2024

1. Jakość higieny procesu produkcji substytutu kawioru z jajeczek ślimaków
inne publikacje [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Krzysztof Szkucik. W: XVII Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Sanitas Animalium Pro Salute Homini, Materiały Konferencyjne, Olsztyn, 19-21.09.2024 r., Olsztyn 2024 2024, s. 134

2023

2. Magnesium content in caviar and selected caviar substitutes
inne publikacje [AUT.] Krupa Beata , [AUT.] Kinga Moskal , [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka. W: II nd International Scientific Conference for Students „Animal Science and Aquaculture – challenges and research”, The Book of Abstracts, May 09th, 2023, Warszawa 2023 2023, s. 39
3. Occurence of selected pathogenic microorganisms in raw and processed eggs of snails of the Cornu genus
inne publikacje [AUT.] Kinga Moskal , [AUT.] Krupa Beata , [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka. W: II nd International Scientific Conference for Students „Animal Science and Aquaculture – challenges and research”, The Book of Abstracts, May 09th, 2023, Warszawa 2023 2023, s. 41

2022

6. Mikrobiologický status údených rýb uvedených na trh v Pol'sku
inne publikacje [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka. W: Hyginena Alimentorum XLII, Medzinárodná vedecká konferencia pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rzvoja vidieka Slovenskej republiky, Zbiornik abstraktov, 18-20 maj 2022, Hotel Patria - Štrbskie Pleso, Slovenská republika, Štrbskie Pleso, 2022 2022, s. 82

2021

7. Ocena jakości mikrobiologicznej ryb wędzonych wprowadzanych do obrotu w Polsce
inne publikacje [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Renata Pyz-Łukasik, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka. W: „Omnia Autem Animalia Sunt” : XVI Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Warszawa 26-27 listopada 2021, Warszawa 2021 2021, s. 134, 978-83-8237-043-0
8. Jakość mikrobiologiczna krewetek
inne publikacje [AUT.] K. Kulpa , [AUT.] Renata Pyz-Łukasik, [AUT.] Agnieszka Chałabis-Mazurek, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz. W: „Omnia Autem Animalia Sunt” : XVI Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Warszawa 26-27 listopada 2021, Warszawa 2021 2021, s. 149, 978-83-8237-043-0
9. Zanieczyszczenia metalami toksycznymi mięsa i narządów wewnętrznych koni rzeźnych
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Bełkot, [AUT.] Agnieszka Chałabis-Mazurek, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka. W: „Omnia Autem Animalia Sunt” : XVI Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Warszawa 26-27 listopada 2021, Warszawa 2021 2021, s. 151, 978-83-8237-043-0
10. Zawartość selenu w kawiorze i wybranych substytutach kawioru
inne publikacje [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Krzysztof Szkucik. W: „Omnia Autem Animalia Sunt” : XVI Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Warszawa 26-27 listopada 2021, Warszawa 2021 2021, s. 177, 978-83-8237-043-0

2020

12. Fatty acid profile in edible eggs of snails from the Cornu genus
artykuł [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Kamila Klimek. Journal of Veterinary Research 2020 T. 64 Nr 1 s. 1-4, DOI: 10.2478/jvetres-2020-0005

2018

18. Profil kwasów tłuszczowych w tłuszczu jadalnych produktów pozyskiwanych od ślimaków
inne publikacje [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz, [AUT.] Łukasz Drozd, [AUT.] Michał Gondek. W: I Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. „Kwasy tłuszczowe w łańcuchu żywności” połączona z Jubileuszem pracy naukowej i dydaktycznej prof. dr hab. Bożeny Patkowniej-Sokoły, 5-6 lipca 2018 Ponadregionalne Rolnicze Centrum Kongresowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, [Wrocław] 2018 2018, s. 42

2017

19. Jakość zdrowotna jajeczek ślimaków z rodzaju Cornu
rozdział z monografii [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Krzysztof Szkucik. W: Mięczaki : potencjalne zagrożenie dla zdrowia konsumenta / pod redakcją Krzysztofa S. Szkucika, Lublin 2017 2017, Lubelskie Towarzystwo Naukowe s. 139-156, 978-83-62025-33-6

2016

22. Poziom selenu w mięsie ślimaków jadalnych pozyskiwanych w Polsce
inne publikacje [AUT.] Łukasz Drozd, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Zbigniew Bełkot. W: Per Scientiam ad Salutem Animalium et Hominum: Materiały kongresowe - XV Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Lublin 22-24 września 2016, Lublin 2016, s. 214, 978-83-940360-2-7
23. Skład podstawowy jajeczek ślimaków hodowlanych z rodzaju Cornu
inne publikacje [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz. W: Per Scientiam ad Salutem Animalium et Hominum: Materiały kongresowe - XV Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Lublin 22-24 września 2016, Lublin 2016, s. 216, 978-83-940360-2-7

2015

2014

2013

2012

27. Profil kwasów tłuszczowych w tłuszczu śródmięśniowym koni w zależności od wieku i rodzaju mięśni
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Bełkot, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka. W: Nauka praktyce: XIV Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych,Wrocław 13-15 IX 2012, Wrocław 2012, s. 555, 978-83-7717-104-2
28. Wpływ wieku i rodzaju mięśni na cechy organoleptyczne mięsa koni
inne publikacje [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Zbigniew Bełkot. W: Nauka praktyce: XIV Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych,Wrocław 13-15 IX 2012, Wrocław 2012, s. 560, 978-83-7717-104-2

2011

Elementów na stronie: