2024

1. Edible offal as a valuable source of nutrients in the diet—A review.
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Patryk Siczek . Nutrients 2024 T. 16 s. 1609, DOI: 10.3390/nu16111609
2. Zagrożenie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności - czyli czy powinniśmy baś się żywności?
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch. W: Rzemieślnicza produkcja żywności i kosmetyków w oparciu o naukę i praktykę. Opracowanie podsumowujące projekt. Pod redakcją Moniki Michalak - Majewskiej, Lublin 2024 2024, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 17-25, 978-83-7259-431-0, DOI: 10.24326/mon.2024.6
3. Zarys technologii produkcji wędlin.
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch. W: Rzemieślnicza produkcja żywności i kosmetyków w oparciu o naukę i praktykę. Opracowanie podsumowujące projekt. Pod redakcją Moniki Michalak - Majewskiej, Lublin 2024 2024, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 31-45, 978-83-7259-431-0, DOI: 10.24326/mon.2024.6
4. Jak postępować z żywnością?
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch. Gospodyni 2024 Nr 4 s. 40-43

2023

6. Effect of marinating in dairy-fermented products and sous-vide cooking on the protein profile and sensory quality of pork longissimus muscle
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Małgorzata Moczkowska-Wyrwisz , [AUT.] Piotr Sałek , [AUT. KOR.] Ewa Czarniecka-Skubina . Foods 2023 T. 12 Nr 17 s. 3257, DOI: 10.3390/foods12173257
7. Sous-vide as an alternative method of cooking to improve the quality of meat: A review
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT. KOR.] Artur Głuchowski , [AUT. KOR.] Ewa Czarniecka-Skubina . Foods 2023 T. 12 Nr 16 s. 3110, DOI: 10.3390/foods12163110
9. Wpływ dodatku serwatki kwasowej i sonikacji na stabilność mikrobiologiczną i chemiczną farszów z jagnięciny
inne publikacje [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Andrzej Junkuszew. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 107, 978-83-962880-3-5
10. Marinades based on natural ingredients as a way to improve the quality and shelf life of meat: A review
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT. KOR.] Ewa Czarniecka-Skubina , [AUT.] Małgorzata Moczkowska-Wyrwisz . Foods 2023 T. 12 Nr 19 s. 3638, DOI: 10.3390/foods12193638
11. Zastosowanie mlecznych napojów fermentowanych i techniki sous-vide w kreowaniu kruchości wieprzowiny
inne publikacje [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Małgorzata Moczkowska-Wyrwisz , [AUT.] Piotr Sałek , [AUT.] Dariusz Stasiak. W: Mięso i jego przyszłość w erze zrównoważonego rozwoju. Poznań 28.09.2023, Poznań 2023 2023

2022

12. Consumers’ perception and preference for the consumption of wild game meat among adults in Poland
artykuł [AUT. KOR.] Ewa Czarniecka-Skubina , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Tomasz Owczarek , [AUT.] Jadwiga Hamulka . Foods 2022 T. 11 Nr 6 s. 830, DOI: 10.3390/foods11060830
13. Barwa i oświetlenie żywności - zapewnienie jakości wyrobów mięsnych
rozdział z monografii [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 89-103, DOI: 10.24326/mon.2022.15

2021

14. Selected nutrients determining the quality of different cuts of organic and conventional pork
artykuł [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Michał Halagarda , [AUT.] Sascha Rohn , [AUT.] Paulina Kęska, [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Joanna Stadnik. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 2021 T. 247 Nr 6 s. 1389-1400, DOI: 10.1007/s00217-021-03716-y
16. Technological properties and selected safety aspects of different cuts of organic and conventional pork
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Popek Stanisław , [AUT.] Sascha Rohn , [AUT.] Michał Halagarda . INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2021 T. 56 Nr 12 s. 6192-6203, DOI: 10.1111/ijfs.15217
17. Wybrane cechy jakościowe pieczeni z jagnięciny z dodatkiem nasion lnu
inne publikacje [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Justyna Libera. W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021, s. 112
18. Zastosowanie liofilizatu z ostropestu plamistego w technologii kiełbas dojrzewających o obniżonym dodatku azotanu (III) sodu
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Libera, [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch. W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. s. 228-238, 978-83-953897-2-6

2020

19. Legume flour as a natural colouring component in pasta production
artykuł [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT. KOR.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 2020 T. 57 Nr 1 s. 301-309, DOI: 10.1007/s13197-019-04061-5

2019

25. Charakterystyka towaroznawcza wybranych herbat i naparów ziołowych dostępnych na lubelskim rynku
inne publikacje [AUT.] Joanna Wójcik , [AUT.] Dorota Stachura , [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch. W: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : XI Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2019 : abstrakty, Lublin 23-24 marca 2019 r. / redakcja Barbara Wrzyszcz, Ewelina Chodźko, Kamil Maciąg, Lublin 2019 2019, s. 120, 978-83-66261-09-9
26. Jakość kiełbas z mięsa daniela z dodatkiem serwatki kwasowej i inuliny
inne publikacje [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Dariusz Stasiak. W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : Komunikaty, XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN Łódź, 3-4 lipca 2019 / (red.) Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżelewicz, Łódź 2019 2019, 978-83-66287-13-6
27. Jakość kiełbas z mięsa daniela z dodatkiem serwatki kwasowej i inuliny
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Dariusz Stasiak. W: Nauka, Technologia i Innowacje w Żywności i Żywieniu : Monografia naukowa / Praca zbiorowa pod redakcją Grażyny Budryn, Katarzyny Śliżewskiej, Łódź 2019 2019, Politechnika Łódzka, 978-83-66287-14-3
28. Czy dietą można wpłynąć na wygląd skóry, włosów i paznokci?
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Wójcik , [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch. W: Przegląd badań z zakresu żywienia i technologii żywności / redakcja Kamil Maciąg, Monika Maciąg, Lublin 2019 2019, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 198-205, 978-83-65932-88-4
29. Evaluation of the technological suitability of meat obtained from fattening pigs from various maintenance systems for the production of innovative meat products with a reduced content of nitrates
inne publikacje [AUT. KOR.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Michał Halagarda , [AUT.] Popek Stanisław . W: BACIF 2019, Biologically Active Compounds in Food 3rd International Conference, Book of Abstracts 19-20 September 2019 Łódź, Poland, [Łódź] 2019 2019, s. 44, 978-83949548-1-9

2018

Elementów na stronie: