2024

1. Wpływ zróżnicowanej obróbki termicznej na barwę, teksturę i zawartość związków bioaktywnych owocników pieczarki (Agaricus bisporus)
inne publikacje [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT. KOR.] Patryk Siczek , [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Wojciech Radzki. W: Trendy w przetwórstwie owoców, warzyw i grzybów. XIV Konferencja technologów przetwórstwa owoców i warzyw. red. A. Nawirska-Olszańska, GAJT Wydawnictwo 1991 s.c, Wrocław 2024 2024, s. 94-95, 978-83-66292-35-2

2022

2021

2020

6. Characterisation of biologically active hydrolysates and peptide fractions of vacuum packaging string bean (Phaseolus vulgaris L.)
artykuł [AUT. KOR.] Anna Jakubczyk, [AUT. KOR.] Monika Karaś, [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Beata Rutkowska , [AUT.] Magdalena Dziedzic , [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Konrad. A. Szychowski , [AUT.] Urszula E. Binduga , [AUT.] Kamila Rybczyńska-Tkaczyk, [AUT.] Barbara Baraniak. Foods 2020 T. 9 Nr 7 s. 842, DOI: 10.3390/foods9070842
7. Gluten-free diet in prisons in Poland: nutrient contents and implementation of dietary reference intake standards
artykuł [AUT.] Aureliusz Kosendiak , [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Dorota Domagała, [AUT.] Waldemar Gustaw. Nutrients 2020 T. 12 Nr 9 s. 2829, DOI: 10.3390/nu12092829

2018

2017

12. Włosień kręty - aktualny problem epidemiologiczny?
inne publikacje [AUT.] Monika Poźniak , [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Patrycja Łusiak. W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : IV Forum Młodych Przyrodników, Lublin 27.05.2017 : program i streszczenia prac / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2017, s. 92, 978-83-939764-4-7
13. Analiza wyżywienia osadzonych w wybranych zakładach karnych i aresztach śledczych w Polsce
inne publikacje [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Katarzyna Banach, [AUT.] Monika Poźniak . W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : IV Forum Młodych Przyrodników, Lublin 27.05.2017 : program i streszczenia prac / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2017, s. 93, 978-83-939764-4-7
14. Technologia sous-vide - korzyści i zagrożenia
inne publikacje [AUT. KOR.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś. W: VII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Żywnośc- Żywienie- Dietetyka : "Dietetyka w gastronomii i cateringu", Materiały konferencyjne, Częstochowa 2017 2017, 978-83-7455-545-6

2016

15. Badanie wpływu ekstraktów otrzymanych z młodego jęczmienia na aktywność enzymów zaangażowanych w zespół metaboliczny
inne publikacje [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT.] Sylwia Matuszak , [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Beata Rutkowska . W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : Trzecie Forum Młodych Przyrodników, Lublin 21.05.2016 : program i streszczenia prac / [redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat], Lublin 2016, s. 92, 978-83-939764-3-0
Elementów na stronie: