2024

1. Wpływ dodatku wybranych surowców utylizacyjnych do filamentu PLA na właściwości wytrzymałościowe próbek z druku 3D w technologii FDM
inne publikacje [AUT.] Jacek Mazur, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak, [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Patrycja Łusiak. W: 30 Jubileuszowa Konferencja Naukowa " Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w rolnictwie" Zakopane, 5-8 luty, 2024. Książka streszczeń, Zakopane 2024 2024, s. 58, 978-83-64377-59-4
2. Możliwości technologiczne produkcji karm dla psów
inne publikacje [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Patrycja Łusiak. W: 30 Jubileuszowa Konferencja Naukowa " Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w rolnictwie" Zakopane, 5-8 luty, 2024. Książka streszczeń, Zakopane 2024 2024, s. 65, 978-83-64377-59-4
4. Surowce i dodatki do żywności
artykuł [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak. Przemysł Spożywczy 2024 T. 78 Nr 5 s. 26-29, DOI: 10.15199/65.2024.5.3
5. Use of fruit pomace in the production of selected cosmetics
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Adrianna Romańska . W: Farm machinery and processes management in sustainable agriculture. XII International Scientific Symposium 2024, Lublin 2024 2024, Springer s. 270-276, 978-3-031-70954-8

2023

6. Development of alternative protein sources in terms of a sustainable system
artykuł [AUT. KOR.] Paweł Sobczak, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak . Sustainability 2023 T. 15 Nr 16 s. 12111, DOI: 10.3390/su151612111
7. Parametry tarcia mydeł z dodatkiem rozdrobnionych łupin orzechów laskowych
inne publikacje [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Marian Panasiewicz, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak, [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Kazimierz Zawiślak. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 12-12
8. Wykorzystanie wytłoków jabłkowych i marchwiowych w produkcji wzbogaconych mydeł
inne publikacje [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 64-64
9. Trendy w produkcji żywności
artykuł [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak. Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 12 s. 27-30, DOI: 10.15199/65.2023.12.3
10. The use of carrot and apple pomace in the production of healthy snack bars
artykuł [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Marian Panasiewicz. Agricultural Engineering 2023 T. 27 Nr 1 s. 289-300, DOI: 10.2478/agriceng-2023-0021

2022

11. Analysis of the problem of waste in relation to food consumers
artykuł [AUT.] Konrad Żukiewicz , [AUT.] Agnieszka Dudziak, [AUT. KOR.] Tomasz Słowik, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Patrycja Łusiak. Sustainability 2022 T. 14 Nr 18 s. 11126, DOI: 10.3390/su141811126
12. Changes in soil pH and their Influence on sustainable development in the agriculture
rozdział z monografii [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT. KOR.] Paweł Sobczak, [AUT.] Katarzyna Grotkiewicz , [AUT.] Anna Domańska , [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Konrad Żukiewicz , [AUT.] Małgorzata Bernatek . W: Book: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture ,XI International Scientific Symposium: Bari, Italy 13-15 June 2022 edited by Simone Pascuzzi i Francesco Santoro, Bari 2022 2022, Springer s. 145-157, 978-3-031-13089-2

2018

13. Właściwości przeciwutleniające ekstraktów otrzymanych z trawy pszenicznej i jęczmiennej
inne publikacje [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Monika Poźniak , [AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.] Weronika Michalska . W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : V Forum Młodych Przyrodników. Program i streszczenia prac, Lublin 26.05.2018 / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2018 2018, 978-83-939764-4-7
14. Kwasy tłuszczowe Omega-3 w diecie kobiet z endometriozą
inne publikacje [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Karolina Jachimowicz , [AUT.] Monika Poźniak , [AUT.] Weronika Michalska . W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : V Forum Młodych Przyrodników. Program i streszczenia prac, Lublin 26.05.2018 / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2018 2018, 978-83-939764-4-7

2017

15. Włosień kręty - aktualny problem epidemiologiczny?
inne publikacje [AUT.] Monika Poźniak , [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Patrycja Łusiak. W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : IV Forum Młodych Przyrodników, Lublin 27.05.2017 : program i streszczenia prac / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2017, s. 92, 978-83-939764-4-7

2016

16. Badanie wpływu ekstraktów otrzymanych z młodego jęczmienia na aktywność enzymów zaangażowanych w zespół metaboliczny
inne publikacje [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Sylwia Matuszak , [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Beata Rutkowska . W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : Trzecie Forum Młodych Przyrodników, Lublin 21.05.2016 : program i streszczenia prac / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2016, s. 92, 978-83-939764-3-0
Elementów na stronie: