2024

1. ß-Hydroxy-ß-methylbutyrate: A feed supplement influencing performance, bone metabolism, intestinal morphology, and muscle quality of laying hens: a preliminary one-point study
artykuł [AUT. KOR.] Tomaszewska Ewa , [AUT.] Świątkiewicz Sylwester , [AUT.] Arczewska-Włosek Anna , [AUT.] Wojtysiak Dorota , [AUT.] Dobrowolski Piotr , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Puzio Iwona , [AUT.] Rudyk Halyna , [AUT.] Brezvyn Oksana , [AUT.] Muszyński Siemowit . POULTRY SCIENCE 2024 T. 103 Nr 5 s. 103597, DOI: 10.1016/j.psj.2024.103597
2. Nutritional value and physicochemical properties of male and female broad-breasted Bronze turkey muscle
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mateusz Niedzielak , [AUT. KOR.] Joanna Stadnik. Foods 2024 T. 13 Nr 9 s. 1369, DOI: 10.3390/foods13091369
3. Use of sustainable packaging materials for fresh beef vacuum packaging application and product assessment using physicochemical means
artykuł [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT. KOR.] Anna Teter, [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT. KOR.] Mariusz Florek. MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109551, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109551
4. Effect of VP, MAP and combined packaging systems on the physicochemical properties and microbiological status of veal from unweaned calves
artykuł [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Monika Ziomek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Aleksandra Ukalska-Jaruga , [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT.] Roberta Nuvoloni , [AUT. KOR.] Mariusz Florek. MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109590, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109590
5. Wpływ biowęgla w diecie świń na jakość surowca mięsnego i kierunki jego wykorzystania
artykuł [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Łukasz Wlazło, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mateusz Ossowski, [AUT.] Bożena Nowakowicz-Dębek, [AUT.] Katarzyna Karpińska , [AUT.] Anna Czech. Roczniki Naukowe Zootechniki 2024 T. 51 Nr 1 s. 69-83, DOI: 10.58146/n7td-qz05

2023

8. Molecular diversity of BoNT-producing Clostridia—a still-emerging and challenging problem
artykuł [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT. KOR.] Aleksandra Jarosz , [AUT.] Magdalena Sapała , [AUT.] Karol Stasiak , [AUT. KOR.] Anna Grenda , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Krzysztof Kwiatek . Diversity-Basel 2023 T. 15 Nr 3 s. 392, DOI: 10.3390/d15030392
10. Yolk fatty acid profile and amino acid composition in eggs from hens supplemented with ß-Hydroxy-ß-Methylbutyrate
artykuł [AUT.] Dajnowska Aleksandra , [AUT. KOR.] Tomaszewska Ewa , [AUT.] Świątkiewicz Sylwester , [AUT.] Arczewska-Włosek Anna , [AUT.] Dobrowolski Piotr , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Rudyk Halyna , [AUT.] Brezvyn Oksana , [AUT.] Muzyka Viktor , [AUT.] Kotsyumbasπ Ihor , [AUT.] Arciszewski Marcin Bartłomiej , [AUT.] Muszyński Siemowit . Foods 2023 T. 12 Nr 20 s. 3733, DOI: 10.3390/foods12203733

2022

12. Meat quality - genetic background and methods of its analysis
artykuł [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk. CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 2022 T. 40 Nr 1 s. 15-25, DOI: 10.17221/255/2020-CJFS
13. Composition and fatty acid profile of bone marrow in farmed Fallow deer (Dama dama) depending on diet
artykuł [AUT.] Żaneta Steiner-Bogdaszewska , [AUT. KOR.] Katarzyna Tajchman, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Mariusz Florek. Animals 2022 T. 12 s. 941, DOI: 10.3390/ani12080941
14. Composition of fatty acids in bone marrow of red deer from various ecosystems and different categories
artykuł [AUT.] Żaneta Steiner-Bogdaszewska , [AUT. KOR.] Katarzyna Tajchman, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Mariusz Florek. MOLECULES 2022 T. 27 Nr 8 s. 2511, DOI: 10.3390/molecules27082511
17. Enterococci—involvement in pathogenesis and therapeutic potential in cancer treatment: A mini-review
artykuł [AUT. KOR.] Anna Grenda , [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Krzysztof Kwiatek . Pathogens 2022 T. 11 s. 687, DOI: 10.3390/pathogens11060687
18. Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Karolina Kaczmar . W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
21. Probiotic potential of Clostridium spp. - advantages and doubts
artykuł [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT. KOR.] Anna Grenda , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Paweł Krawczyk , [AUT.] Krzysztof Kwiatek . CURRENT ISSUES IN MOLECULAR BIOLOGY 2022 T. 44 Nr 7 s. 3118-3130, DOI: 10.3390/cimb44070215
22. Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków rasy białogrzbietej w zależności od końcowej temperatury grillowania
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Patrycja Zawadzka , [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 37
23. Wykorzystanie metod molekularnych w identyfikacji osobniczej i grupowej
inne publikacje [AUT.] Martyna Moryl , [AUT.] Joanna Kaczmarczyk , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Andrzej Jakubczak, [AUT.] Marek Kowalczyk. W: Polish Scientific Conference, Nature 2022. Program i streszczenia prac, Lublin21.05.2022. Redakcja / Paulina Gil-Kulik, Aleksandra Ozygała, Młodzi Naukowcy, Lublin 2022 2022, s. 78, 978-83-962774-2-8
24. Substancje aktywne w przeciwstarzeniowych preparatach kosmetycznych
inne publikacje [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Marek Kowalczyk. W: Polish Scientific Conference, Nature 2022. Program i streszczenia prac, Lublin21.05.2022. Redakcja / Paulina Gil-Kulik, Aleksandra Ozygała, Młodzi Naukowcy, Lublin 2022 2022, s. 22, 978-83-962774-2-8
25. Residues of pesticides and heavy metals in polish varietal honey
artykuł [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT. KOR.] Anna Teter, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Ewa Poleszak , [AUT. KOR.] Mariusz Florek. Foods 2022 T. 11 Nr 15 s. 2362, DOI: 10.3390/foods11152362
26. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT. KOR.] Anna Teter. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
27. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
28. Żywieniowa rola lipidów ryb w profilaktyce i leczeniu chorób cywilizacyjnych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 111-130, 978-83-7259-353-5
29. Genetic diversity and potential virulence of listeria monocytogenes isolates originating from Polish artisanal cheeses
artykuł [AUT.] Renata Pyz-Łukasik, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz, [AUT.] Michał Kiełbus , [AUT. KOR.] Monika Ziomek, [AUT.] Michał Gondek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Katarzyna Michalak, [AUT.] Dorota Pietras-Ożga. Foods 2022 T. 11 Nr 18 s. 2805, DOI: 10.3390/foods11182805
30. Wybrane składniki aktywne w przeciwstarzeniowych preparatach kosmetycznych
artykuł [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT.] Martyna Moryl , [AUT.] Joanna Kaczmarczyk , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Marek Kowalczyk. Nauki Przyrodnicze 2022 Nr 1 s. 36-54, DOI: 10.5281/zenodo.7102367
Elementów na stronie: