2023

1. Reduction of nitrite in canned pork through the application of black currant (Ribes nigrum L.) leaves extract
artykuł [AUT. KOR.] Karolina Wójciak, [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT.] Paulina Kęska, [AUT. KOR.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Marcin Kruk , [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Ruben Dominguez . MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1749, DOI: 10.3390/molecules28041749

2022

3. Peptides as potentially anticarcinogenic agent from functional canned meat product with willow extract
artykuł [AUT. KOR.] Karolina Wójciak, [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Monika Prendecka-Wróbel , [AUT.] Karolina Ferysiuk. MOLECULES 2022 T. 27 Nr 20 s. 6936, DOI: 10.3390/molecules27206936
4. Fortification of low-nitrite canned pork with willow herb (Epilobium angustifolium L.)
artykuł [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak, [AUT.] Monika Trząskowska . INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2022 T. 57 Nr 7 s. 4194-4210, DOI: 10.1111/ijfs.15739

2021

5. Fortyfikacja ekstraktem z liści czarnej porzeczki (Ribes Nigrum L.) konserw wieprzowych ze zredukowanym dodatkiem azotanu (III) sodu
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021, s. 9
6. Wpływ dodatku ekstraktu z Silybum marianum na wybrane wyróżniki jakości sterylizowanych konserw wieprzowych
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak, [AUT.] Adrianna Stasiewicz . W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 184-197, 978-83-953897-2-6
7. Charakterystyka i możliwości aplikacyjne wierzbówki kiprzycy (Epilobium angustifolium L.)
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Nauki przyrodnicze: Fauna i flora. Redakcja naukowa / Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Poznań 2021 2021, Młodzi Naukowcy s. 89-97, 978-83-66743-30-4

2020

13. The possibility of reduction of synthetic preservative E 250 in canned pork
artykuł [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. Foods 2020 T. 9 Nr 12 s. 1869, DOI: 10.3390/foods9121869
14. Wpływ ekstraktów z wybranych roślin zielnych na stabilizację nitrozylomiochromogenu w konserwach mięsnych z obniżoną zawartością azotanu (III) sodu
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta: monografia / pod redakcją naukową Stanisława Kowalskiego, Gabrieli Zięć, Iwony Drożdż, Kraków 2020 2020, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie s. 206-219, 978-83-66602-10-6
15. Potencjał prozdrowotny wierzbówki kiprzycy (E. angustifolium L.)
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020 : Materiały konferencyjne – jesień / redakcja naukowa Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 35, 978-83-66743-18-2

2019

18. The assessment of the impact of C. annuum L. extract on the antioxidant capacity and lipid oxidation of canned pork
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak, [AUT. KOR.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: XXIV Sesja Naukowa sekcji Młodej kadry naukowej PTTŻ oraz VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro", Olsztyn 23-24 maja 2019 r., [Olsztyn] 2019 2019
19. The antioxidant capacity and safety of canned pork with various amount of sodium nitrite
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: BACIF 2019, Biologically Active Compounds in Food 3rd International Conference, Book of Abstracts 19-20 September 2019 Łódź, Poland, [Łódź] 2019 2019, s. 21-22, 978-83949548-1-9
20. The influence of Silybum marianum (L.) Gaertn. and Graminis rhizoma on the biological activity and health safety of industrial production pate
inne publikacje [AUT. KOR.] Karolina Wójciak, [AUT.] Karolina Ferysiuk. W: 51. Dni Przemysłu Mięsnego p.t. "perspektywy zmian prawa żywnościowego w zakresie znakowania produktów mięsnych i stosowania dozwolonych substancji dodatkowych "oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne p.t. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka-Praktyce", Warszawa 2019 2019, s. 51-52
21. Zastosowanie ziół i przypraw w technologii mięsa
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jedrzej Nyćkowiak, Poznań 2019 2019, Młodzi Naukowcy s. 14-20, 978-83-66139-99-2
22. Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsnych wyrobów podrobowych
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jedrzej Nyćkowiak, Poznań 2019 2019, Młodzi Naukowcy s. 21-26, 978-83-66139-99-2

2018

24. Influence of lamb breed on physicochemical properties of raw-fermented sausage with acid whey addition
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Krzysztof Patkowski. W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej" Żywność – tradycja i nowoczesność" : VI International Session Of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Materiały konferencji naukowej, Lublin, 24-25 maj 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-74-5
25. Reduce the use of nitrates and nitrites as a new trend in meat technology
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak], Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 21-26, 978-83-65917-97-3
26. Application of sonication in meat technology
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak], Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 27-32, 978-83-65917-97-3
27. Bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów mięsnych o obniżonym dodatku azotanu (III) sodu
inne publikacje [AUT. KOR.] Karolina Wójciak, [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 50, 978-83-946796-3-7
28. Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsnych wyrobów podrobowych
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne-jesień. Część trzecia-Lublin / Red.nauk.Jędrzej Nyćkowiak,Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018 2018, s. 40
29. Zastosowanie ziół i przypraw w technologii mięsa
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne-jesień. Część trzecia-Lublin / Red.nauk.Jędrzej Nyćkowiak,Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2018 2018, s. 41
30. Wpływ rasy jagniąt na właściwości fizykochemiczne modelowych kiełbas surowo dojrzewających z serwatką kwasową
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Karolina Wójciak, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Krzysztof Patkowski. W: Procesy technologiczne a jakość żywności / Pod redakcją naukową Karoliny M. Wójciak, Małgorzaty Karwowskiej, Lublin 2018 2018 s. 5-17, 978-83-63-761-75-2
Elementów na stronie: