2024

1. Addition of micronized oat husk fiber to gluten-free bread - effects on chemical, physical and physiolgical properties
artykuł [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT.] Regine Schönlechner , [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Michał Świeca. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 2024 T. 118 s. 103981, DOI: 10.1016/j.jcs.2024.103981
2. The influence of micronization on the properties of black cumin pressing waste material
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Grzegorz Gładyszewski , [AUT.] Dariusz Chocyk , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Klaudia Rząd , [AUT.] Dariusz Karcz , [AUT.] Sławomir Gawłowski, [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki . Materials 2024 T. 17 Nr 11 s. 2501, DOI: 10.3390/ma17112501
3. Bioactive peptides and other immunomodulators of mushroom origin
artykuł [AUT.] Beata Drzewiecka , [AUT.] Joanna Wessely-Szponder, [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Paula Espinal , [AUT.] Eric Fernández-De La Cruz . Biomedicines 2024 T. 12 Nr 7 s. 1483, DOI: 10.3390/biomedicines12071483
5. Selection of reference genes for expression profiling in biostimulation research of soybean
artykuł [AUT.] Magdalena Sozoniuk, [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Andrea Bohata , [AUT.] Peter Bartoš , [AUT.] Jan Bedrníček , [AUT.] František Lorenc , [AUT.] Markéta Jarošová , [AUT.] Kristýna Perná , [AUT.] Adéla Stupková , [AUT.] Jana Lencová , [AUT.] Pavel Olsan , [AUT.] Jan Bárta , [AUT.] Agnieszka Szparaga , [AUT.] María Cecilia Pérez-Pizáv , [AUT. KOR.] Sławomir Kocira. Chemical and Biological Technologies in Agriculture 2024 T. 1 s. 130, DOI: 10.1186/s40538-024-00660-3

2023

9. Unveiling of interactions between foliar-applied Cu nanoparticles and barley suffering from Cu deficiency.
artykuł [AUT.] Magdalena Kusiak, [AUT.] Małgorzata Sikora , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Sylwia Pasieczna- Patkowska , [AUT.] Mohamed Sheteiwy , [AUT. KOR.] Izabela Jośko. ENVIRONMENTAL POLLUTION 2023 T. 320 s. 121044, DOI: 10.1016/j.envpol.2023.121044
10. Sour cherry juice concentrate powdered by high and low temperature spray drying with pea protein as a carrier - physical properties, antioxidant activity and in vitro bioaccessibility
artykuł [AUT. KOR.] Alicja Barańska , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Katarzyna Samborska . DRYING TECHNOLOGY 2023 T. 41 Nr 3 s. 444-459, DOI: 10.1080/07373937.2022.2096060
11. Innovative high-fiber wheat bread fortified with micronized oat and Plantago ovata husks: Spectroscopic and physicochemical characteristics
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Regine Schönlechner , [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Michał Świeca. FOOD CHEMISTRY 2023 T. 428 s. 136782, DOI: 10.1016/j.foodchem.2023.136782
13. Examining the influence of ultrasounds and the addition of arrowroot on the physicochemical properties of ice cream
artykuł [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT. KOR.] Marta Krajewska, [AUT.] Sybilla Nazarewicz, [AUT.] Grzegorz Gładyszewski , [AUT.] Dariusz Chocyk , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Stanisław Parafiniuk, [AUT.] Artur Przywara, [AUT.] Magdalena Kachel-Górecka. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 17 s. 9816, DOI: 10.3390/app13179816
14. Hamowanie aktywności oksydazy ksantynowej i lipooksygenazy przez ekstrakty otrzymane z wybranych grzybów nadrzewnych
inne publikacje [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Agata Michalska , [AUT.] Przemysław Różycki , [AUT.] Aleksandra Kuryło . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 111, 978-83-962880-3-5

2022

15. Wodny ekstrakt z oregano jako narzędzie przedłużające jakość pozbiorczą kiełków
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Sikora , [AUT.] Michał Świeca. W: Vi Konferencja Naukowa z cyklu " Nauka i Praktyka-Rolnictwo różne spojrzenia." Chełm, 7-8 czerwca 2022, Chełm 2022 2022, s. 83-84, 978-837562-380-2
16. Kiełki fasoli mung wzbogacone probiotycznymi bakteriami L. Plantarum 299V.
inne publikacje [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Małgorzata Sikora , [AUT.] Beata Drzewiecka . W: Vi Konferencja Naukowa z cyklu " Nauka i Praktyka-Rolnictwo różne spojrzenia." Chełm, 7-8 czerwca 2022, Chełm 2022 2022, s. 99, 978-837562-380-2
17. Antioxidant content and antioxidant capacity of the protein-rich powdered beverages enriched with flax seeds gum
artykuł [AUT. KOR.] Justyna Bochnak-Niedźwiecka, [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] Ireneusz Kapusta , [AUT.] Michał Świeca. Antioxidants 2022 T. 11 Nr 3 s. 582, DOI: 10.3390/antiox11030582
20. Wykorzystanie mikronizowanej łuski owsianej do wytwarzania wysokobłonnikowego pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Regine Schönlechner , [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Michał Świeca.
21. Starch and protein analysis in buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) sprouts enriched with probiotic yeast
artykuł [AUT.] Marta Molska , [AUT. KOR.] Julita Reguła , [AUT.] Magdalena Zielińska-Dawidziak , [AUT.] Aneta Tomczak , [AUT.] Michał Świeca. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2022 T. 168 s. 113903
23. Application of Saccharomyces cerevisiae var. boulardii in probiotic food - study on legume sprouts
inne publikacje [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Adam Staniszewski . W: Abstract book. 1st polish yeast conference, Rzeszów June 22-24, 2022, [b.m] [b.r] 2022, s. 143-144
24. The effect of the addition of selected fruit pomace powders and pectin as carrier agents on the nutritional value of freeze-dried snacks
artykuł [AUT. KOR.] Magdalena Karwacka , [AUT.] Katarzyna Rybak , [AUT.] Michał Świeca, [AUT. KOR.] Sabina Galus , [AUT.] Monika Janowicz . Sustainability 2022 T. 14 Nr 20 s. 13012, DOI: 10.3390/su142013012
25. Analysis of phenolic compounds in buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) sprouts modified with probiotic yeast
artykuł [AUT.] Marta Molska , [AUT. KOR.] Julita Reguła , [AUT.] Ireneusz Kapusta , [AUT.] Michał Świeca. MOLECULES 2022 T. 27 Nr 22 s. 7773, DOI: 10.3390/molecules27227773

2021

27. Biological activity, phytochemical parameters, and potential bioaccessibility of wheat bread enriched with powder and microcapsules made from Saskatoon berry
artykuł [AUT.] Sabina Lachowicz , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Ewa Pejcz . FOOD CHEMISTRY 2021 T. 338 s. 128026, DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.128026
30. Transcriptional and biochemical response of barley to co-exposure of metal-based nanoparticles
artykuł [AUT. KOR.] Izabela Jośko, [AUT.] Magdalena Kusiak, [AUT.] Patryk Oleszczuk, [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Magdalena Kończak , [AUT.] Małgorzata Sikora . SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT 2021 T. 782 s. 146883, DOI: 10.1016/j.scitotenv.2021.146883
Elementów na stronie: