński, [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Zdzisław Targoński. Scientific Reports 2020 T. 10 s. 1986, DOI: 10.1038/s41598-020-58929-0

2019

5. The influence of bilberry fruit on memory and the expression of parvalbumin in the rat hippocampus
artykuł [AUT.] Kamila Borowiec, [AUT.] Małgorzata Matysek , [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] G. Biała , [AUT.] M. Kruk-Słomka , [AUT.] R. Szalak , [AUT.] J. Ziętek , [AUT.] M. B. Arciszewski , [AUT.] Zdzisław Targoński. POLISH JOURNAL OF VETERINARY SCIENCES 2019 T. 22 Nr 3 s. 481-487, DOI: 10.24425/pjvs.2019.129973

2018

7. Complete genome sequence of Lactobacillus rhamnosus Pen, a probiotic component of a medicine used in prevention of antibiotic-associated diarrhoea in children
artykuł [AUT.] Piotr Jarocki, [AUT.] Marcin Podleśny, [AUT.] Mariusz Krawczyk , [AUT.] Agnieszka Glibowska, [AUT.] Jarosław Pawelec , [AUT.] Elwira Komoń-Janczara, [AUT.] Oleksandr Kholiavskyi , [AUT.] Michał Dworniczak , [AUT.] Zdzisław Targoński. Gut Pathogens 2018 T. 10 s. Article number: 5, DOI: 10.1186/s13099-018-0235-z
8. A co-utilization strategy to consume glycerol and monosaccharides by Rhizopus strains for fumaric acid production
artykuł [AUT.] Sylwia Kowalczyk , [AUT.] Elwira Komoń-Janczara, [AUT.] Agnieszka Glibowska, [AUT.] Adam Kuzdraliński, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Zdzisław Targoński. AMB Express 2018 T. 8 Nr 69 s. Article number: 69, DOI: 10.1186/s13568-018-0601-8
9. Biotechnologia a jakość żywności
inne publikacje [AUT.] Zdzisław Targoński. W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej" Żywność – tradycja i nowoczesność" : VI International Session Of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Materiały konferencji naukowej, Lublin, 24-25 maj 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-74-5
10. Trwałość przechowalnicza funkcjonalnych napojów owocowych na bazie brzoskwini
inne publikacje [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Bożena Sosnowska, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Zdzisław Targoński. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 77, 978-83-946796-3-7
11. Wpływ temperatury i czasu przechowywania na wybrane wyróżniki jakościowe funkcjonalnych napojów na bazie moreli
inne publikacje [AUT.] Bożena Sosnowska, [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Zdzisław Targoński. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 88
12. Zmiany wyróżników sensorycznych owocowych napojów funkcjonalnych w trakcie przechowywania
inne publikacje [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Bożena Sosnowska, [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Zdzisław Targoński. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 90

2017

13. Enterobacter sp. LU1 as a novel succinic acid producer - co-utilization of glycerol and lactose
artykuł [AUT.] Marcin Podleśny, [AUT.] Piotr Jarocki, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Jagoda Kucharska , [AUT.] Anna Nowak , [AUT.] Zdzisław Targoński. Microbial Biotechnology 2017 T. 10 Nr 2 s. 492-501, DOI: 10.1111/1751-7915.12458
14. Media optimization for economic succinic acid production by Enterobacter sp. LU1
artykuł [AUT.] Marcin Podleśny, [AUT.] Agnieszka Kubik-Komar, [AUT.] Jagoda Kucharska , [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Piotr Jarocki, [AUT.] Zdzisław Targoński. AMB Express 2017 T. 7 s. 1-10, DOI: 10.1186/s13568-017-0423-0
16. Nectary and gender-biased nectar production in dichogamous Chamaenerion angustifolium (L.) Scop. (Onagraceae)
artykuł [AUT. KOR.] Sebastian Antoń , [AUT.] Bożena Denisow, [AUT.] Elwira Komoń-Janczara, [AUT.] Zdzisław Targoński. PLANT SPECIES BIOLOGY 2017 T. 32 Nr 4 s. 380-391, DOI: 10.1111/1442-1984.12169
17. Anticholinesterase, cognition-enhancing, anti-diabetic and antimicrobial effects of wild bilberry (Vaccinium myrtillus L.) fruit
inne publikacje [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Kamila Borowiec, [AUT.] Małgorzata Matysek , [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Magdalena Polak-Berecka, [AUT.] Oleg M. Demchuk , [AUT.] Justyna Cybulska , [AUT.] Zdzisław Targoński. W: 2017 Vol. 7 (Suppl.) Proceedings of JOINT EVENT ON 13th Euro Obesity and Endocrinology Congress and 16th World Congress on Nutrition and Food Chemistry, Journal of Nutrition & Food Sciences 2017, s. 30, DOI: 10.4172/2155-9600-C1-047
18. The ability of a novel strain scheffersomyces (Syn. Candida) shehatae Isolated from rotten wood to produce arabitol
artykuł [AUT. KOR.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Adam Kuzdraliński, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Magdalena Frąc , [AUT.] Karolina Oszust . Polish Journal of Microbiology 2017 T. 66 Nr 3 s. 335-343, DOI: 10.5604/01.3001.0010.4863
19. The production of arabitol by a novel plant yeast isolate Candida parapsilosis 27RL-4
artykuł [AUT. KOR.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Adam Kuzdraliński, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Magdalena Frąc , [AUT.] Karolina Oszust . Open Life Sciences 2017 T. 12 Nr 1 s. 326-336, DOI: 10.1515/biol-2017-0038

2016

22. Effects of a bilberry preparation on selected cell lines of the digestive system
artykuł [AUT.] Kamila Borowiec, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Anna Olejnik , [AUT.] Katarzyna Kowalska , [AUT.] Zdzisław Targoński. CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 2016 T. 34 Nr 4 s. 300-305, DOI: 10.17221/375/2015-CJFS
24. Molecular characterization of defective bacteriophage BH1 isolated from Lactobacillus rhamnosus Pen
inne publikacje [AUT.] Piotr Jarocki, [AUT.] Marcin Podleśny, [AUT.] Michał Dwór , [AUT.] Oleksandr Kholiavskyi , [AUT.] Zdzisław Targoński. W: 2016 Vol. 33, Supplement, Abstracts of the 17th European Congress on Biotechnology, New Biotechnology 2016, s. 209, DOI: 10.1016/j.nbt.2016.06.1442

2015

27. The phenotypic and genomic diversity of Aspergillus strains producing glucose dehydrogenase
artykuł [AUT.] Beata Rola , [AUT.] Anna Pawlik , [AUT.] Magdalena Frąc , [AUT.] Wanda Małek , [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Jerzy Rogalski , [AUT.] Grzegorz Janusz . ACTA BIOCHIMICA POLONICA 2015 T. 62 Nr 4 s. 747-755, DOI: 10.18388/abp.2015_1125
Elementów na stronie: