2.
The effect of fresh Kale (Brassica oleracea var. sabellica) addition and processing conditions on selected biological, physical, and chemical properties of extruded snack pellets
artykuł
[AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.]
Marek Gancarz
,
[AUT.]
Jarosław Mołdoch
,
[AUT.]
Jarosław Szponar
,
[AUT. KOR.] Anna Oniszczuk.
MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1835, DOI: 10.3390/molecules28041835
6.
Analysis of the extrusion-cooking process and selected physical properties of snack pellets with the addition of fresh kale
artykuł
[AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.]
Marek Gancarz
,
[AUT.]
Mateusz Stasiak
,
[AUT.]
Kamila Kasprzak-Drozd
.
International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 3 s. 353-364, DOI: 10.31545/intagr/168434
7.
Ocena wyróżników barwy bezglutenowych przekąsek z dodatkiem suszonych owoców
rozdział z monografii
[AUT.]
Kamila Węglowska
,
[AUT.]
Julia Wrona
,
[AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Karol Kupryaniuk.
W: XXVII Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych.Publikacja pokonferencyjna.Tom 6: Problematyka nauk przyrodniczych i technicznych.Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 11-12 maja 2023 r. Pod redakcją/ Damian Knecht, Jan Kazak, Agnieszka Nawirska-Olszańska, Artur Niedźwiedź, Przemysław Pokorny, Janina Zawieja, Wrocław 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu s. 7-15, 978-83-7717-393-0
8.
Charakterystyka tekstury chrupek bezglutenowych z dodatkiem wybranych owoców
rozdział z monografii
[AUT.]
Julia Wrona
,
[AUT.]
Kamila Węglowska
,
[AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Karol Kupryaniuk.
W: XXVII Międzynarodowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych.Publikacja pokonferencyjna.Tom 6: Problematyka nauk przyrodniczych i technicznych.Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 11-12 maja 2023 r. Pod redakcją/ Damian Knecht, Jan Kazak, Agnieszka Nawirska-Olszańska, Artur Niedźwiedź, Przemysław Pokorny, Janina Zawieja, Wrocław 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu s. 16-26, 978-83-7717-393-0
11.
Physical properties, spectroscopic, microscopic, X-ray, and chemometric analysis of starch films enriched with selected functional additives
artykuł
[AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Iwona Budziak-Wieczorek, [AUT.]
Dariusz Karcz
,
[AUT.] Daniel Kamiński, [AUT.]
Sławomir Kulesza
,
[AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT. KOR.]
Kamila Kasprzak Drozd
,
[AUT.]
Marek Gancarz
,
[AUT.]
Iwona Kowalska
,
[AUT.]
Lidia Ślusarczyk
,
[AUT.] Arkadiusz Matwijczuk.
Materials 2021 T. 14 Nr 10 s. 2673, DOI: 10.3390/ma14102673
13.
Wybrane aspekty wykorzystania odpadów przemysłu rolno-spożywczego w produkcji żywności
inne publikacje
[AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.]
Kamila Kasprzak-Drozd
,
[AUT.]
Karolina Wojtunik-Kulesza
,
[AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński.
W: VII Konferencja Naukowo-Techniczna, Nowe kierunki badań w inżynierii środowiska, energetyce, geodezji i leśnictwie. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Krzysztof Jóźwiakowski, Alina Kowalczyk-Juśko, Agata Basak, Barbara Kępowicz, Patrycja Pochwatka., Zwierzyniec 2021 2021, s. 46-47
15.
Potato starch utilization in ecological loose-fill packaging materials—sustainability and characterization
artykuł
[AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.]
Dariusz Karcz
,
[AUT.]
Jarosław Szponar
,
[AUT.]
Agnieszka Niemczynowicz
,
[AUT.]
Dariusz Bober
,
[AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.]
Mateusz Stasiak
,
[AUT.]
Bohdan Dobrzański
,
[AUT. KOR.] Anna Oniszczuk.
Materials 2020 T. 13 Nr 6, DOI: 10.3390/ma13061390
22.
Wybrane aspekty procesu ekstruzji fasoli
inne publikacje
[AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.]
Abdallah Bouasla
.
W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 37-37
24.
Ekstrudowane makarony błyskawiczne - wybrane zagadnienia techniczne i technologiczne
inne publikacje
[AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.]
Abdallah Bouasla
,
[AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Piotr Lewko.
W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 68-68
26.
Produkcja materiałów biodegradowalnych z wykorzystaniem procesu ekstruzji
inne publikacje
[AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Anna Oniszczuk, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Piotr Lewko.
W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 44-44
|