2022

1. Biological activity of an Epilobium angustifolium L. (fireweed) infusion after in vitro digestion
artykuł [AUT.] Klaudia Kowalik , [AUT.] Magdalena Polak-Berecka, [AUT.] Monika Prendecka-Wróbel , [AUT.] Dominika Pigoń-Zając , [AUT.] Iwona Niedźwiedź, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT. KOR.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Adam Waśko. MOLECULES 2022 T. 27 Nr 3 s. 1006, DOI: 10.3390/molecules27031006
2. Modele in vitro w badaniach nad biodostępnością składników odżywczych
rozdział z monografii [AUT.] Klaudia Kowalik , [AUT.] Iwona Niedźwiedź, [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Magdalena Polak-Berecka. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 165-186, 978-83-7259-353-5

2021

2020

4. Potentilla alba extracts affect the viability and proliferation of non-cancerous and cancerous colon human epithelial cells
artykuł [AUT.] Klaudia Kowalik , [AUT.] Roman Paduch , [AUT.] Jakub W. Strawa , [AUT.] Adrian Wiater , [AUT.] Kamila Wlizło , [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Iwona Wertel , [AUT.] Anna Pawłowska , [AUT.] Monika Tomczykowa , [AUT. KOR.] Michał Tomczyk . MOLECULES 2020 T. 25 Nr 13 s. 3080, DOI: 10.3390/molecules25133080
Elementów na stronie: