14.
Ocena jakości chleba wyprodukowanego metodą bezpośrednią z dodatkiem drożdży wzbogaconych w cynk za pomocą
pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF)
inne publikacje
[AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.]
Ewelina Zielińska
,
[AUT.] Izabela Podgórska-Kryszczuk, [AUT.] Anna Wirkijowska.
W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 30, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
22.
Wpływ modyfikacji skrobi i rodzaju substancji słodzącej na trwałość kisieli jeżynowych
inne publikacje
[AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.]
Ewelina Zielińska
,
[AUT.] Monika Sujka.
W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021, s. 109
23.
Ocena możliwości wykorzystania pozostałości poekstrakcyjnych pąków goździkowca korzennego jako wtórnego surowca olejkowego
inne publikacje
[AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.]
Ewelina Zielińska
.
W: Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta. Materiały konferencyjne, Kraków, 16-17 września 2021 r., red. Dorota Gałkowska, Stanisław Kowalski, Gabriela Zięć, Kraków 2021 2021, s. 70, 978-83-946796-9-9
24.
Ocena możliwości wykorzystania pozostałości poekstrakcyjnych pąków goździkowca korzennego jako wtórnego surowca olejkowego
rozdział z monografii
[AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.]
Ewelina Zielińska
.
W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 208-217, 978-83-953897-2-6
29.
Zastosowanie spektroskopii w bliskiej podczerwieni do oznaczania zawartości białka, tłuszczu i wody w produktach mięsnych - poprawność metody w porównaniu do klasycznych metod odniesienia
rozdział z monografii
[AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.]
Ewelina Zielińska
.
W: Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta: monografia / pod redakcją naukową Stanisława Kowalskiego, Gabrieli Zięć, Iwony Drożdż, Kraków 2020 2020, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 342-353, 978-83-66602-10-6
|