MENU
PL
|
EN
0
0
:
0
0
:
0
0
A
A
A
MENU
Osoby
Publikacje
Repozytorium
Dane badawcze
Czasopisma
Wydawnictwa
Jednostki
Uczelnia
Projekty
wszędzie
Projekty
Czasopisma
Wydawnictwa
Osoby
Publikacje
Jednostki
Szukaj
Extruded corn gruels containing linden flowers: quantitation of phenolic compounds and selected quality characteristics
Abstrakt
Extrusion-cooking of plant materials may enhance antioxidant activity and improve health benefits. Selected antioxidant polyphenols in extruded corn gruels enriched with different amounts of linden flowers were determined by LC-ESI-MS/MS and quality characteristics were determined. Phenolic content increased with Tiliae inflorescentia addition and was not decreased by high-temperature extrusion. Linden flower incorporation into instant gruels should be limited to 10% to retain acceptable sensory properties.
Autorzy
Anna Oniszczuk
Agnieszka Wójtowicz
Tomasz Oniszczuk
Marta Olech
Renata Nowak
Karolina Wojtunik
Magdalena Klimek
Wojciech Krawczyk
Mieczysław Hajnos
Rodzaj publikacji:
*
artykuł
Czasopismo:
*
Open Chemistry
Język:
*
Angielski
Rok wydania:
*
2015
DOI:
*
10.1515/chem-2015-0138
Tom / rocznik:
*
13
Numer zeszytu:
*
1
Strony (od-do) / numer artykułu:
*
1209-1217
Sposób udostępnienia:
*
otwarte czasopismo
Wybór licencji:
*
CC BY-NC-ND Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 4.0
Wersja tekstu:
*
ostateczna wersja opublikowana
Czas udostępnienia:
*
w momencie opublikowania
Liczba punktów:
14
Impact Factor:
1,207
Liczba cytowań Scopus:
19
Liczba cytowań Web of Science:
22