2020

1. Influence of onion skin powder on nutritional and quality attributes of wheat pasta
artykuł [AUT. KOR.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Siemowit Muszyński, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska. PLoS One 2020 T. 15 Nr 1 s. 1-15, DOI: 10.1371/journal.pone.0227942
2. Flaxseed enriched pasta—chemical composition and cooking quality
artykuł [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Ada Krawęcka, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Zdybel. Foods 2020 T. 9 Nr 4, DOI: 10.3390/foods9040404
5. The myth of dietary fiber
inne publikacje [AUT. KOR.] Ada Krawęcka, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 46, 978-83-66392-65-6

2019

7. Health-related behaviours of women diagnosed with hashimoto's disease
artykuł [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT. KOR.] Ada Krawęcka, [AUT.] Monika Piłat . Journal of Food and Nutrition Research (Newark, Del. Print) 2019 T. 7 Nr 9 s. 656-661, DOI: 10.12691/jfnr-7-9-6
9. Możliwość wykorzystania produktów ubocznych przemysłu lnianego do produkcji pieczywa funkcjonalnego
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 wrezśnia 2019 r., [Poznań], [2019] 2019, s. 8
10. Możliwość wykorzystania wytłoków i mąki kokosowej jako dodatków funkcjonalnych do produkcji makaronu
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT. KOR.] Ada Krawęcka. W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 września 2019 r., [Poznań], [2019] 2019
11. Wpływ dodatku (1,3)(1,4)-β-d-glukanówna właściwości fizykochemiczne i jakość kulinarną makaronu
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT. KOR.] Ada Krawęcka, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Angelika Hordejuk . W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 września 2019 r., [Poznań], [2019] 2019

2018

14. A study on the twin screw extrusion-cooking of plant-meat pet food mixtures
artykuł [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] A. Pawlas . Acta Agrophysica 2018 T. 25 Nr 4 s. 421-435, DOI: 10.31545/aagr/99634
16. Wpływ dodatki mąki łubinowej na właściwości fizyczne, jakość kulinarną i wartość odżywczą makaronów
inne publikacje [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne-jesień. Część trzecia-Lublin / Red.nauk.Jędrzej Nyćkowiak,Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018 2018, s. 130

2017

2016

20. An influence of wheat sprouts biofortification on its nutritional quality
inne publikacje [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Eliza Blicharska , [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Ryszard Kocjan , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Aldona Sobota. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 224, 978-83-89969-43-9
21. Effect of storage temperature on changes in dietary fibre composition and rheological properties of oat flours
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 223, 978-83-89969-43-9
22. Effect of whole-wheat barley flour addition on the quality of wheat bread
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 215, 978-83-89969-43-9
23. Effect of extrusion cooking process on the physicochemical properties of plant-meat extrudates
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] A. Pawlas . W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 186, 978-83-89969-43-9
24. Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia!!!
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016, s. 43
30. Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia !!!
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016 2016, s. 43
Elementów na stronie: