3.
Structure and texture characteristics of novel snacks expanded by various methods
artykuł
[AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT. KOR.]
Katarzyna Samborska
,
[AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Lewko, P. , [AUT.]
Kamila Kasprzak-Drozd
,
[AUT. KOR.] Anna Oniszczuk.
Materials 2023 T. 16 Nr 4 s. 1541, DOI: 10.3390/ma16041541
4.
The effect of fresh Kale (Brassica oleracea var. sabellica) addition and processing conditions on selected biological, physical, and chemical properties of extruded snack pellets
artykuł
[AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT. KOR.] Karol Kupryaniuk, [AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.]
Marek Gancarz
,
[AUT.]
Jarosław Mołdoch
,
[AUT.]
Jarosław Szponar
,
[AUT. KOR.] Anna Oniszczuk.
MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1835, DOI: 10.3390/molecules28041835
6.
Nutritional characteristics of new generation extruded snack pellets with edible cricket flour processed at various extrusion conditions
artykuł
[AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.]
Jarosław Szponar
,
[AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk.
Antioxidants 2023 T. 12 Nr 6 s. 1253, DOI: 10.3390/antiox12061253
7.
Ocena tekstury i barwy chrupek bezglutenowych z dodatkiem wybranych owoców egzotycznych. (X Ogólnopolska Konferencja Naukowa-Innowacje w praktyce, Lublin, 15-16.06.2023).
inne publikacje
[AUT.]
Kamila Węglowska
,
[AUT.]
Julia Wrona
,
[AUT.]
Wojciech Gajewski
,
[AUT.] Lewko, P. , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz.
, Lublin 2023 2023, s. 100-100, 978-83-943796-9-8
8.
Wpływ dodatku wybranych ciemnych owoców na teksturę i barwę chrupek bezglutenowych. (X Ogólnopolska Konferencja Naukowa-Innowacje w praktyce, Lublin, 15-16.06.2023).
inne publikacje
[AUT.]
Julia Wrona
,
[AUT.]
Kamila Węglowska
,
[AUT.]
Jakub Szewczuk
,
[AUT.]
Dawid Świderski
,
[AUT.] Lewko, P. , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz.
, Lublin 2023 2023, s. 102-102, 978-83-943796-9-8
9.
Corn-based gluten-free snacks supplemented with various dried fruits: characteristics of physical properties and effect of variables
artykuł
[AUT.] Monika Różańska-Boczula, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.]
Magdalena Piszcz
,
[AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Lewko, P. , [AUT.] Szymon Ignaciuk, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT. KOR.] Karol Kupryaniuk, [AUT.]
Kamila Kasprzak-Drozd
.
Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 19 s. 10678, DOI: 10.3390/app131910678
10.
Ocena wyróżników barwy bezglutenowych przekąsek z dodatkiem suszonych owoców
rozdział z monografii
[AUT.]
Kamila Węglowska
,
[AUT.]
Julia Wrona
,
[AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Lewko, P. , [AUT. KOR.] Karol Kupryaniuk.
W: XXVII Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych.Publikacja pokonferencyjna.Tom 6: Problematyka nauk przyrodniczych i technicznych.Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 11-12 maja 2023 r. Pod redakcją/ Damian Knecht, Jan Kazak, Agnieszka Nawirska-Olszańska, Artur Niedźwiedź, Przemysław Pokorny, Janina Zawieja, Wrocław 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu s. 7-15, 978-83-7717-393-0
11.
Charakterystyka tekstury chrupek bezglutenowych z dodatkiem wybranych owoców
rozdział z monografii
[AUT.]
Julia Wrona
,
[AUT.]
Kamila Węglowska
,
[AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Lewko, P. , [AUT. KOR.] Karol Kupryaniuk.
W: XXVII Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych.Publikacja pokonferencyjna.Tom 6: Problematyka nauk przyrodniczych i technicznych.Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 11-12 maja 2023 r. Pod redakcją/ Damian Knecht, Jan Kazak, Agnieszka Nawirska-Olszańska, Artur Niedźwiedź, Przemysław Pokorny, Janina Zawieja, Wrocław 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu s. 16-26, 978-83-7717-393-0
13.
Possibility of water saving in processing of snack pellets by the application of fresh lucerne sprouts: selected aspects and nutritional characteristics
artykuł
[AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT.]
Kamila Kasprzak-Drozd
,
[AUT. KOR.] Anna Oniszczuk.
Journal of Ecological Engineering 2023 T. 24 Nr 12 s. 130-142, DOI: 10.12911/22998993/173009
14.
Charakterystyka wyróżników tekstury bezglutenowych przekąsek z dodatkiem wybranych suszów owocowych
rozdział z monografii
[AUT.]
Magdalena Piszcz
,
[AUT.]
Julia Wrona
,
[AUT.]
Kamila Węglowska
,
[AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Lewko, P. , [AUT.] Agnieszka Wójtowicz.
, Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 61-68, DOI: 10.24326/mon.2023.1
20.
Physical properties, spectroscopic, microscopic, X-ray, and chemometric analysis of starch films enriched with selected functional additives
artykuł
[AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Iwona Budziak-Wieczorek, [AUT.]
Dariusz Karcz
,
[AUT.] Daniel Kamiński, [AUT.]
Sławomir Kulesza
,
[AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT.]
Kamila Kasprzak-Drozd
,
[AUT.]
Marek Gancarz
,
[AUT.]
Iwona Kowalska
,
[AUT.]
Lidia Ślusarczyk
,
[AUT. KOR.] Arkadiusz Matwijczuk.
Materials 2021 T. 14 Nr 10 s. 2673, DOI: 10.3390/ma14102673
23.
Wybrane aspekty wykorzystania odpadów przemysłu rolno-spożywczego w produkcji żywności
inne publikacje
[AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.]
Kamila Kasprzak-Drozd
,
[AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński.
W: VII Konferencja Naukowo-Techniczna, Nowe kierunki badań w inżynierii środowiska, energetyce, geodezji i leśnictwie. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Krzysztof Jóźwiakowski, Alina Kowalczyk-Juśko, Agata Basak, Barbara Kępowicz, Patrycja Pochwatka., Zwierzyniec 2021 2021, s. 46-47
|