6.
Zawartość aminokwasów w mleku i jogurtach wytworzonych na jego bazie z uwzględnieniem wpływu sezonu produkcji
inne publikacje
[AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Anna Teter.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 32
7.
Walory prozdrowotne serów podpuszczkowych wytwarzanych w warunkach rzemieślniczych z mleka krów ras lokalnych
inne publikacje
[AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Witold Chabuz.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 52
10.
Technologie produkcji i przetwarzania mleka o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych lub obniżające nadwrażliwość pokarmową
rozdział z monografii
[AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 7-53, 978-83-7259-353-5
19.
Jakość wybranych olejów roślinnych wykorzystywanych w produktach kosmetycznych
inne publikacje
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.]
Mariia Semenchenko
,
[AUT.]
Justyna Ciećko
,
[AUT.]
Adrianna Romańska
.
W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 77
24.
Wpływ dodatku rokitnika (Hippophae rhamnoides L) na jakość jogurtów probiotytcznych
inne publikacje
[AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Barbara Topyła.
W: 14 Konferencja Naukowa z cyklu Żywność XXI wieku : Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta.Materiały konferencyjne, Kraków 16-17 września 2021 r. Red / Dorota Gałkowska, Stanisław Kowalski, Gabriela Zięć, Kraków 2021 2021, s. 53, 978-83-946796-9-9
26.
Surowce zwierzęce wykorzystywane w kosmetyce
rozdział z monografii
[AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Ziomek.
W: Wybrane aspekty biokosmetologii. Pod redakcją Mirosławy Chwil i Bożeny Denisow, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 151-177, 978-83-7259-354-2
29.
Mleko rodzimych ras jako surowiec do produkcji serów o zwiększonych właściwościach prozdrowotnych
rozdział z monografii
[AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Aldona Kawęcka, [AUT.]
Władysław Migdał
,
[AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.]
Małgorzata Sikora
,
[AUT.]
Iwona Radkowska
.
W: Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności prozdrowotnej / redakcja naukowa Tomasz M. Gruszecki, Andrzej Junkuszew., Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 190-204, 978-83-7259-304-7
|