2024

1. W jakim celu oznacza się zawartość białka w hemolimfie pszczół?
inne publikacje [AUT.] Milena Jaremek, [AUT.] Aneta Strachecka. W: II Naukowa Konferencja Pszczelarska dla otoczenia społeczno-gospodarczego “Nauka praktyce”. Streszczenia, 1 luty 2024., Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 65, DOI: 10.24326/mk.2024.1
2. Wpływ diety pyłkowej na metabolizm energetyczny pszczoły miodnej
inne publikacje [AUT.] Maciej Bryś, [AUT.] Aneta Strachecka. W: II Naukowa Konferencja Pszczelarska dla otoczenia społeczno-gospodarczego “Nauka praktyce”. Streszczenia, 1 luty 2024., Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 30, DOI: 10.24326/mk.2024.1
3. Naturalne metody leczenia warrozy u pszczoły miodnej
inne publikacje [AUT.] Anna Pędziwiatr , [AUT.] Maciej Bryś. W: II Naukowa Konferencja Pszczelarska dla otoczenia społeczno-gospodarczego “Nauka praktyce”. Streszczenia, 1 luty 2024., Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 43, DOI: 10.24326/mk.2024.1
4. Rodzaje pokarmu stosowane przez pszczelarzy w kontekście zimowli
inne publikacje [AUT.] Julia Tomasik , [AUT.] Maciej Bryś. W: II Naukowa Konferencja Pszczelarska dla otoczenia społeczno-gospodarczego “Nauka praktyce”. Streszczenia, 1 luty 2024., Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 54, DOI: 10.24326/mk.2024.1
5. Pszczelarstwo jako stymulator wzrostu inteligencji ekologicznej
inne publikacje [AUT.] Anna Pędziwiatr , [AUT.] Anna Kaczorowska. W: II Naukowa Konferencja Pszczelarska dla otoczenia społeczno-gospodarczego “Nauka praktyce”. Streszczenia, 1 luty 2024., Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 44, DOI: 10.24326/mk.2024.1
6. Potencjał terapeutyczny apiturystyki
inne publikacje [AUT.] Marcelina Gospodarek , [AUT.] Michał Byszuk , [AUT.] Anna Kaczorowska. W: II Naukowa Konferencja Pszczelarska dla otoczenia społeczno-gospodarczego “Nauka praktyce”. Streszczenia, 1 luty 2024., Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 56, DOI: 10.24326/mk.2024.1
8. Zagrożenie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności - czyli czy powinniśmy baś się żywności?
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Latoch. W: Rzemieślnicza produkcja żywności i kosmetyków w oparciu o naukę i praktykę. Opracowanie podsumowujące projekt. Pod redakcją Moniki Michalak - Majewskiej, Lublin 2024 2024, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 17-25, 978-83-7259-431-0, DOI: 10.24326/mon.2024.6
9. Zarys technologii produkcji wędlin.
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Latoch. W: Rzemieślnicza produkcja żywności i kosmetyków w oparciu o naukę i praktykę. Opracowanie podsumowujące projekt. Pod redakcją Moniki Michalak - Majewskiej, Lublin 2024 2024, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 31-45, 978-83-7259-431-0, DOI: 10.24326/mon.2024.6

2022

12. Funkcjonalne wyroby mięsne o obniżonej zawartości azotanów
rozdział z monografii [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Małgorzata Karwowska. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 87-110, 978-83-7259-353-5
13. Technologie produkcji i przetwarzania mleka o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych lub obniżające nadwrażliwość pokarmową
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 7-53, 978-83-7259-353-5
14. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Katarzyna Zdrzałek , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Anna Teter. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
15. Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Aneta Krawiec , [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
16. Żywieniowa rola lipidów ryb w profilaktyce i leczeniu chorób cywilizacyjnych
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 111-130, 978-83-7259-353-5
17. Surowce i produkty roślinne oraz grzybowe jako źródło substancji bioaktywnych
rozdział z monografii [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 131-163, 978-83-7259-353-5
18. Modele in vitro w badaniach nad biodostępnością składników odżywczych
rozdział z monografii [AUT.] Klaudia Kowalik , [AUT.] Iwona Niedźwiedź, [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Magdalena Polak-Berecka. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 165-186, 978-83-7259-353-5
19. Nowoczesne nietermiczne metody utrwalania żywności
rozdział z monografii [AUT.] Monika Sachadyn-Król. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 187-205, 978-83-7259-353-5
20. Aktywne folie i powłoki jadalne o działaniu przeciwutleniającym
rozdział z monografii [AUT.] Dariusz Kowalczyk. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 207-227, 978-83-7259-353-5

2021

21. Dereń jadalny ( Cornus mas L.)
monografia [AUT.] Iwona Szot. Lublin 2021 2021, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, 978-83-7259-331-3
22. Non-thermal plasma in plant protection
inne publikacje [AUT.] Marek Kopacki, [AUT.] Joanna Pawłat , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Barbara Skwaryło-Bednarz, [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska. W: International Scientific Conference .Bioprotection - Global Plant Health and Product Safety, September 22-24 2021 Lublin, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 31, 978-83-7259-345-0, DOI: 10.24326/bioprot.2021.11
23. Role of mycorrhizae in sustainable agriculture
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska, [AUT.] Weronika Kursa, [AUT.] Barbara Skwaryło-Bednarz. W: International Scientific Conference .Bioprotection - Global Plant Health and Product Safety, September 22-24 2021 Lublin, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 49, 978-83-7259-345-0
24. Influence of variety and climatic factors on the health of tulips
inne publikacje [AUT.] Barbara Marcinek, [AUT.] Marek Kopacki, [AUT.] Barbara Skwaryło-Bednarz, [AUT.] Mariusz Szmagara, [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska. W: International Scientific Conference .Bioprotection - Global Plant Health and Product Safety, September 22-24 2021 Lublin, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 55, 978-83-7259-345-0
25. Biodiversity of fungi colonizing scorzonera (Scorzonera hispanica l.) cultivated with the use of biostimulants
inne publikacje [AUT.] Elżbieta Patkowska, [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska, [AUT.] Elżbieta Mielniczuk, [AUT.] Barbara Skwaryło-Bednarz. W: International Scientific Conference .Bioprotection - Global Plant Health and Product Safety, September 22-24 2021 Lublin, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 65, 978-83-7259-345-0
26. Influence of pathogens on the photosynthesis parameters of various canna cultivars
inne publikacje [AUT.] Mariusz Szmagara, [AUT.] Marek Kopacki, [AUT.] Barbara Marcinek, [AUT.] Barbara Skwaryło-Bednarz, [AUT.] Agnieszka Jamiołkowska. W: International Scientific Conference .Bioprotection - Global Plant Health and Product Safety, September 22-24 2021 Lublin, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 80, 978-83-7259-345-0

2019

27. Ekonomiczny wymiar przestrzeni
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Komor. W: Międzynarodowa Konferencja Naukowa Gospodarowanie przestrzenią a zasoby przyrodnicze : Książka streszczeń referatów i posterów, Zamość 22-24 maja 2019, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2019 2019, s. 46-49, 978-83-7259-298-9
28. Człowiek wobec przyrody
inne publikacje [AUT.] Wanda Harkot. W: Międzynarodowa Konferencja Naukowa Gospodarowanie przestrzenią a zasoby przyrodnicze : Książka streszczeń referatów i posterów, Zamość 22-24 maja 2019, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2019 2019, s. 19-25, 978-83-7259-298-9
29. Ekosystemy leśne, torfowiskowe i wodne
inne publikacje [AUT.] Danuta Urban. W: Międzynarodowa Konferencja Naukowa Gospodarowanie przestrzenią a zasoby przyrodnicze : Książka streszczeń referatów i posterów, Zamość 22-24 maja 2019, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2019 2019, 978-83-7259-298-9
30. Ochrona zasobów genetycznych w świecie zwierząt
inne publikacje [AUT.] Tomasz Gruszecki, [AUT.] Andrzej Junkuszew, [AUT.] Leszek Drozd, [AUT.] Grzegorz Grzywaczewski, [AUT.] Katarzyna Tajchman. W: Międzynarodowa Konferencja Naukowa Gospodarowanie przestrzenią a zasoby przyrodnicze : Książka streszczeń referatów i posterów, Zamość 22-24 maja 2019, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2019 2019, 978-83-7259-298-9
Elementów na stronie: