2024

1. Influence of apple pomace on the oxidation status, fatty acidcontent, colour stability and microbiological profile of baked meat products
artykuł [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Maciej Ireneusz Kluz , [AUT.] Miroslava Kačániová , [AUT.] Natália Čmiková , [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Katarzyna Mazurek . INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2024 T. 59 Nr 3 s. 1591-1604, DOI: 10.1111/ijfs.16908
3. Nutritional value and physicochemical properties of male and female broad-breasted Bronze turkey muscle
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mateusz Niedzielak , [AUT.] Joanna Stadnik. Foods 2024 T. 13 Nr 9 s. 1369, DOI: 10.3390/foods13091369

2023

5. Aminobiogenic potential of fermented food microbiota. [Editorial]
inne publikacje [AUT. KOR.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Milena Brasca .
7. Społeczny wymiar działalności Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Dorota Piasecka-Kwiatkowska , [AUT.] Agnieszka Kita . W: Społeczny wymiar działalności towarzystw naukowych, Warszawa 2023 2023, Polska Akademia Nauk s. 359-364, 978-83-66847-47-7
8. Novel α-glucosidase inhibitory peptides identified in silico from dry-cured pork loins with probiotics through peptidomic and molecular docking analysis
artykuł [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Aleksandra Łupawka , [AUT.] Agata Michalska . Nutrients 2023 T. 15 Nr 16 s. 3539, DOI: 10.3390/nu15163539
9. Nutrition value of baked meat products fortified with lyophilized dragon fruit (Hylocereus undatus)
artykuł [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Łukasz Siłka , [AUT.] Katarzyna Mazurek , [AUT.] Joanna Stadnik. Foods 2023 T. 12 Nr 19 s. 3550, DOI: 10.3390/foods12193550
10. Stimulation of soy seeds using environmentally friendly magnetic and electric fields
artykuł [AUT.] Agata Dziwulska-Hunek, [AUT.] Agnieszka Niemczynowicz , [AUT.] Radosław A. Kycia , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Krzysztof Kornarzyński, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT. KOR.] Mariusz Szymanek. Scientific Reports 2023 T. 13 s. 18085, DOI: 10.1038/s41598-023-45134-y
11. Współczesne wyzwania dla nauki i technologii mięsa
inne publikacje [AUT.] Joanna Stadnik. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 21, 978-83-962880-3-5
12. Wpływ dodatku liofilizowanego miąższu czerwonej pitaji (Hylocereus undatus) na stabilność barwy pieczeni wieprzowej
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Katarzyna Mazurek , [AUT.] Szymon Czerniak , [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Łukasz Siłka . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu. Monografia pod redakcją naukową / Emilii Bernaś, Doroty Gałkowskiej, Kingi Topolskiej, Kraków 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 164-175, 978-83-953897-5-7

2022

17. Influence of LAB fermentation on the color stability and oxidative changes in dry-cured meat
artykuł [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Łukasz Siłka , [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska . Applied Sciences-Basel 2022 T. 12 Nr 22 s. 11736, DOI: 10.3390/app122211736
18. Effect of sonication on the anti-radical activity of pork loin protein hydrolyzates after six months of ageing
inne publikacje [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Dariusz Stasiak. W: Proceedeings and Abstracts of the 68th International Congress of Meat Science and Technology, August 22-25, 2022, Kobe, Ja, Kobe 2022 2022, s. 175
19. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające zachowanie jej bioaktywnych składników ważnych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych - doświadczenia i wnioski z realizacji projektu
inne publikacje [AUT.] Joanna Stadnik. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 74

2021

22. Selected nutrients determining the quality of different cuts of organic and conventional pork
artykuł [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Michał Halagarda , [AUT.] Sascha Rohn , [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Joanna Stadnik. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 2021 T. 247 Nr 6 s. 1389-1400, DOI: 10.1007/s00217-021-03716-y
27. Biologicznie aktywne peptydy hamujące działanie dipeptydylopeptydazy IV jako strategia przeciw cukrzycy typu 2
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik. W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 173-183, 978-83-953897-2-6
28. Ocena możliwości zastosowania ekstraktu z ostropestu plamistego w konserwie wieprzowej sterylizowanej jako czynnika kształtującego potencjał przeciwutleniający produktu
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Natalia Łatwińska . W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 198-207, 978-83-953897-2-6
29. Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
artykuł [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak. Przemysł Spożywczy 2021 T. 75 Nr 3 s. 6-10, DOI: 10.15199/65.2021.3.2

2020

Elementów na stronie: