2023

2. Wiedza konsumentów na temat jakości wyrobów czekoladowych i zasad ich znakowania
rozdział z monografii [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Katarzyna Paskudzka , [AUT.] Jolanta Król. W: Najnowsze trendy w dietetyce i technologii żywności. Redakcja / Mariola Janiszewska, Lublin 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 58-66, 978-83-67104-82-1

2022

6. Antioxidant activity of milk and dairy products
artykuł [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak. Animals 2022 T. 12 Nr 3 s. 245, DOI: 10.3390/ani12030245
7. Aktywność przeciwutleniająca jogurtów naturalnych w czasie chłodniczego przechowywania
inne publikacje [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Barbara Topyła. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 64-65
8. Relationship between the content of selected bioactive compounds and antioxidant activity of milk
inne publikacje [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: Book of Abstracts of the 73rd Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, Porto, Portugal, 5 th – 9 th September, 2022, Porto 2022 2022, s. 415, 978-90-8686-385-3
9. Herbal mixture with antimicrobial activity in cow diet: effect on quality of milk and dairy products
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Renata Klebaniuk, [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: Book of Abstracts of the 73rd Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, Porto, Portugal, 5 th – 9 th September, 2022, Porto 2022 2022, s. 420, 978-90-8686-385-3

2021

11. Common nettle (Urtica dioica L.) as a functional food additive
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Aneta Brodziak. W: Proceedings of 2th [!] International Agricultural, Biological & Life Science conference: Agbiol 2021,1 –3 september 2021, Edirne,Turkey / Ed. Yalcin Kaya, Trakya 2021 2021, s. 362, 978-975-374-300-6
12. The effect of herbal mixture addition in the feeding of cows on the physicochemical properties and antioxidant potencial of milk and produced yoghurts
inne publikacje [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Joanna Wajs. W: Proceedings of 2th [!] International Agricultural, Biological & Life Science conference: Agbiol 2021,1 –3 september 2021, Edirne,Turkey / Ed. Yalcin Kaya, Trakya 2021 2021, s. 364, 978-975-374-300-6
13. Metody oceny aktywności przeciwutleniającej mleka
inne publikacje [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs. W: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : 13 Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2021 : Lublin, 25-28 marca 2021 r. : abstrakty / redakcja Izabela Mołdoch-Mendoń, Kamil Maciąg, Lublin 2021 2021, s. 118, 978-83-66861-14-5
14. Organic versus conventional raw cow milk as material for processing
artykuł [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] M. Zuba-Ciszewska , [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Anna Jańczuk . Animals 2021 T. 11 Nr 10 s. 2760, DOI: 10.3390/ani11102760
15. Yield and quality of tvarog made from the milk of simmental cows depending on the milk production season
inne publikacje [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Joanna Wajs. W: XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”, Jahorina, October 07 - 10, 2021. Book of abstract. Editor / Dusan Kovacevic, Sarajevo 2021 2021, s. 344, 978-99976-787-8-2
17. Wpływ dodatku mieszanki ziołowej do dawki pokarmowej krów na jakość prozdrowotną mleka
inne publikacje [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Renata Klebaniuk. W: Międzynarodowa Konferencja Naukowa : Środowisko – zwierzę – człowiek połączona z obchodami 20-lecia czasopisma Acta Scientiarum Polonorum Zootechnica, Szczecin 14 października 2021 r., Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Szczecin 2021 2021, s. 89-90, 978-83-7663-329-9
18. Antioxidant potential of milk obtained from the most important breeds of dairy cattle in Poland
inne publikacje [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: 2nd International Conference on Raw Materials to Processed Foods. Conference proceedings, 03-04 June 2021, Turkey. Editors / Serkan Selli, Hasim Kelebek, Adana 2021 2021, s. 163
19. Potencjał antyoksydacyjny mleka pozyskiwanego od krów rasy holsztyńsko-fryzyjskiej z uwzględnieniem kolejnej laktacji i jej stadium
inne publikacje [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: Ogólnopolska Konferencja Doktorantów. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Zuzanna Całyniuk, Drabik Kamil, Michał Możejko, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 50, DOI: 10.24326/mon.2021.3
21. Analiza rynku mlecznych produktów bezlaktozowych
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Karolina Król , [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 120
22. Analiza rynku mlecznych produktów bezlaktozowych
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Karolina Król , [AUT.] Magdalena Stobiecka. , Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 197-205

2020

23. Charakterystyka mlecznych napojów fermentowanych pod względem kwasowości i zawartości tłuszczu
rozdział z monografii [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Joanna Wajs. W: Postępy w naukach weterynaryjnych i biotechnologii zwierząt. Redakcja / Alicja Danielewska Kamil Maciąg, Lublin 2020 2020, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 126-134, 978-83-66489-21-9
24. Profile of free fatty acids in yoghurts manufactured on the basis of organic cow milk
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: Proceedings of 2. International Agricultural, Biological & Life Science Conference: Agbiol / ed. Yalcin Kaya, Edirne Turkey, September 1-3, 2020., Edirne 2020 2020, s. 513-520, 978-975-374-279-5
25. Ocena parametrów tekstury serów twarogowych o zróżnicowanej zawartości tłuszczu
inne publikacje [AUT.] Aleksandra Krochmal , [AUT.] Joanna Jędrusyna , [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 127, DOI: 10.24326/srzp.2020.2
26. Zmiany jakości mleka spożywczego podczas przechowywania
inne publikacje [AUT.] Joanna Jędrusyna , [AUT.] Karolina Król , [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Aleksandra Krochmal . W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 108, DOI: 10.24326/srzp.2020.2
28. Ocena jakości serów twarogowych o zróżnicowanej zawartości tłuszczu
inne publikacje [AUT.] Aleksandra Krochmal , [AUT.] Joanna Jędrusyna , [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 126, DOI: 10.24326/srzp.2020.2
29. Wpływ dodatku liofilizowanych płatków chabra bławatka na podstawowy skład chemiczny i status antyoksydacyjny jogurtów
inne publikacje [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Sylwia Jańczuk . W: Przegląd badań prowadzonych przez doktorantów, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 43, 978-83-7259-318-4, DOI: 10.24326/srzp.2020.1
30. Zastosowanie i właściwości kwiatów chabra bławatka (Centaurea cyanus)
rozdział z monografii [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Jan Zdulski, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Sylwia Jańczuk . , Lublin 2020 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 1 s. 106-113
Elementów na stronie: