2024

1. Wpływ bakterii Gluconacetobacter diazotrophicus na wiązanie azotu atmosferycznego oraz biostymulację roślin
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska, [AUT.] Daniel Zawada , [AUT.] Jakub Wyrostek. W: Konferencja ochrony roślin 64. Sesja naukowa Instytutu Ochrony Roślin Państwowego Instytutu Badawczego / Streszczenia „Zrównoważone rolnictwo i ochrona roślin” / Poznań, 7-8 luty 2024, Instytut Ochrony Roślin - Państwowy Instytut Badawczy, Poznań 2024 2024, s. 28, 978-83-64655-93-7
3. Gluconacetobacter diazothrophicus - endofityczna bakteria wspierająca nawożenie roślin azotem
inne publikacje [AUT.] Weronika Kursa, [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Daniel Zawada . W: Warsztaty naukowe: Preparaty mikrobiologiczne w rolnictwie i ochronie środowiska” Puławy, 10 maja 2024 roku. Materiały konferencyjne., Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, Puławy 2024 2024, s. 41, 978-83-7562-417-5
4. Wpływ preparatu Encera sc (Gluconacetobacter diazotrophicus) na wiązanie azotu atmosferycznego oraz biostymulację roślin
inne publikacje [AUT.] Daniel Zawada , [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska. W: Warsztaty naukowe: Preparaty mikrobiologiczne w rolnictwie i ochronie środowiska” Puławy, 10 maja 2024 roku. Materiały konferencyjne., Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, Puławy 2024 2024, s. 16, 978-83-7562-417-5

2023

5. Evaluating the quality of raw chocolate as an alternative to commercial products
artykuł [AUT. KOR.] Radosław Kowalski, [AUT.] Marek Rosochacki , [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Muhammad Torequl Islam . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 3 s. 1274, DOI: 10.3390/app13031274
8. Antifungal effect of plant extracts on the growth of the cereal pathogen Fusarium spp.—an in vitro study
inne publikacje [AUT.] Weronika Kursa, [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT. KOR.] Radosław Kowalski. W: XIV International Agriculture Symposium "AGROSYM 2023" 5-8 October 2023, book of abstracts, Bośnia i Hercegowina., Jahorina 2023 2023, s. 332, 978-99976-987-7-3

2022

2021

17. Laboratory effect of fungistatic activity of some plant extracts on phytopathogenic fungi
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska, [AUT.] Weronika Kursa, [AUT.] Barbara Skwaryło-Bednarz, [AUT. KOR.] Radosław Kowalski, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Elżbieta Patkowska, [AUT.] Elżbieta Mielniczuk, [AUT.] Marek Kopacki. W: International Scientific Conference : Bioprotection- Global Plant Health and Product Safety, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie 2021, 978-83-7259-345-0
18. Laboratory effect of fungistatic activity of some plant extracts on phytopathogenic fungi
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska, [AUT.] Weronika Kursa, [AUT.] Barbara Skwaryło-Bednarz, [AUT. KOR.] Radosław Kowalski, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Elżbieta Patkowska, [AUT.] Elżbieta Mielniczuk, [AUT.] Marek Kopacki. W: International Scientific Conference .Bioprotection - Global Plant Health and Product Safety, September 22-24 2021 Lublin, Lublin 2021 2021, s. 48, 978-83-7259-345-0
19. Ocena możliwości wykorzystania pozostałości poekstrakcyjnych pąków goździkowca korzennego jako wtórnego surowca olejkowego
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Radosław Kowalski, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Ewelina Zielińska . W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 208-217, 978-83-953897-2-6

2020

2019

25. A new strategy for effective succinic acid production by Enterobacter sp. LU1 using a medium based on crude glycerol and whey permeate
artykuł [AUT. KOR.] Marcin Podleśny, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Piotr Jarocki, [AUT.] Jagoda Kucharska , [AUT. KOR.] Elwira Komoń-Janczara, [AUT.] Zdzisław Targoński. MOLECULES 2019 T. 24 Nr 24 s. 4543, DOI: 10.3390/molecules24244543
26. Sensory and chemical evaluation of tea brews prepared with the assistance of ultrasound
artykuł [AUT. KOR.] Radosław Kowalski, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek. CIENCIA RURAL 2019 T. 49 Nr 11 s. e20190056, DOI: 10.1590/0103-8478cr2019005

2018

27. Essential oil composition of Peumus boldus
inne publikacje [AUT.] Klaudia Kałwa, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] T. Baj , [AUT. KOR.] Radosław Kowalski. W: 11th International Symposium on Chromatography of Natural Products, Lublin (Poland), June 4th-7th, 2018 : Book of Abstract, Lublin 2018 2018, 978-83-923841-9-9
28. Wpływ wybranych substancji na stabilność roztworów wzorcowych kwasu askorbinowego w analizie woltamperometrycznej
inne publikacje [AUT. KOR.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Klaudia Kałwa. W: X Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Od chemii wszystko się zaczyna", Lublin 1-5 lipca 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-94-3480-1-4

2017

29. Enterobacter sp. LU1 as a novel succinic acid producer - co-utilization of glycerol and lactose
artykuł [AUT. KOR.] Marcin Podleśny, [AUT.] Piotr Jarocki, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Jagoda Kucharska , [AUT.] Anna Nowak , [AUT.] Zdzisław Targoński. Microbial Biotechnology 2017 T. 10 Nr 2 s. 492-501, DOI: 10.1111/1751-7915.12458
30. Media optimization for economic succinic acid production by Enterobacter sp. LU1
artykuł [AUT. KOR.] Marcin Podleśny, [AUT.] Agnieszka Kubik-Komar, [AUT.] Jagoda Kucharska , [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Piotr Jarocki, [AUT.] Zdzisław Targoński. AMB Express 2017 T. 7 s. 1-10, DOI: 10.1186/s13568-017-0423-0
Elementów na stronie: