2024

2023

2022

4. Mikrobiologický status údených rýb uvedených na trh v Pol'sku
inne publikacje [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka. W: Hyginena Alimentorum XLII, Medzinárodná vedecká konferencia pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rzvoja vidieka Slovenskej republiky, Zbiornik abstraktov, 18-20 maj 2022, Hotel Patria - Štrbskie Pleso, Slovenská republika, Štrbskie Pleso, 2022 2022, s. 82

2021

5. Ocena jakości mikrobiologicznej ryb wędzonych wprowadzanych do obrotu w Polsce
inne publikacje [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Renata Pyz-Łukasik, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka. W: „Omnia Autem Animalia Sunt” : XVI Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Warszawa 26-27 listopada 2021, Warszawa 2021 2021, s. 134, 978-83-8237-043-0
6. Występowanie bakterii z rodzaju Enterococcus na powierzchni tusz zwierząt rzeźnych
inne publikacje [AUT.] Przemysław Knysz, [AUT.] Michał Gondek, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] A. Nowakiewicz . W: „Omnia Autem Animalia Sunt” : XVI Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Warszawa 26-27 listopada 2021, Warszawa 2021 2021, s. 160, 978-83-8237-043-0
7. Zawartość selenu w kawiorze i wybranych substytutach kawioru
inne publikacje [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Krzysztof Szkucik. W: „Omnia Autem Animalia Sunt” : XVI Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Warszawa 26-27 listopada 2021, Warszawa 2021 2021, s. 177, 978-83-8237-043-0
9. Infestation of wild boar meat from the Eastern Lublin province with Alaria mesocercariae
artykuł [AUT.] Natalia Strokowska , [AUT.] Zbigniew Bełkot, [AUT.] Jan Wiśniewski , [AUT.] Marek Nowicki , [AUT.] Anna Didkowska , [AUT.] Krzysztof Anusz , [AUT.] Krzysztof Szkucik. Medycyna Weterynaryjna-Veterinary Medicine-Science and Practice 2021 T. 77 Nr 12 s. 588-593, DOI: 10.21521/mw.6596

2020

10. Comparative Proteomic Analysis of Serum from Pigs Experimentally Infected with Trichinella spiralis, Trichinella britovi, and Trichinella pseudospiralis
artykuł [AUT.] Michał Gondek, [AUT.] Agnieszka Herosimczyk , [AUT.] Przemysław Knysz, [AUT.] Małgorzata Ożgo , [AUT.] Adam Lepczyński , [AUT.] Krzysztof Szkucik. Pathogens 2020 T. 9 Nr 1 s. 1-28, DOI: 10.3390/pathogens9010055
11. Fatty acid profile in edible eggs of snails from the Cornu genus
artykuł [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Kamila Klimek. Journal of Veterinary Research 2020 T. 64 Nr 1 s. 1-4, DOI: 10.2478/jvetres-2020-0005

2019

17. Comparative proteomic analysis of serum from pigs experimentally infected with Trichinella spiralis, Trichinella britovi and Trichinella pseudospiralis
inne publikacje [AUT.] Michał Gondek, [AUT.] Agnieszka Herosimczyk , [AUT.] Przemysław Knysz, [AUT.] Małgorzata Ożgo , [AUT.] Adam Lepczyński , [AUT.] Krzysztof Szkucik. W: 2019 Vol. 20, Special Issue, Abstracts of the 15th International Conference on Trichinellosis 26th-30th August 2019 Cluj-Napoca, Romania, Scienta Parasitologica 2019, s. 78-80
18. Produkty spożywcze pozyskiwane od ślimaków - potencjalne zagrożenie dla zdrowia konsumentów
inne publikacje [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Monika Ziomek. W: 9 Kongres Praktyki Weterynaryjnej, 6-7 kwietnia 2019, Łódź, streszczania wykładów, [Łódź 2019] 2019, s. 69

2018

27. Results of the official examination of fish and fishery products in Poland in 2016-2017
inne publikacje [AUT.] Renata Pyz-Łukasik, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT. KOR.] Waldemar Paszkiewicz, [AUT.] Łukasz Drozd. W: Hygiena Alimentorum: 39 International Scientific Conference under the auspices of Ministry of Agriculture and Rural Development of the Slovak Republic: Safety and quality of meat, eggs, fishery products and game meat = Hygiena Alimentorum: 39 Medziánarodná Vedecká Konferencia pod záštitou Ministerstva Pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky : Zdravotná Bezpecnost a Kvalita Hydinoveho Mása, Vajec, Produktov Rybolovu a Zveriny" / Zbornik Prednasok a Posterov zmedzinárodnej vedeckej konferencie 16.–18. mája 2018 Štrbské Pleso, Košicie 2018 2018, s. 333-336, 978-80-8077-580-3
28. Profil kwasów tłuszczowych w tłuszczu jadalnych produktów pozyskiwanych od ślimaków
inne publikacje [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT. KOR.] Waldemar Paszkiewicz, [AUT.] Łukasz Drozd, [AUT.] Michał Gondek. W: I Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. „Kwasy tłuszczowe w łańcuchu żywności” połączona z Jubileuszem pracy naukowej i dydaktycznej prof. dr hab. Bożeny Patkowniej-Sokoły, 5-6 lipca 2018 Ponadregionalne Rolnicze Centrum Kongresowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, [Wrocław] 2018 2018, s. 42
Elementów na stronie: