1.
Effect of VP, MAP and combined packaging systems on the physicochemical properties and microbiological status of veal from unweaned calves
artykuł
[AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.]
Aleksandra Ukalska-Jaruga
,
[AUT.]
Tomasz Grenda
,
[AUT.]
Roberta Nuvoloni
,
[AUT.] Mariusz Florek.
MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109590, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109590
9.
Częstotliwość występowania podklinicznej kwasicy żwacza (SARA) w okresie okołoporodowym
inne publikacje
[AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Karolina Kasprzak-Filipek, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.]
Arkadiusz Karasiński
,
[AUT.]
Elfina Fajt
,
[AUT.] Andrzej Lisowski, [AUT.]
Monika Lech
.
W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 37, 978-83-926689-7-8
16.
Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje
[AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Karolina Kaczmar
.
W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
18.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil
kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Katarzyna Zdrzałek
,
[AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Anna Teter.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
19.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Aneta Krawiec
,
[AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
21.
Produkcyjność krów ras zachowawczych
inne publikacje
[AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Paweł Żółkiewski.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 77
22.
Wypas bydła na nieużytkach
inne publikacje
[AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Przemysław Jankowski, [AUT.] Andrzej Lisowski, [AUT.]
Sławomir Pleskacz
.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 91
28.
20 lat restytucji bydła białogrzbietego
inne publikacje
[AUT.]
Aneta Krawiec
,
[AUT.]
Katarzyna Zdrzałek
,
[AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Witold Chabuz.
W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 93
29.
Wartość rzeźna i jakość mięsa buhajków trzech genotypów żywionych w systemie półintensywnym z udziałem ekstrudatu z lnu
inne publikacje
[AUT.]
Katarzyna Zdrzałek
,
[AUT.]
Aneta Krawiec
,
[AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.]
Jowita Kwiatkowska
,
[AUT.]
Dominika Polesiak
.
W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 125
30.
Jakość masła dostępnego na rynku lubelskim
inne publikacje
[AUT.]
Jowita Kwiatkowska
,
[AUT.]
Dominika Polesiak
,
[AUT.]
Aneta Krawiec
,
[AUT.]
Katarzyna Zdrzałek
,
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Stanek.
W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 138
|