2024

1. Isovlavones profile and antioxidant and antidiabetic activity of soybean extracts
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk. W: Abstract book. 17th World Congress on Polyphenols Applications. University of Milan, Italy. September 19 – 20, 2024, [b.w], Milan 2024 2024, s. 119

2023

2. Changes in the content of vitamin C during storage of viburnum, rowan and wild rose fruits
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Ewa Małek . W: Książka streszczeń. XXVII sesja naukowa sekcji młodej kadry naukowej "Rozwój nauk o żywności. Zrównoważona przyszłość" 11-12 maja 2023, Warszawa (The book of abstracts. Xth international session of young scientific staff "Food science development. Sustainable future" 11-12 may 2023, Warsaw)., Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Warszawa 2023 2023, s. 94
3. The effect of fruit additives on the health-promoting properties of green tea
inne publikacje [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: Książka streszczeń. XXVII sesja naukowa sekcji młodej kadry naukowej "Rozwój nauk o żywności. Zrównoważona przyszłość" 11-12 maja 2023, Warszawa (The book of abstracts. Xth international session of young scientific staff "Food science development. Sustainable future" 11-12 may 2023, Warsaw)., Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Warszawa 2023 2023, s. 84
4. Reduction of nitrite in canned pork through the application of black currant (Ribes nigrum L.) leaves extract
artykuł [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT. KOR.] Paulina Kęska, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Marcin Kruk , [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Ruben Dominguez . MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1749, DOI: 10.3390/molecules28041749
5. Stability tests of mixed extracts based on blackberry leaves during freezing and freeze-drying process and storage
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: International Conference "Food Science and Nutrition Research" 11-13 September, Valencia, Spain., Valencia 2023 2023, s. 32-33
6. Evaluation of the isobologram method for the assessment of mixtures based on black currant leaves
inne publikacje [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich. W: International Conference "Food Science and Nutrition Research" 11-13 September, Valencia, Spain., Valencia 2023 2023, s. 1
7. Sea buckthorn extracts as potential food additives, assessment of their antibacterial and antioxidant properties
inne publikacje [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Rybczyńska-Tkaczyk Kamila , [AUT.] Bohacz Justyna , [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: International Conference "Food Science and Nutrition Research" 11-13 September, Valencia, Spain., Valencia 2023 2023, s. 23
8. Effect of honey addition on the antioxidant activity of coffee infusions
inne publikacje [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich. W: XXVII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ „Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość”. Warszawa, 11-12.05.2023. Książka streszczeń., Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Warszawa 2023 2023, s. 101
9. Phenolic compounds in fractionated blackcurrant leaf extracts in relation to the biological activity of the extracts
artykuł [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Renata Kontek , [AUT.] Beata Marciniak . MOLECULES 2023 T. 28 Nr 22 s. 7459, DOI: 10.3390/molecules28227459

2022

11. Assessment of the stability of plant extracts during freeze-drying process and storage
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk. W: 5th Edition of innovations in food science and human nutrition / Book of abstract / 20-21.09.2022 Barcelona, Barcelona 2022 2022, s. 25-26
12. Isolation and identification of new diterpene derivatives from sweet pepper pericarp
inne publikacje [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich. W: 5th Edition of Innovations in food Science and human nutrition, 20-21.09.2022 Barcelona, Barcelona 2022 2022, s. 22
13. LC-QTOF-MS comparison of phenolic compound profiles in plant extracts during storage
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: 5th Edition of innovations in food science and human nutrition / Book of abstract / 20-21.09.2022 Barcelona, Barcelona 2022 2022, s. 61
14. Assessment of antioxidant properties and qualitative analysis of blackcurrant leaf extract and its fraction
inne publikacje [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich. W: 12th International Conference on Biotechnology and Bioengineering 2022 and 6th International Conference on Agricultural and Food Science 2022 : Conference Program and Abstract Book, [b.m] 2022 2022, s. 94-95

2021

15. Diversity of the chemical profile and biological activity of Capsicum annuum L. extracts in relation to their lipophilicity
artykuł [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Beata Marciniak , [AUT.] Renata Kontek , [AUT.] Małgorzata Materska. MOLECULES 2021 T. 26 Nr 17 s. 5215, DOI: 10.3390/molecules26175215

2020

18. Anticancer potential and capsianosides identification in lipophilic fraction of sweet pepper (Capsicum annuum L.)
artykuł [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Beata Marciniak , [AUT.] Anna Stochmal , [AUT.] Łukasz Pecio , [AUT.] Renata Kontek , [AUT.] Izabella Jackowska, [AUT.] Małgorzata Materska. MOLECULES 2020 T. 25 Nr 13 s. 3097, DOI: 10.3390/molecules25133097

2019

19. Polyphenolic profiles in lettuce (Lactuca sativa L.) after CaCl2 treatment and cold storage
artykuł [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Katarzyna Olszówka , [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Anna Stochmal , [AUT.] Łukasz Pecio , [AUT.] Barbara Pacholczyk-Sienicka , [AUT.] Sonia Piacente , [AUT.] Cosimo Pizza , [AUT.] Milena Masullo . EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 2019 T. 245 Nr 3 s. 733-744, DOI: 10.1007/s00217-018-3195-0
22. Antioxidant potential of sweet pepper extract and its combination with other plant extracts
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk. W: 2019 Inovine Conferences : Proceedings of World Congress on Food Science and Technology, July 15-17 Rome, Italy, OA Journal of Food and Nutrition 2019, s. 18, DOI: 10.33118/food.2019.07.15
23. Influence of the way of plant extracts preparation on their antioxidative potential
inne publikacje [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska. W: 2019 Inovine Conferences : Proceedings of World Congress on Food Science and Technology, July 15-17 Rome, Italy, OA Journal of Food and Nutrition 2019, s. 44, DOI: 10.33118/food.2019.07.15
24. The assessment of the impact of C. annuum L. extract on the antioxidant capacity and lipid oxidation of canned pork
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: XXIV Sesja Naukowa sekcji Młodej kadry naukowej PTTŻ oraz VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro", Olsztyn 23-24 maja 2019 r., [Olsztyn] 2019 2019
25. Porównanie potencjału antyoksydacyjnego ekstraktów z papryki ostrej oraz ich mieszanin z ekstraktami innych roślin
inne publikacje [AUT.] Barbara Trochimiak , [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska. W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : VI Forum Młodych Przyrodników, Lublin 25.05.2019 : program i streszczenia prac / redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat, Lublin 2019 2019, s. 82, 978-83-939764-5-4

2018

27. Porównanie metod ekstrakcyjnych przy przygotowaniu preparatów roślinnych o korzystnych właściwosciach prozdrowotnych
rozdział z monografii [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Kulik , [AUT.] Anna Stępnikowska . W: Prozdrowotne właściwości żywności. Aspekty żywieniowe i technologiczne / Pod redakcją naukową: Małgorzaty Karwowskiej, Izabelli Jackowskiej, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-51-6
28. Ekstrakty z papryki źródłem substancji bioaktywnych
artykuł [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Marzena Pabich. PRZEMYSL CHEMICZNY 2018 T. 97 Nr 9 s. 1588-1590, DOI: 10.15199/62.2018.9.4

2017

30. Wpływ rodzaju rozpuszczalnika na aktywność przeciwrodnikową ekstraktów ziołowych
rozdział z monografii [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Sachadyn-Król. W: Żywność dla przyszłości, XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywnieniu PAN / redaktor merytoryczny Anna Pęksa, Wrocław, 2017 2017, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu s. 221-228, 978-83-7717-264-3
Elementów na stronie: