2024

2023

2022

3. Monitoring przewlekłej wyniszczającej choroby jeleniowatych w Polsce przeprowadzony w latach 2018-2020
artykuł [AUT.] Zbigniew Bełkot, [AUT.] Izabela Pietrzyk , [AUT.] Julia Jednous , [AUT.] Łukasz Drozd, [AUT.] Monika Ziomek. Medycyna Weterynaryjna-Veterinary Medicine-Science and Practice 2022 T. 78 Nr 12 s. 641-645, DOI: 10.21521/mw.6721

2021

4. Microbiological changes in meat and minced meat from beavers (Castor fiber L.) during refrigerated and frozen storage
artykuł [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Łukasz Drozd, [AUT.] Michał Gondek, [AUT.] Renata Pyz-Łukasik, [AUT.] Francesca Pedonese , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Skałecki. Foods 2021 T. 10 Nr 6 s. 1270, DOI: 10.3390/foods10061270

2020

2019

2018

10. Results of the official examination of fish and fishery products in Poland in 2016-2017
inne publikacje [AUT.] Renata Pyz-Łukasik, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz, [AUT.] Łukasz Drozd. W: Hygiena Alimentorum: 39 International Scientific Conference under the auspices of Ministry of Agriculture and Rural Development of the Slovak Republic: Safety and quality of meat, eggs, fishery products and game meat = Hygiena Alimentorum: 39 Medziánarodná Vedecká Konferencia pod záštitou Ministerstva Pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky : Zdravotná Bezpecnost a Kvalita Hydinoveho Mása, Vajec, Produktov Rybolovu a Zveriny" / Zbornik Prednasok a Posterov zmedzinárodnej vedeckej konferencie 16.–18. mája 2018 Štrbské Pleso, Košicie 2018 2018, s. 333-336, 978-80-8077-580-3
11. Profil kwasów tłuszczowych w tłuszczu jadalnych produktów pozyskiwanych od ślimaków
inne publikacje [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz, [AUT.] Łukasz Drozd, [AUT.] Michał Gondek. W: I Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. „Kwasy tłuszczowe w łańcuchu żywności” połączona z Jubileuszem pracy naukowej i dydaktycznej prof. dr hab. Bożeny Patkowniej-Sokoły, 5-6 lipca 2018 Ponadregionalne Rolnicze Centrum Kongresowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, [Wrocław] 2018 2018, s. 42

2017

14. Zasady sprawowania nadzoru weterynaryjnego nad produkcją, wprowadzaniem na rynek i przetwórstwem mięczaków
rozdział z monografii [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz, [AUT.] Renata Pyz-Łukasik, [AUT.] Łukasz Drozd, [AUT.] Michał Gondek, [AUT.] Przemysław Knysz, [AUT.] Zbigniew Bełkot. W: Mięczaki : potencjalne zagrożenie dla zdrowia konsumenta / pod redakcją Krzysztofa S. Szkucika, Lublin 2017 2017, Lubelskie Towarzystwo Naukowe s. 157-175, 978-83-62025-33-6

2016

17. Poziom kadmu i ołowiu w mięsie ślimaków hodowlanych pozyskiwanych w Polsce
inne publikacje [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Łukasz Drozd, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz. W: Per Scientiam ad Salutem Animalium et Hominum: Materiały kongresowe - XV Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Lublin 22-24 września 2016, Lublin 2016, s. 206, 978-83-940360-2-7
18. Poziom selenu w mięsie ślimaków jadalnych pozyskiwanych w Polsce
inne publikacje [AUT.] Łukasz Drozd, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Waldemar Paszkiewicz, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka, [AUT.] Zbigniew Bełkot. W: Per Scientiam ad Salutem Animalium et Hominum: Materiały kongresowe - XV Kongres Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Lublin 22-24 września 2016, Lublin 2016, s. 214, 978-83-940360-2-7

2015

19. Zanieczyszczenie jaj spożywczych bakteriami rodzaju Campylobacter
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew Bełkot, [AUT.] Michał Gondek, [AUT.] Łukasz Drozd. , Olsztyn 2015 s. 63-72, 978-83-941501-0-5
Elementów na stronie: