2024

1. Influence of the forming die design on processing and physical properties of gluten-free crisps
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Kacper Tydman , [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. Agricultural Engineering 2024 T. 28 Nr 1 s. 87-96, DOI: 10.2478/agriceng-2024-0007

2023

2. The effect of fresh Kale (Brassica oleracea var. sabellica) addition and processing conditions on selected biological, physical, and chemical properties of extruded snack pellets
artykuł [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1835, DOI: 10.3390/molecules28041835
3. Physical and thermal modification of selected lignocellulosic raw materials
artykuł [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Jakub Pulka . International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 2 s. 141-149, DOI: 10.31545/intagr/161612
4. Fresh Broccoli in fortified snack pellets: extrusion-cooking aspects and physical characteristics
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Renata Różyło. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 14 s. 8138, DOI: 10.3390/app13148138
5. Corn-based gluten-free snacks supplemented with various dried fruits: characteristics of physical properties and effect of variables
artykuł [AUT.] Monika Różańska-Boczula, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Magdalena Piszcz , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Szymon Ignaciuk, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Kamila Kasprzak-Drozd . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 19 s. 10678, DOI: 10.3390/app131910678
6. Analysis of the extrusion-cooking process and selected physical properties of snack pellets with the addition of fresh kale
artykuł [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Mateusz Stasiak , [AUT.] Kamila Kasprzak-Drozd . International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 3 s. 353-364, DOI: 10.31545/intagr/168434
7. Ocena wyróżników barwy bezglutenowych przekąsek z dodatkiem suszonych owoców
rozdział z monografii [AUT.] Kamila Węglowska , [AUT.] Julia Wrona , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Karol Kupryaniuk. W: XXVII Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych.Publikacja pokonferencyjna.Tom 6: Problematyka nauk przyrodniczych i technicznych.Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 11-12 maja 2023 r. Pod redakcją/ Damian Knecht, Jan Kazak, Agnieszka Nawirska-Olszańska, Artur Niedźwiedź, Przemysław Pokorny, Janina Zawieja, Wrocław 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu s. 7-15, 978-83-7717-393-0
8. Charakterystyka tekstury chrupek bezglutenowych z dodatkiem wybranych owoców
rozdział z monografii [AUT.] Julia Wrona , [AUT.] Kamila Węglowska , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Karol Kupryaniuk. W: XXVII Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych.Publikacja pokonferencyjna.Tom 6: Problematyka nauk przyrodniczych i technicznych.Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 11-12 maja 2023 r. Pod redakcją/ Damian Knecht, Jan Kazak, Agnieszka Nawirska-Olszańska, Artur Niedźwiedź, Przemysław Pokorny, Janina Zawieja, Wrocław 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu s. 16-26, 978-83-7717-393-0
9. Charakterystyka wyróżników tekstury bezglutenowych przekąsek z dodatkiem wybranych suszów owocowych
rozdział z monografii [AUT.] Magdalena Piszcz , [AUT.] Julia Wrona , [AUT.] Kamila Węglowska , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 61-68, DOI: 10.24326/mon.2023.1

2022

2021

11. Physical properties, spectroscopic, microscopic, X-ray, and chemometric analysis of starch films enriched with selected functional additives
artykuł [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Iwona Budziak-Wieczorek, [AUT.] Dariusz Karcz , [AUT.] Daniel Kamiński, [AUT.] Sławomir Kulesza , [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT. KOR.] Kamila Kasprzak Drozd , [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Iwona Kowalska , [AUT.] Lidia Ślusarczyk , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. Materials 2021 T. 14 Nr 10 s. 2673, DOI: 10.3390/ma14102673
13. Wybrane aspekty wykorzystania odpadów przemysłu rolno-spożywczego w produkcji żywności
inne publikacje [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Kamila Kasprzak-Drozd , [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński. W: VII Konferencja Naukowo-Techniczna, Nowe kierunki badań w inżynierii środowiska, energetyce, geodezji i leśnictwie. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Krzysztof Jóźwiakowski, Alina Kowalczyk-Juśko, Agata Basak, Barbara Kępowicz, Patrycja Pochwatka., Zwierzyniec 2021 2021, s. 46-47

2020

14. Effect of extrusion-cooking conditions on the pasting properties of extruded white and red bean seeds
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT. KOR.] Sławomir Kocira, [AUT.] Agnieszka Kasprzycka , [AUT.] Agnieszka Szparaga , [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. International Agrophysics 2020 T. 1 Nr 34 s. 25-32, DOI: 10.31545/intagr/116388
15. Potato starch utilization in ecological loose-fill packaging materials—sustainability and characterization
artykuł [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Dariusz Karcz , [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT.] Agnieszka Niemczynowicz , [AUT.] Dariusz Bober , [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Mateusz Stasiak , [AUT.] Bohdan Dobrzański , [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk. Materials 2020 T. 13 Nr 6, DOI: 10.3390/ma13061390
16. The influence of corn straw extrusion pretreatment parameters on methane fermentation performance
artykuł [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Wojciech Czekała , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. Materials 2020 T. 13 Nr 13 s. 1-16, DOI: 10.3390/ma13133003
17. Process Efficiency and Energy Consumption During the Extrusion of Lignocellulosic Materials
artykuł [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] J. Dach , [AUT.] Wojciech Czekała . IOP Conference Series. Earth and Environmental Science 2020 T. 505 s. 1-8, DOI: 10.1088/1755-1315/505/1/012040
18. Ekstruzja biomasy i bioodpadów: dobry sposób na przygotowanie i sanitację substratów do produkcji biogazu
rozdział z monografii [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Maciej Combrzyński. W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce. Nauki techniczne i inżynieryjne. Część I, 2020, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy s. 53-57, 978-83-66392-90-8
19. Certyfikowany system zarządzania jakością ISO 9001:2015 jako determinanta budowania przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstw
rozdział z monografii [AUT.] Anna Rodzeń, [AUT.] Monika Stoma, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Karol Kupryaniuk. W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce. Nauki humanistyczne i społeczne. Ekonomia i gospodarka, 2020, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy s. 60-66, 978-83-66392-67-0
20. Wybrane zioła jako potencjalne dodatki wzbogacające do żywności uzyskiwanej z zastosowaniem obróbki ciśnieniowo-termicznej
rozdział z monografii [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Anna Rodzeń. W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce. Nauki przyrodnicze -żywność i żywienie, 2020, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy s. 62-66, 978-83-66392-82-3
21. Pospolite odmiany warzyw jako źródło cennych składników -ekstruzja jako kierunek ich zagospodarowania
rozdział z monografii [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Anna Rodzeń. W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce. Nauki przyrodnicze -żywność i żywienie, 2020, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy s. 67-71, 978-83-66392-82-3
22. Wybrane aspekty procesu ekstruzji fasoli
inne publikacje [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Abdallah Bouasla . W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 37-37
24. Ekstrudowane makarony błyskawiczne - wybrane zagadnienia techniczne i technologiczne
inne publikacje [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Abdallah Bouasla , [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Piotr Lewko. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 68-68
25. Możliwości wykorzystania otrąb zbożowych w produkcji biotworzyw
inne publikacje [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Marek Milanowski. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 20-20
26. Produkcja materiałów biodegradowalnych z wykorzystaniem procesu ekstruzji
inne publikacje [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Piotr Lewko. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 44-44
27. Przegląd materiałów roślinnych stosowanych w biogazowniach rolniczych
rozdział z monografii [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Anna Rodzeń. W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce. Nauki techniczne i inżynieryjne. Część I, 2020, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy s. 47-51, 978-83-66392-90-8
28. Wybrane właściwości fizyczne ekstrudatów paszowych
rozdział z monografii [AUT.] Karol Kupryaniuk. , Lublin 2020 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 23, 978-83-7259-318-4, DOI: 10.24326/srzp.2020.1
29. Zawartość związków aktywnych biologicznie w ekstrudowanych chrupkach z dodatkiem czosnku niedźwiedziego
inne publikacje [AUT. KOR.] Kamila Kasprzak Drozd , [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Piotr Lewko. W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 29-30

2019

30. Impact of extrusion-cooking technique on lignocellulosic biomass
inne publikacje [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 79, 978-83-66139-83-1
Elementów na stronie: