2.
Effect of VP, MAP and combined packaging systems on the physicochemical properties and microbiological status of veal from unweaned calves
artykuł
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.]
Aleksandra Ukalska-Jaruga
,
[AUT.]
Tomasz Grenda
,
[AUT.]
Roberta Nuvoloni
,
[AUT.] Mariusz Florek.
MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109590, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109590
4.
Meat nutritional value of Puławska fattening pigs, Polish Large White × Puławska crossbreeds and hybrids of DanBred
artykuł
[AUT.] Grzegorz Siemiński, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.]
Ewa Poleszak
,
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura.
Animals 2023 T. 13 Nr 15 s. 2408, DOI: 10.3390/ani13152408
13.
Effect of heat treatments on the physicochemical and sensory properties of the longissimus thoracis muscle in unweaned Limousin calves
artykuł
[AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.]
Tomasz Grenda
,
[AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev.
MEAT SCIENCE 2022 T. 192 s. 108881, DOI: 10.1016/j.meatsci.2022.108881
16.
Walory prozdrowotne serów podpuszczkowych wytwarzanych w warunkach rzemieślniczych z mleka krów ras lokalnych
inne publikacje
[AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Witold Chabuz.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 52
18.
Technologie produkcji i przetwarzania mleka o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych lub obniżające nadwrażliwość pokarmową
rozdział z monografii
[AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 7-53, 978-83-7259-353-5
19.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii
[AUT. KOR.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Aneta Krawiec
,
[AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
24.
Porównanie cech fizykochemicznych i organoleptycznych wybranych kremów z kwasem hialuronowym
rozdział z monografii
[AUT.]
Justyna Ciećko
,
[AUT.]
Adrianna Romańska
,
[AUT.]
Paulina Wojtyła
,
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek.
W: Poszerzamy horyzonty : T. 33 / redakcja naukowa Małgorzata Bogusz, Agnieszka Piotrowska-Puchała, Monika Wojcieszak, Michał Mroze, Słupsk 2022 2022, Mateusz Weiland Network Solutions s. 408-419, 978-83-63216-76-4
|