2024

1. Use of sustainable packaging materials for fresh beef vacuum packaging application and product assessment using physicochemical means
artykuł [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT.] Mariusz Florek. MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109551, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109551
2. Effect of VP, MAP and combined packaging systems on the physicochemical properties and microbiological status of veal from unweaned calves
artykuł [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Aleksandra Ukalska-Jaruga , [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT.] Roberta Nuvoloni , [AUT.] Mariusz Florek. MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109590, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109590

2023

5. Genetic differences in variants of the AMD virus at the site of a disease outbreak
artykuł [AUT.] Marcin Kondracki, [AUT.] Andrzej Jakubczak, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Ilona Mazurkiewicz, [AUT.] Martyna Moryl , [AUT.] Joanna Kaczmarczyk . VIROLOGY 2023 T. 587 s. 109851, DOI: 10.1016/j.virol.2023.109851

2022

7. Molecular epidemiology and variation of the BK polyomavirus in the population of central and eastern Europe based on the example of Poland
artykuł [AUT.] Jacek Furmaga , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Olga Furmaga , [AUT.] Christos A. Rokos , [AUT.] Tomasz Zapolski , [AUT.] Leszek Krakowski, [AUT.] Andrzej Jakubczak, [AUT.] Sławomir Rudzki . Viruses-Basel 2022 T. 14 Nr 2 s. 209, DOI: 10.3390/v14020209
8. Meat quality - genetic background and methods of its analysis
artykuł [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk. CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 2022 T. 40 Nr 1 s. 15-25, DOI: 10.17221/255/2020-CJFS
10. Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Karolina Kaczmar . W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
12. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Anna Teter. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
13. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
14. Znaczenie produktów pszczelich w dietetyce i kosmetologii. Mleczko pszczele, pyłek kwiatowy i jad pszczeli
rozdział z monografii [AUT.] Barbara Topyła, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Dietetyka i kosmetologia a zdrowy styl życia / redakcja naukowa Beata Mydłowska, Warszawa 2022 2022, Wydawnictwo DiG s. 209-220, 978-83-286-0208-3
15. Porównanie cech fizykochemicznych i organoleptycznych wybranych kremów z kwasem hialuronowym
inne publikacje [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT.] Paulina Wojtyła , [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk. W: Ogólnopolska Konferencja Interdyscyplinarna pod nazwą: Cogito CZ. V: Nauki Interdyscyplinarne. Kraków 08-09 września 2022 r. Książka abstraktów = Book of abstracts, [b.m.wyd 2022] 2022, s. 25, 978-83-63216-74-0
16. Porównanie właściwości fizykochemicznych i sensorycznych kremów do rąk o różnym udziale składników naturalnych
rozdział z monografii [AUT.] Zuzanna Polesiak-Klepacz , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Justyna Zdyb-Domaradzka , [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 2 s. 171-179
18. Porównanie cech fizykochemicznych i organoleptycznych wybranych kremów z kwasem hialuronowym
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT.] Paulina Wojtyła , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Poszerzamy horyzonty : T. 33 / redakcja naukowa Małgorzata Bogusz, Agnieszka Piotrowska-Puchała, Monika Wojcieszak, Michał Mroze, Słupsk 2022 2022, Mateusz Weiland Network Solutions s. 408-419, 978-83-63216-76-4
19. Właściwości żywicy z Croton lechleri oraz jej zastosowanie w produktach kosmetycznych
inne publikacje [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 48
20. Kombucha - właściwości prozdrowotne i kosmetyczne
inne publikacje [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Aleksandra Kurzajewska , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Piotr Domaradzki.
21. Znaczenie pyłku kwiatowego jako naturalnego surowca w dietetyce i kosmetologii
inne publikacje [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Anna Teter, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 58
22. Jakość wybranych olejów roślinnych wykorzystywanych w produktach kosmetycznych
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Mariia Semenchenko , [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska . W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 77
23. Jakość i bezpieczeństwo miodów dostępnych na rynku lubelskim
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Walasek , [AUT.] Martyna Bednarczyk , [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 67-73
24. Wybrane składniki aktywne w przeciwstarzeniowych preparatach kosmetycznych
artykuł [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT.] Martyna Moryl , [AUT.] Joanna Kaczmarczyk , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk. Nauki Przyrodnicze 2022 Nr 1 s. 36-54, DOI: 10.5281/zenodo.7102367
25. Porównanie właściwości fizykochemicznych i sensorycznych kremów przeciwzmarszczkowych
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 2 s. 21-29
26. Porównanie właściwości fizykochemicznych i sensorycznych kremów przeciwzmarszczkowych
inne publikacje [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki. W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 31, DOI: 10.24326/mon.2022.2
27. Zmiany fizykochemiczne i organoleptyczne zachodzące w kremach podczas przechowywania
inne publikacje [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki. W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 32, DOI: 10.24326/mon.2022.2
28. Zmiany fizykochemiczne i sensoryczne zachodzące w produktach kosmetycznych
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 30-35
29. Właściwości fizykochemiczne kremów do rąk
inne publikacje [AUT.] Zuzanna Polesiak-Klepacz , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 50, DOI: 10.24326/mon.2022.2
30. Znaczenie krwi w aspekcie badań sądowych
artykuł [AUT.] Martyna Moryl , [AUT.] Joanna Kaczmarczyk , [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska , [AUT.] Andrzej Jakubczak, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk. Nauki Przyrodnicze 2022 Nr 1 s. 55-70, DOI: 10.5281/zenodo.7102373
Elementów na stronie: