2024

2. Quality and functional properties of bread containing the addition of probiotically fermented Cicer arietinum
artykuł [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Krzysztof Przygoński , [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. FOOD CHEMISTRY 2024 T. 448 s. 139117, DOI: 10.1016/j.foodchem.2024.139117
3. Impact of incorporating dried Chaga mushroom (Inonotus obliquus) into gluten-free bread on its antioxidant and sensory characteristics
artykuł [AUT. KOR.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Monika Krzywicka, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Alicja Bosacka , [AUT. KOR.] Anna Pecyna, [AUT.] Eva Ivanišová , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Eva Kovačiková . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 16 s. 3801, DOI: 10.3390/molecules29163801
4. Assessment of the suitability of selected apple cultivars for production of cloudy juice
inne publikacje [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT. KOR.] Anna Pecyna. W: Book of Abstracts. Farm machinery and processes management in sustainable agriculture: XII International Scientific Symposium FMPMSA 2024,Lublin, Poland / edited by Edmund Lorencowicz, Jacek Uziak, Bruno Huyghebaert., [b. wyd.], Lublin 2024 2024, s. 17
5. Assessment of the suitability of selected apple cultivars for production of cloudy juice
rozdział z monografii [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT. KOR.] Anna Pecyna. W: Farm machinery and processes management in sustainable agriculture. XII International Scientific Symposium 2024, Lublin 2024 2024, Springer s. 69-76, 978-3-031-70954-8

2023

6. Sunflower seed cake as a source of nutrients in gluten-free bread
artykuł [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT. KOR.] Anna Pecyna, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Andrzej Marczuk. Scientific Reports 2023 T. 13 s. 10864, DOI: 10.1038/s41598-023-38094-w
7. The influence of tomato and pepper processing waste on bread quality
artykuł [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 16 s. 9312, DOI: 10.3390/app13169312
9. Słodowanie wybranych gatunków zbóż
inne publikacje [AUT. KOR.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 49-49
10. Wytłoki z rokitnika jako komponent pieczywa pszennego o cechach funkcjonalnych
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 58, 978-83-962880-3-5
11. The influence of vegetable processing waste from bell pepper and tomato on the baking characteristics of wheat flour and the quality of wheat bread
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Paulina Łysakowska. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts, Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 185, 978-83-89969-82-8
12. Ocena możliwości zagospodarowania produktów ubocznych przemysłu owocowo-warzywnego do produkcji ciastek owsianych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Magda Pastusiak , [AUT.] Mikołaj Ociesa , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 89-99, 978-83-7259-403-7, DOI: 10.24326/mon.2023.3
15. Wpływ zastosowania wytłoków z nasion roślin oleistych na zmiany cech sensorycznych ciastek owsianych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Katarzyna Kaszyca , [AUT.] Gabriela Michta , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 53-61, 978-83-7259-403-7

2022

16. Review of the poultry feed production technologies
inne publikacje [AUT. KOR.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Piotr Kiczorowski, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 030, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.A030
18. Effect of black cumin cake addition on the chemical composition, glycemic index, antioxidant activity, and cooking quality of durum wheat pasta
artykuł [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Eva Ivanišová , [AUT.] L’Uboš Harangozo , [AUT.] Veronika Valková , [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Sylwia Mildner-Szkudlarz . MOLECULES 2022 T. 27 Nr 19 s. 6342
22. Wpływ dodatku wytłoków z rokitnika zwyczajnego i jagody kamczackiej na ogólną zawartość polifenoli w wyrobach piekarniczych
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: Nauka o Zbożach :osiągnięcia i perspektywy. Streszczenia. III Konferencja Naukowa, Lublin 22–23 września 2022., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022
23. Ocena jakości pieczywa pszennego z udziałem produktów ubocznych przerobu pomidorów i papryki
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Agnieszka Nawrocka . W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 11, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11
24. Wpływ dodatku wytłoków lnianych na jakość i wartość odżywczą wyrobów ciastkarskich
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Paulina Łysakowska, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: III Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy : streszczenia : Lublin 22-23 września 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 12, 978-83-7259-372-6, DOI: 10.24326/mon.2022.11

2021

27. Wyroby półcukiernicze fortyfikowane mąką i wytłokami kokosowymi - właściwości fizykochemicze i sensoryczne
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko. W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021, s. 111

2020

28. Flaxseed enriched pasta—chemical composition and cooking quality
artykuł [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT. KOR.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Zdybel. Foods 2020 T. 9 Nr 4, DOI: 10.3390/foods9040404
Elementów na stronie: