2024

1. Effect of VP, MAP and combined packaging systems on the physicochemical properties and microbiological status of veal from unweaned calves
artykuł [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Aleksandra Ukalska-Jaruga , [AUT.] Tomasz Grenda , [AUT.] Roberta Nuvoloni , [AUT.] Mariusz Florek. MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109590, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109590
2. A review on mastitis in dairy cows research: current status and future perspectives
artykuł [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Ewa Januś. Agriculture-Basel 2024 T. 14 Nr 8 s. 1292, DOI: 10.3390/agriculture14081292

2023

6. Żywienie psów seniorów.
rozdział z monografii [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Piotr Stanek. W: Żywienie a zdrowie psów i kotów / pod redakcją Bogumiły Pilarczyk i Adama Lepczyńskiego ; autorzy Łukasz Adaszek [ i 33 pozostałych]., Szczecin 2023 2023, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie s. s. 28-33, 978-83-7663-336-7
8. Zachowania krów rasy limousine wypasanych w otulinie Magurskiego Parku Narodowego
inne publikacje [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski. W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 48, 978-83-926689-7-8
9. Częstotliwość występowania podklinicznej kwasicy żwacza (SARA) w okresie okołoporodowym
inne publikacje [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Karolina Kasprzak-Filipek, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Arkadiusz Karasiński , [AUT.] Elfina Fajt , [AUT.] Andrzej Lisowski, [AUT.] Monika Lech . W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 37, 978-83-926689-7-8
10. Techniki zmiany zachowań, tworzenia nawyków oraz grywalizacja w aplikacji zdrowotnych
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Woźniak , [AUT.] Jakub Iskra , [AUT.] Kacper Pofelski , [AUT.] Klaudia Ręcławowicz , [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Stanek. W: Marketing okiem młodych naukowców / redakcja Agnieszka Bojanowska, Lublin 2023 2023, Politechnika Lubelska s. 98-112, 978-83-7947-572-8
11. Rozwój aplikacji fitness i dietetycznych w obliczu pandemii COVID-19
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Woźniak , [AUT.] Jakub Iskra , [AUT.] Kacper Pofelski , [AUT.] Klaudia Ręcławowicz , [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Stanek. W: Marketing okiem młodych naukowców / redakcja Agnieszka Bojanowska, Lublin 2023 2023, Politechnika Lubelska s. 89-97, 978-83-7947-572-8
13. Kuchnia śródziemnomorska - przepis na długowieczność i zdrowe życie
rozdział z monografii [AUT.] Jakub Iskra , [AUT.] Klaudia Ręcławowicz , [AUT.] Agnieszka Woźniak , [AUT.] Kacper Pofelski , [AUT.] Paweł Żółkiewski. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 21-29
14. Wpływ Instagrama na rozpowszechnianie wiedzy o zdrowym stylu życia
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Woźniak , [AUT.] Kacper Pofelski , [AUT.] Klaudia Ręcławowicz , [AUT.] Jakub Iskra , [AUT.] Paweł Żółkiewski. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 93-100

2022

16. Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Karolina Kaczmar . W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
17. Ocena wiedzy konsumentów na temat alergenów mleka i przetworów mlecznych
inne publikacje [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Paweł Żółkiewski. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 58-59
18. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Anna Teter. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
19. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
20. Rynek wołowiny w Polsce
artykuł [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski. Hodowca Bydła (2003) 2022 Nr 5 s. 67-72
21. Produkcyjność krów ras zachowawczych
inne publikacje [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Paweł Żółkiewski. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 77
22. Wypas bydła na nieużytkach
inne publikacje [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Przemysław Jankowski, [AUT.] Andrzej Lisowski, [AUT.] Sławomir Pleskacz . W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 91
26. Wykorzystanie biosensorów do monitorowania stanu zdrowia bydła poprzez kontrolę temperatury i pH żwacza
inne publikacje [AUT.] Damian Zarajczyk , [AUT.] Aleksandra Pizoń , [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Paweł Żółkiewski. W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 166
27. Wykorzystanie biosensorów w monitorowaniu temperatury i pH żwacza oraz określaniu stanu zdrowia u bydła
rozdział z monografii [AUT.] Damian Zarajczyk , [AUT.] Aleksandra Pizoń , [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Karolina Kasprzak-Filipek. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 3

2021

28. 20 lat restytucji bydła białogrzbietego
inne publikacje [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Witold Chabuz. W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 93
29. Wartość rzeźna i jakość mięsa buhajków trzech genotypów żywionych w systemie półintensywnym z udziałem ekstrudatu z lnu
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Jowita Kwiatkowska , [AUT.] Dominika Polesiak . W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 125
30. Jakość masła dostępnego na rynku lubelskim
inne publikacje [AUT.] Jowita Kwiatkowska , [AUT.] Dominika Polesiak , [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Piotr Stanek. W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 138
Elementów na stronie: