2024

1. Physicochemical properties of dried and powdered pear pomace
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Mustafa Abdullah Yilmaz , [AUT.] Ahmet Fethi Özdemir . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 3 s. 742, DOI: 10.3390/molecules29030742
2. Assessment of physicochemical properties and quality of the breads made from organically grown wheat and legumes
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Katarzyna Sujka , [AUT.] Jerzy Księżak , [AUT.] Jolanta Bojarszczuk , [AUT.] Małgorzata Ziarno , [AUT.] Marcin Studnicki , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Foods 2024 T. 13 Nr 8 s. 1244, DOI: 10.3390/foods13081244
3. The influence of high hydrostatic pressure on selected quality features of cold-storage pork semimembranosus muscle
artykuł [AUT.] Paulina Duma-Kocan , [AUT.] Mariusz Rudy , [AUT.] Marian Gil , [AUT.] Jagoda Żurek , [AUT. KOR.] Renata Stanisławczyk , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Foods 2024 T. 13 Nr 13 s. 2089, DOI: 10.3390/foods13132089
4. Addition of micronized oat husk fiber to gluten-free bread - effects on chemical, physical and physiolgical properties
artykuł [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT.] Regine Schönlechner , [AUT.] Renata Różyło, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Michał Świeca. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 2024 T. 118 s. 103981, DOI: 10.1016/j.jcs.2024.103981
5. The influence of micronization on the properties of black cumin pressing waste material
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Grzegorz Gładyszewski , [AUT.] Dariusz Chocyk , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Klaudia Rząd , [AUT.] Dariusz Karcz , [AUT.] Sławomir Gawłowski, [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki . Materials 2024 T. 17 Nr 11 s. 2501, DOI: 10.3390/ma17112501
6. Physical and functional properties of powders obtained during spray drying of Cyani flos extracts
artykuł [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Monika Karaś. MOLECULES 2024 T. 29 Nr 14 s. 3400, DOI: 10.3390/molecules29143400
7. Horse meat subjected to sous-vide cooking: texture changes and sensory acceptability
artykuł [AUT. KOR.] Renata Stanisławczyk , [AUT.] Jagoda Żurek , [AUT.] Mariusz Rudy , [AUT.] Marian Gil , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Processes 2024 T. 12 Nr 8 s. 1577, DOI: 10.3390/pr12081577
8. Sustainability of alternatives to animal protein sources, a comprehensive review
artykuł [AUT.] Marian Gil , [AUT.] Mariusz Rudy , [AUT.] Paulina Duma-Kocan , [AUT. KOR.] Renata Stanisławczyk , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Waleed H. Hassoon . Sustainability 2024 T. 16 Nr 17 s. 7701, DOI: 10.3390/su16177701
9. Impact of drying process on grindability and physicochemical properties of celery
artykuł [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Renata Polak, [AUT.] Andrzej Krzykowski, [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Renata Stanisławczyk , [AUT.] Mariusz Rudy , [AUT.] Jagoda Żurek , [AUT.] Grzegorz Rudzki . Foods 2024 T. 13 Nr 16 s. 2585, DOI: 10.3390/foods13162585

2023

10. Dandelion flowers as an additive to wheat bread: physical properties of dough and bread quality
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Alicja Sułek , [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Anna Krajewska . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 1 s. 477, DOI: 10.3390/app13010477
11. Effect of production technology intensity on the grain yield, protein content and Amino Acid profile in common and durum wheat grain
artykuł [AUT.] Alicja Sułek , [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Marcin Różewicz , [AUT.] Anna Nieróbca , [AUT.] Jerzy Grabiński , [AUT.] Marcin Studnicki , [AUT.] Katarzyna Sójka , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Plants-Basel 2023 T. 12 Nr 2 s. 364, DOI: 10.3390/plants12020364
14. Development of energy-rich and fiber-rich bars based on puffed and non-puffed cereals
artykuł [AUT.] Hayat Bourekoua , [AUT.] Fairouz Djeghim , [AUT.] Radia Ayad , [AUT.] Ayoub Benabdelkader , [AUT.] Abdelbasset Bouakkaz , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło. Processes 2023 T. 11 Nr 3 s. 813, DOI: 10.3390/pr11030813
15. Grinding characteristics of new varieties of winter triticale grain
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Waleed H. Hassoon , [AUT.] Aneta Kramek, [AUT.] Anna Krajewska . Processes 2023 T. 11 Nr 5 s. 1477, DOI: 10.3390/pr11051477
16. Enrichment of cookies with fruits and their by-products: chemical composition, antioxidant properties, and sensory changes
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 10 s. 4005, DOI: 10.3390/molecules28104005
17. Testing the intensity of erosive wear of selected steels depending on the angle of incidence of the abrasive stream
rozdział z monografii [AUT.] Wojciech Tarasiuk , [AUT.] Tomasz Węgrzyn , [AUT.] Bożena Szczucka-Lasota , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Mariusz Liszewski . , East Sarajevo, 2023 2023, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), DOI: 10.1109/INFOTEH57020.2023
18. Wheat bread enriched with black chokeberry (Aronia melanocarpa L.) Pomace: physicochemical properties and sensory evaluation
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Natalia Parol-Nadłonek , [AUT. KOR.] Stanisław Kalisz , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Sylwia Stępniewska . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 12 s. 6936, DOI: 10.3390/app13126936
19. New coagulant proteases for cheesemaking from leaves and latex of the spontaneous plant pergularia tomentosa: biochemical characterization of coagulants and sensorial evaluation of cheese
artykuł [AUT.] Imene Leulmi , [AUT.] Mohammed Nasereddine Zidoune , [AUT.] Kahina Hafid , [AUT.] Fairouz Djeghim , [AUT.] Hayat Bourekoua , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło. Foods 2023 T. 12 Nr 13 s. 2467, DOI: 10.3390/foods12132467
20. Innovative high-fiber wheat bread fortified with micronized oat and Plantago ovata husks: Spectroscopic and physicochemical characteristics
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Regine Schönlechner , [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Michał Świeca. FOOD CHEMISTRY 2023 T. 428 s. 136782, DOI: 10.1016/j.foodchem.2023.136782
21. Physical properties of shortbread biscuits enriched with dried and powdered fruit and their by-products: a review
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 3 s. 245-264, DOI: 10.31545/intagr/165803
22. Sourdough wheat bread enriched with grass pea and lupine seed flour: physicochemical and sensory properties
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Katarzyna Sujka , [AUT.] Jerzy Księżak , [AUT.] Jolanta Bojarszczuk , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 15 s. 8664, DOI: 10.3390/app13158664
23. The latest innovations in wheat flour milling: A review
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Agricultural Engineering 2023 T. 27 Nr 1 s. 147-162, DOI: 10.2478/agriceng-2023-0011
26. Examining the influence of ultrasounds and the addition of arrowroot on the physicochemical properties of ice cream
artykuł [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT. KOR.] Marta Krajewska, [AUT.] Sybilla Nazarewicz, [AUT.] Grzegorz Gładyszewski , [AUT.] Dariusz Chocyk , [AUT.] Michał Świeca, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Stanisław Parafiniuk, [AUT.] Artur Przywara, [AUT.] Magdalena Kachel-Górecka. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 17 s. 9816, DOI: 10.3390/app13179816
27. Otrzymywanie i charakterystyka sproszkowanych wytłoków gruszkowych
inne publikacje [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Andrzej Krzykowski. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 16-16
28. Common wheat pasta enriched with ultrafine ground oat husk: physicochemical and sensory properties
artykuł [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Renata Nowak , [AUT.] Wioleta Pietrzak . MOLECULES 2023 T. 28 Nr 20 s. 7197, DOI: 10.3390/molecules28207197
29. Dried under different conditions and powdered red cabbage pomace: granulometric distribution and color changes
inne publikacje [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts., Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 121, 978-83-89969-82-8
30. Effect of time and temperature in sous-vide heat treatment on selected physicochemical properties of horsemeat
artykuł [AUT. KOR.] Renata Stanisławczyk , [AUT.] Jagoda Żurek , [AUT.] Mariusz Rudy , [AUT.] Marian Gil , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Processes 2023 T. 11 Nr 11 s. 3126, DOI: 10.3390/pr11113126
Elementów na stronie: