2024

1. Use of sustainable packaging materials for fresh beef vacuum packaging application and product assessment using physicochemical means
artykuł [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT.] Mariusz Florek. MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109551, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109551
2. A review on mastitis in dairy cows research: current status and future perspectives
artykuł [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Ewa Januś. Agriculture-Basel 2024 T. 14 Nr 8 s. 1292, DOI: 10.3390/agriculture14081292
3. Odchów cieląt mięsnych
artykuł [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Piotr Stanek. Hodowca Bydła (2003) 2024 T. 29 Nr 5 s. 84-91

2023

5. Żywienie psów seniorów.
rozdział z monografii [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Piotr Stanek. W: Żywienie a zdrowie psów i kotów / pod redakcją Bogumiły Pilarczyk i Adama Lepczyńskiego ; autorzy Łukasz Adaszek [ i 33 pozostałych]., Szczecin 2023 2023, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie s. s. 28-33, 978-83-7663-336-7
6. Zasady bezpieczeństwa przy obsłudze bydła
artykuł [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Ewa Januś. Hodowca Bydła (2003) 2023 T. 28 Nr 4 s. 60-65
7. Prawidłowy odchów cieląt mięsnych
artykuł [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Ewa Januś. Bydło Mięsne 2023 Nr 2 s. 28-33
8. Rozród w stadach bydła mięsnego - cz. 1
artykuł [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Piotr Stanek. Bydło Mięsne 2023 Nr 3 s. 34-37
10. Zachowania krów rasy limousine wypasanych w otulinie Magurskiego Parku Narodowego
inne publikacje [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski. W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 48, 978-83-926689-7-8
11. Częstotliwość występowania podklinicznej kwasicy żwacza (SARA) w okresie okołoporodowym
inne publikacje [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Karolina Kasprzak-Filipek, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Arkadiusz Karasiński , [AUT.] Elfina Fajt , [AUT.] Andrzej Lisowski, [AUT.] Monika Lech . W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 37, 978-83-926689-7-8
12. Rozród w stadach bydła mięsnego - cz. 2
artykuł [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Piotr Stanek. Bydło Mięsne 2023 T. 43 Nr 4 s. 34-37
13. Behawior pastwiskowy bydła
artykuł [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Piotr Stanek. Hodowca Bydła (2003) 2023 T. 28 Nr 11 s. 36-43
14. Techniki zmiany zachowań, tworzenia nawyków oraz grywalizacja w aplikacji zdrowotnych
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Woźniak , [AUT.] Jakub Iskra , [AUT.] Kacper Pofelski , [AUT.] Klaudia Ręcławowicz , [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Stanek. W: Marketing okiem młodych naukowców / redakcja Agnieszka Bojanowska, Lublin 2023 2023, Politechnika Lubelska s. 98-112, 978-83-7947-572-8
15. Rozwój aplikacji fitness i dietetycznych w obliczu pandemii COVID-19
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Woźniak , [AUT.] Jakub Iskra , [AUT.] Kacper Pofelski , [AUT.] Klaudia Ręcławowicz , [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Stanek. W: Marketing okiem młodych naukowców / redakcja Agnieszka Bojanowska, Lublin 2023 2023, Politechnika Lubelska s. 89-97, 978-83-7947-572-8

2022

21. Częstotliwość i źródła zagrożeń bezpieczeństwa żywności w świetle badań Państwowej Inspekcji Sanitarnej
inne publikacje [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Klaudia Jedynak . W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 44-45
22. Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Karolina Kaczmar . W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
23. Ocena wiedzy konsumentów na temat alergenów mleka i przetworów mlecznych
inne publikacje [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Paweł Żółkiewski. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 58-59
24. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Anna Teter. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
25. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
26. Wytrwałość laktacji
artykuł [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Piotr Stanek. Hodowca Bydła (2003) 2022 Nr 3 s. 59-63
30. Rynek wołowiny w Polsce
artykuł [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski. Hodowca Bydła (2003) 2022 Nr 5 s. 67-72
Elementów na stronie: