2024

1. Quality and functional properties of bread containing the addition of probiotically fermented Cicer arietinum
artykuł [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Krzysztof Przygoński , [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. FOOD CHEMISTRY 2024 T. 448 s. 139117, DOI: 10.1016/j.foodchem.2024.139117
2. Wpływ wytłoków z nasion marchwi na cechy fizyczne pieczywa pszennego.
inne publikacje [AUT.] Michalina Kwiatkowska , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. W: XVI Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2024: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju. Abstrakty,21-24 marca 2024 r. Redakcja / Paulina Pomajda, Kamil Maciąg, Lublin 2024 2024, s. 71, 978-83-67670-53-1

2023

4. Effect of dietary fibre waste originating from food production on the gluten structure in common wheat dough
artykuł [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Konrad Kłosok , [AUT.] Renata Welc , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 1 s. 101-109, DOI: 10.31545/intagr/159236
6. The influence of tomato and pepper processing waste on bread quality
artykuł [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 16 s. 9312, DOI: 10.3390/app13169312
7. Wpływ dodatku reishi (Ganoderma lucidum) na skład chemiczny, zawartość polifenoli i aktywność antyoksydacyjną makaronu
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Ewa Bator . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 36, 978-83-962880-3-5
8. Wytłoki z rokitnika jako komponent pieczywa pszennego o cechach funkcjonalnych
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 58, 978-83-962880-3-5
9. Ocena możliwości wykorzystania błonnika jabłkowego do suplementacji makaronu
inne publikacje [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 61, 978-83-962880-3-5
10. The influence of vegetable processing waste from bell pepper and tomato on the baking characteristics of wheat flour and the quality of wheat bread
inne publikacje [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts, Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 185, 978-83-89969-82-8
11. Oat and oat processed products - technology, composition, nutritional value, and health
artykuł [AUT. KOR.] Danuta Leszczyńska , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Alan Gasiński , [AUT.] Dominika Średnicka- Tober , [AUT.] Joanna Trafiałek , [AUT. KOR.] Renata Kazimierczak . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 20 s. 11267, DOI: 10.3390/app132011267

2022

12. Effect of Moldavian dragonhead seed residue on the baking properties of wheat flour and bread quality
artykuł [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Konrad Kłosok , [AUT.] Ada Krawęcka. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2022 T. 155 s. 112967, DOI: 10.1016/j.lwt.2021.112967
15. Wpływ dodatku wytłoków z rokitnika zwyczajnego i jagody kamczackiej na ogólną zawartość polifenoli w wyrobach piekarniczych
inne publikacje [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: Nauka o Zbożach :osiągnięcia i perspektywy. Streszczenia. III Konferencja Naukowa, Lublin 22–23 września 2022., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022
16. Makarony o niskim indeksie glikemicznym z dodatkiem mąki łubinowej i β-glukanów
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dominik Polak , [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Anna Wirkijowska. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 10, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
17. Ocena jakości pieczywa pszennego z udziałem produktów ubocznych przerobu pomidorów i papryki
inne publikacje [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Agnieszka Nawrocka . W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 11, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
18. Wpływ dodatku wytłoków lnianych na jakość i wartość odżywczą wyrobów ciastkarskich
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 12, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
19. Wpływ dodatku mączki z topinamburu na wybrane cechy fizyczne pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Marta Parszewska , [AUT.] Magdalena Jaworska , [AUT.] Anna Wirkijowska. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 17, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
20. Wpływ dodatku soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus) na właściwości fizyczne i cechy jakościowe pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Hande Guven . W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 24, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
21. Ocena jakości chleba wyprodukowanego metodą bezpośrednią z dodatkiem drożdży wzbogaconych w cynk za pomocą pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF)
inne publikacje [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT. KOR.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Izabela Podgórska-Kryszczuk, [AUT.] Anna Wirkijowska. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 30, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
22. Wpływ dodatku mączki z topinamburu (Helianthus Tuberosus) na wybrane cechy fizyczne pieczywa pszennego
rozdział z monografii [AUT.] Magdalena Jaworska , [AUT.] Marta Parszewska , [AUT.] Anna Wirkijowska. W: Koła Naukowe - szkołą twórczego działania. Edycja ósma, Biała Podlaska 2022 2022, Akademia Bialska Nauk Stosowanych s. 95-105, 978-83-64881-92-3

2021

24. Wyroby półcukiernicze fortyfikowane mąką i wytłokami kokosowymi - właściwości fizykochemicze i sensoryczne
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko. W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021, s. 111
25. Ocena jakości pieczywa pszennego z udziałem wytłoków otrzymanych z nasion pszczelnika mołdawskiego
inne publikacje [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Konrad Kłosok .

2020

26. The possibility of using by-products from the flaxseed industry for functional bread production
artykuł [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT. KOR.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2020 T. 118 s. 108860, DOI: 10.1016/j.lwt.2019.108860
29. Wpływ wytłoków i mąki konopnej na jakość pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Sylwia Konat , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 166
30. Wpływ ostropestu plamistego (Sylibum marianum L.) Gaertner) na jakość pieczywa pszennego
inne publikacje [AUT.] Łukasz Makulec , [AUT.] Dominika Stasiuk , [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz. W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 167
Elementów na stronie: