2023

2. Potencjał drożdży wyizolowanych ze środowiska w biokontroli grzybów fitopatogennych
inne publikacje [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Gabriela Fitał , [AUT.] Jacek Jachuła. W: VII Ogólnopolska Mikrobiologiczna Konferencja Naukowa "MICROBS". Abstrakty, Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, Lublin 2023 2023, s. 38-39, 978-83-67670-30-2
4. The microbiota of Polish red grape wines of spontaneous fermentation in the light of metagenetic and culturomic studies
inne publikacje [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Anna Stój, [AUT.] Adam Staniszewski , [AUT.] Adam Waśko. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts., Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 54, 978-83-89969-82-8

2022

12. Fermented food as source of yeasts with probiotic potential
inne publikacje [AUT.] Adam Staniszewski , [AUT.] Monika Kordowska-Wiater. W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 033, DOI: 10.24326/ICDSUPL1
13. Usefulness of potentially probiotic L. lactis isolates from polish fermented cow milk for the production of cottage cheese
artykuł [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Justyna Wajs , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Ewa Sajnaga . Applied Sciences-Basel 2022 T. 12 Nr 23 s. 12088, DOI: 10.3390/app122312088
14. Application of Saccharomyces cerevisiae var. boulardii in probiotic food - study on legume sprouts
inne publikacje [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT. KOR.] Michał Świeca, [AUT.] Adam Staniszewski . W: Abstract book. 1st polish yeast conference, Rzeszów June 22-24, 2022, [b.m] [b.r] 2022, s. 143-144
15. Polysaccharide/chitosan lactate edible films as carries oj nisin: comparison of physicochemical, release, and antimicrobial, properties
inne publikacje [AUT. KOR.] Dariusz Kowalczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Urszula Szymanowska. W: Book of abstracts / Agriculture & Food 10th International Conference / 16-19 August 2022 Burgas, Bulgaria, [b. wyd.], Burgas 2022 2022
16. Effect of potassium sorbate on the physicochemical, release, and antymicrobiological properties of edible films based on pullulan, gelatine and their blends
inne publikacje [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT. KOR.] Dariusz Kowalczyk, [AUT.] Monika Karaś. W: Book of abstracts / Agriculture & Food 10th International Conference / 16-19 August 2022 Burgas, Bulgaria, [b. wyd.], Burgas 2022 2022, s. s. 33-34

2021

19. Probiotic and potentially probiotic yeasts - characteristics and food application
artykuł [AUT.] Adam Staniszewski , [AUT.] Monika Kordowska-Wiater. Foods 2021 T. 10 Nr 6 s. 1306, DOI: 10.3390/foods10061306
20. Wpływ ekstraktów z wybranych ziół na hamowanie brązowienia enzymatycznego i wzrostu endogennej mikrobioty w przechowywanych kiełkach fasoli mung
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Sikora , [AUT. KOR.] Michał Świeca, [AUT.] Urszula Złotek, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater. W: Konferencja Naukowa pn. "Ograniczanie strat i marnotrawstwa żywności - wyzywaniem najbliższych lat", 17 czerwca 2021 r., Warszawa, Warszawa 2021 2021, 978-83-60312-94-0

2020

21. Release kinetics and antimicrobial properties of the potassium sorbate-loaded edible films made from pullulan, gelatin and their blends
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Kowalczyk, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Emil Zięba , [AUT.] Monika Mężyńska , [AUT.] Agnieszka Wiącek . FOOD HYDROCOLLOIDS 2020 T. 101 s. 105539, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2019.105539
24. Molecular routes to specific identification of the Lactobacillus casei group at the species, subspecies and strain level
artykuł [AUT.] Piotr Jarocki, [AUT.] Elwira Komoń-Janczara, [AUT.] Agnieszka Glibowska, [AUT.] Michał Dworniczak , [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Agnieszka Korzeniowska-Kowal , [AUT.] Anna Wzorek , [AUT.] Monika Kordowska-Wiater. INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 2020 T. 21 Nr 8 s. 2694, DOI: 10.3390/ijms21082694
26. Drożdże jako probiotyki - aktualna wiedza i perspektywy
inne publikacje [AUT.] Adam Staniszewski , [AUT.] Monika Kordowska-Wiater. W: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : 12 Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2020 : Lublin, 24-27 września 2020 r. : abstrakty / redakcja Izabela Mołdoch-Mendoń, Kamila Talarek, Alicja Danielewska, Lublin 2020 2020, s. 87, 978-83-66261-48-8

2019

30. Microbiome of the women’s genital system
artykuł [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Piotr Jarocki. Postepy Mikrobiologii 2019 T. 58 Nr 3 s. 227-236, DOI: 10.21307/PM-2019.58.3.22
Elementów na stronie: