2020

1. The impact of smoking on quality cheeses produced of milk from local Polish Red breed cow
inne publikacje [AUT.] Patrycja Dopieralska . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 28, 978-83-66392-65-6
2. Fatty acid profile in cheeses produced of milk from White-Backed and Holstein-Friesian cows
inne publikacje [AUT.] Patrycja Dopieralska . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 29, 978-83-66392-65-6
4. Jakość serów twarogowych o zróżnicowanej zawartości tłuszczu
rozdział z monografii [AUT.] Aleksandra Krochmal , [AUT.] Joanna Jędrusyna , [AUT.] Patrycja Dopieralska , [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. , Lublin 2020 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 38-49

2019

5. Wartość odżywcza i prozdrowotna mleka krów ras rodzimych z uwzględnieniem sezonu produkcj
inne publikacje [AUT.] Patrycja Dopieralska . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 165, 978-83-66139-83-1
6. Jakość serów wytwarzanych na bazie mleka pozyskiwanego od lokalnych ras krów utrzymywanych w Polsce
inne publikacje [AUT.] Patrycja Dopieralska . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2019. Materiały konferencyjne - wiosna. Część pierwsza - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2019, s. 166, 978-83-66139-83-1

2018

8. Korelacje między zawartością składników suchej masy a parametrami krzepliwości mleka
inne publikacje [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Patrycja Dopieralska . W: Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego : LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Konferencja Międzynarodowa. Streszczenia, Lublin, 19–21 września 2018 r. / Redakcja merytoryczna Marek Babicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018
9. Wartość odżywcza i przydatność technologiczna mleka krów lokalnych ras polskich i włoskich w odniesieniu do holsztyńsko- fryzyjskiej
inne publikacje [AUT.] Patrycja Dopieralska , [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: XV Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : V Konferencja Doktorantów, Lublin, 17 kwietnia 2018 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 158
10. Charakterystyka mlecznych napojów fermentowanych na przykładzie jogurtów
rozdział z monografii [AUT.] Kamila Cisło , [AUT.] Karolina Szostak , [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Patrycja Dopieralska . , Lublin 2018 2018, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 26-32

2017

13. Wykorzystanie mleka krów ras rodzimych do produkcji żywności o wysokich walorach odżywczych
inne publikacje [AUT.] Patrycja Dopieralska , [AUT.] Justyna Wróblewska , [AUT.] Justyna Łepak , [AUT.] Karolina Szostak , [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Innowacje w praktyce : konferencja - warsztaty, wystawa, spotkanie panelowe, Lublin 23-24- listopada 2017 r., Lublin 2017 2017, 978-83-943796-3-6
14. Slow food - harmonia w odżywianiu
inne publikacje [AUT.] Justyna Łepak , [AUT.] Patrycja Dopieralska , [AUT.] Karolina Szostak , [AUT.] Justyna Wróblewska , [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter. W: Innowacje w praktyce : konferencja - warsztaty, wystawa, spotkanie panelowe, Lublin 23-24- listopada 2017 r., Lublin 2017 2017, 978-83-943796-3-6
Elementów na stronie: