2019

1. Możliwość wykorzystania produktów ubocznych przemysłu lnianego do produkcji pieczywa funkcjonalnego
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego konsumenta", Poznań 26-27 wrezśnia 2019 r., [Poznań], [2019] 2019, s. 8

2017

2016

3. Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia!!!
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016, s. 43
4. Zachowania żywieniowe w zakresie produktów zbożowych w wybranych grupach konsumentów województwa lubelskiego
inne publikacje [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] A. Dorosz , [AUT.] M. Osojca , [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016, s. 151-152
8. Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia !!!
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016 2016, s. 43

2015

9. Ocena żywienia dzieci w wieku przedszkolnym w województwie lubelskim
inne publikacje [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Anna Kot , [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 172, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
10. Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Monika Krupka . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 245, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
11. Wpływ dodatku surowego jęczmienia na wybrane cechy jakościowe pieczywa
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 258, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
12. Ocena właściwości reologicznych kleików z mieszanek mąk pszennych o zróżnicowanej wartości wypiekowej
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 261, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
13. Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
rozdział z monografii [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Monika Krupka . W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 263-274, 978-83-935421-9-2
14. Wpływ dodatku razówki jęczmiennej na wybrane cechy jakościowe pieczywa
rozdział z monografii [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 s. 299-309, 978-83-935421-9-2
15. Ocena właściwości reologicznych kleików z mieszanek mąk pszennych o zróżnicowanej wartości wypiekowej
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 343-354, 978-83-935421-9-2
16. Ocena żywienia dzieci w wieku przedszkolnym w województwie lubelskim
rozdział z monografii [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Anna Kot , [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Trendy w żywieniu człowieka, Kraków 2015 2015 s. 343-353, 978-83-935421-8-5
17. Jęczmień nagi najważniejszym zbożem w żywieniu człowieka
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : V ogólnopolska konferencja naukowa, Puławy, 22-23 października 2015 / [opracowanie redakcyjne i graficzne Grażyna Hołubowicz-Kliza], Puławy 2015 2015, 978-83-7562-195-2
18. Zboża niechlebowe - strategiczna rola w profilaktyce i zwalczaniu chorób cywilizacyjnych
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska. W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : V ogólnopolska konferencja naukowa, Puławy, 22-23 października 2015 / [opracowanie redakcyjne i graficzne Grażyna Hołubowicz-Kliza], Puławy 2015 2015, s. 88-89, 978-83-7562-195-2
Elementów na stronie: