1.
ß-Hydroxy-ß-methylbutyrate: A feed supplement influencing performance, bone metabolism, intestinal morphology, and muscle quality of laying hens: a preliminary one-point study
artykuł
[AUT. KOR.] Tomaszewska Ewa , [AUT.]
Świątkiewicz Sylwester
,
[AUT.]
Arczewska-Włosek Anna
,
[AUT.]
Wojtysiak Dorota
,
[AUT.]
Dobrowolski Piotr
,
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Puzio Iwona , [AUT.]
Rudyk Halyna
,
[AUT.]
Brezvyn Oksana
,
[AUT.] Muszyński Siemowit .
POULTRY SCIENCE 2024 T. 103 Nr 5 s. 103597, DOI: 10.1016/j.psj.2024.103597
4.
Effect of VP, MAP and combined packaging systems on the physicochemical properties and microbiological status of veal from unweaned calves
artykuł
[AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Monika Ziomek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.]
Aleksandra Ukalska-Jaruga
,
[AUT.]
Tomasz Grenda
,
[AUT.]
Roberta Nuvoloni
,
[AUT. KOR.] Mariusz Florek.
MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109590, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109590
7.
Meat nutritional value of Puławska fattening pigs, Polish Large White × Puławska crossbreeds and hybrids of DanBred
artykuł
[AUT.] Grzegorz Siemiński, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.]
Ewa Poleszak
,
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT. KOR.] Anna Teter, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura.
Animals 2023 T. 13 Nr 15 s. 2408, DOI: 10.3390/ani13152408
10.
Yolk fatty acid profile and amino acid composition in eggs from hens supplemented with ß-Hydroxy-ß-Methylbutyrate
artykuł
[AUT.]
Dajnowska Aleksandra
,
[AUT. KOR.] Tomaszewska Ewa , [AUT.]
Świątkiewicz Sylwester
,
[AUT.]
Arczewska-Włosek Anna
,
[AUT.]
Dobrowolski Piotr
,
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.]
Rudyk Halyna
,
[AUT.]
Brezvyn Oksana
,
[AUT.]
Muzyka Viktor
,
[AUT.]
Kotsyumbasπ Ihor
,
[AUT.] Arciszewski Marcin Bartłomiej , [AUT.] Muszyński Siemowit .
Foods 2023 T. 12 Nr 20 s. 3733, DOI: 10.3390/foods12203733
16.
Effect of heat treatments on the physicochemical and sensory properties of the longissimus thoracis muscle in unweaned Limousin calves
artykuł
[AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.]
Tomasz Grenda
,
[AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev.
MEAT SCIENCE 2022 T. 192 s. 108881, DOI: 10.1016/j.meatsci.2022.108881
18.
Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje
[AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Karolina Kaczmar
.
W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
22.
Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków rasy białogrzbietej w zależności od końcowej temperatury grillowania
inne publikacje
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.]
Patrycja Zawadzka
,
[AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 37
23.
Wykorzystanie metod molekularnych w identyfikacji osobniczej i grupowej
inne publikacje
[AUT.]
Martyna Moryl
,
[AUT.]
Joanna Kaczmarczyk
,
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Andrzej Jakubczak, [AUT.] Marek Kowalczyk.
W: Polish Scientific Conference, Nature 2022. Program i streszczenia prac, Lublin21.05.2022. Redakcja / Paulina Gil-Kulik, Aleksandra Ozygała, Młodzi Naukowcy, Lublin 2022 2022, s. 78, 978-83-962774-2-8
24.
Substancje aktywne w przeciwstarzeniowych preparatach kosmetycznych
inne publikacje
[AUT.]
Justyna Ciećko
,
[AUT.]
Adrianna Romańska
,
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Marek Kowalczyk.
W: Polish Scientific Conference, Nature 2022. Program i streszczenia prac, Lublin21.05.2022. Redakcja / Paulina Gil-Kulik, Aleksandra Ozygała, Młodzi Naukowcy, Lublin 2022 2022, s. 22, 978-83-962774-2-8
26.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil
kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Katarzyna Zdrzałek
,
[AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT. KOR.] Anna Teter.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
27.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Aneta Krawiec
,
[AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
|