2023

4. Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) do wzbogacania drożdży Saccharomyces cerevisiae w jony żelaza
inne publikacje [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Karolina Nowosad, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Izabela Podgórska-Kryszczuk. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 80
5. Use of K2CO3 to obtain products from starch-oil mixtures by extrusion
artykuł [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak. Foods 2023 T. 12 Nr 20 s. 3835, DOI: 10.3390/foods12203835

2022

7. Ocena jakości chleba wyprodukowanego metodą bezpośrednią z dodatkiem drożdży wzbogaconych w cynk za pomocą pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF)
inne publikacje [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Izabela Podgórska-Kryszczuk, [AUT.] Anna Wirkijowska. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 30, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11

2021

10. Wpływ modyfikacji skrobi i rodzaju substancji słodzącej na trwałość kisieli jeżynowych
inne publikacje [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Monika Sujka. W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021, s. 109
11. Ocena możliwości wykorzystania pozostałości poekstrakcyjnych pąków goździkowca korzennego jako wtórnego surowca olejkowego
inne publikacje [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Ewelina Zielińska . W: Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta. Materiały konferencyjne, Kraków, 16-17 września 2021 r., red. Dorota Gałkowska, Stanisław Kowalski, Gabriela Zięć, Kraków 2021 2021, s. 70, 978-83-946796-9-9
12. Ocena możliwości wykorzystania pozostałości poekstrakcyjnych pąków goździkowca korzennego jako wtórnego surowca olejkowego
rozdział z monografii [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Ewelina Zielińska . W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 208-217, 978-83-953897-2-6

2020

15. Zastosowanie spektroskopii w bliskiej podczerwieni do oznaczania zawartości białka, tłuszczu i wody w produktach mięsnych - poprawność metody w porównaniu do klasycznych metod odniesienia
rozdział z monografii [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Ewelina Zielińska . W: Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta: monografia / pod redakcją naukową Stanisława Kowalskiego, Gabrieli Zięć, Iwony Drożdż, Kraków 2020 2020, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 342-353, 978-83-66602-10-6

2019

18. Physicochemical properties and structure of hydrothermally modified starches
artykuł [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Jerzy Jamroz, [AUT.] Stanisław Pikus, [AUT.] Radosław Kowalski. FOOD HYDROCOLLOIDS 2019 T. 95 s. 88-97, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2019.04.024
22. Ocena zawartości olejku eterycznego w zielu majeranku, zielu tymianku, liściach mięty i kwiatach rumianku przechowywanych w różnych warunkach
rozdział z monografii [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Monika Sujka, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak. W: Nauka, Technologia i Innowacje w Żywności i Żywieniu : Monografia naukowa / Praca zbiorowa pod redakcją Grażyny Budryn, Katarzyny Śliżewskiej, Łódź 2019 2019, Politechnika Łódzka, 978-83-66287-14-3
23. Sensory and chemical evaluation of tea brews prepared with the assistance of ultrasound
artykuł [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Monika Sujka, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek. CIENCIA RURAL 2019 T. 49 Nr 11 s. e20190056, DOI: 10.1590/0103-8478cr2019005

2018

26. Wpływ wybranych substancji na stabilność roztworów wzorcowych kwasu askorbinowego w analizie woltamperometrycznej
inne publikacje [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: X Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Od chemii wszystko się zaczyna", Lublin 1-5 lipca 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-94-3480-1-4
27. Monitoring zawartości ołowiu, cynku, kadmu, miedzi i rtęci w wybranych produktach mleczarskich z różnych regionów Polski
inne publikacje [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] K. Ślepecka , [AUT.] M. Góral . W: X Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Od chemii wszystko się zaczyna", Lublin 1-5 lipca 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-94-3480-1-4
28. Ocena zawartości wybranych pierwiastków śladowych w handlowych sokach owocowych w aspekcie zastosowanych rodzajów opakowań
inne publikacje [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Artur Mazurek. W: XXIII konferencja : Nowoczesne metody instrumentalne w analizie śladowej, Kraków 10-11 grudnia 2018 / redakcja naukowa Małgorzata Iwona Szynkowska, Sławomir Garboś, [Warszawa] [2018] 2018, s. 30, 978-83-65870-13-1

2017

29. Physicochemical properties of waxy corn starch after three-stage modification
artykuł [AUT. KOR.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Jerzy Jamroz. FOOD HYDROCOLLOIDS 2017 T. 62 s. 182-190, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2016.08.010
Elementów na stronie: