2024

1. Nutritional value and technological parameters of milk from organic and conventional farms in Poland
artykuł [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Wójcik-Saganek , [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. Annals of Animal Science 2024 T. 24 Nr 3 s. 949-964, DOI: 10.2478/aoas-2024-0008

2023

4. Jogurty jako superfood
artykuł [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Maria Zuba-Ciszewska , [AUT.] Jolanta Król. Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 2 s. 20-26, DOI: 10.15199/65.2023.2.4
6. Properties of yoghurt fortified in lactoferrin with effect of storage time
artykuł [AUT.] Anna Jańczuk , [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Tomasz Czernecki. Animals 2023 T. 13 Nr 10 s. 1610, DOI: 10.3390/ani13101610
8. Organic milk production sector in Poland: driving the potential to meet future market, societal and environmental challenges
artykuł [AUT.] Maria Zuba-Ciszewska , [AUT. KOR.] Aleksandra Kowalska , [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Louise Manning . Sustainability 2023 T. 15 Nr 13 s. 9903, DOI: 10.3390/su15139903
11. Wartość odżywcza i przydatność technologiczna mleka z gospodarstw ekologicznych i konwencjonalnych
inne publikacje [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 42, 978-83-926689-7-8
12. Wpływ sezonu produkcji na zawartość witamin lipofilnych w mleku krów rasy simentalskiej
inne publikacje [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak. W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 43, 978-83-926689-7-8
13. Jakość mleka surowego dostępnego na rynku lubelskim
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król. W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 44, 978-83-926689-7-8
14. Aktywność antyoksydacyjna mleka pozyskiwanego od krów rasy holsztyńsko-fryzyjskiej
inne publikacje [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak. W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 44, 978-83-926689-7-8
15. Wpływ dodatku białka konopnego na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne jogurtów wytworzonych na bazie mleka ekologicznego
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Tomasz Czernecki. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 70, 978-83-962880-3-5
16. Wpływ dodatku białka konopnego na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne jogurtów wytworzonych na bazie mleka ekologicznego
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Tomasz Czernecki. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu. Monografia pod redakcją naukową / Emilii Bernaś, Doroty Gałkowskiej, Kingi Topolskiej, Kraków 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 26-36, 978-83-953897-5-7
17. Influence of powder addition (MCT) on selected physicochemical and sensory properties of yoghurts based on organic cow’s milk
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Aneta Brodziak. W: 2nd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 19 April 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. B016, DOI: 10.24326/ICDSUPL2.B016

2022

22. Technologie produkcji i przetwarzania mleka o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych lub obniżające nadwrażliwość pokarmową
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 7-53, 978-83-7259-353-5
25. Lactose-free products: A study of young Polish consumers’ knowledge and purchase behaviour
artykuł [AUT.] Maria Zuba-Ciszewska , [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Louise Manning , [AUT.] Tomasz Kijek. Songklanakarin Journal of Science and Technology 2022 T. 44 Nr 3 s. 619-626, DOI: 10.14456/sjst-psu.2022.85
27. Zastosowanie wybranych produktów mlecznych w dietetyce
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Karolina Król , [AUT.] Aneta Brodziak. W: Dietetyka i kosmetologia a zdrowy styl życia / redakcja naukowa Beata Mydłowska, Warszawa 2022 2022, Wydawnictwo DiG s. 89-102, 978-83-286-0208-3
28. Znaczenie białek serwatkowych w dietetyce i kosmetologii
rozdział z monografii [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Barbara Topyła. W: Dietetyka i kosmetologia a zdrowy styl życia / redakcja naukowa Beata Mydłowska, Warszawa 2022 2022, Wydawnictwo DiG s. 173-192, 978-83-286-0208-3
29. Znaczenie produktów pszczelich w dietetyce i kosmetologii. Miód, wosk i kit pszczeli
rozdział z monografii [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król. W: Dietetyka i kosmetologia a zdrowy styl życia / redakcja naukowa Beata Mydłowska, Warszawa 2022 2022, Wydawnictwo DiG s. 193-208, 978-83-286-0208-3
Elementów na stronie: