2024

2. Nutritional and antioxidative benefits of dietary macroalgae supplementation in weaned piglets
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Katarzyna Woś , [AUT.] Siemowit Muszyński, [AUT. KOR.] Ewa Tomaszewska. Animals 2024 T. 14 Nr 4 s. 549, DOI: 10.3390/ani14040549
3. Nutritional value and physicochemical properties of male and female broad-breasted Bronze turkey muscle
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mateusz Niedzielak , [AUT.] Joanna Stadnik. Foods 2024 T. 13 Nr 9 s. 1369, DOI: 10.3390/foods13091369
4. Gastrointestinal response to the early administration of antimicrobial agents in growing turkeys infected with Escherichia coli
artykuł [AUT.] Dariusz Mikulski , [AUT. KOR.] Jerzy Juśkiewicz , [RED.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Bartosz Fotschki , [AUT.] Bartłomiej Tykałowski , [AUT.] Jan Jankowski . POULTRY SCIENCE 2024 T. 103 Nr 6 s. 103720, DOI: 10.1016/j.psj.2024.103720
6. Chromium nanoparticles improve bone turnover regulation in rats fed a high-fat, low-fibre diet.
artykuł [AUT.] Ewelina Cholewińska, [AUT.] Przemysław Sołek , [AUT. KOR.] Jerzy Juśkiewicz , [AUT.] Bartosz Fotschki , [AUT.] Wojciech Dworzański , [RED.] Katarzyna Ognik. PLoS One 2024 T. 19 s. 0300292, DOI: 10.1371/journal.pone.0300292
7. Unraveling the anti-androgenic mechanism of tris(2,3-dibromopropyl) isocyanurate (TBC) via the non-classical testosterone pathway and steroidogenesis: Potential human reproductive health implications
artykuł [AUT. KOR.] Anna Tabęcka-Łonczyńska , [AUT.] Oliwia Koszła , [AUT.] Przemysław Sołek . CHEMOSPHERE 2024 T. 363 s. 142802, DOI: 10.1016/j.chemosphere.2024.142802
8. Wpływ biowęgla w diecie świń na jakość surowca mięsnego i kierunki jego wykorzystania
artykuł [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Łukasz Wlazło, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Mateusz Ossowski, [AUT. KOR.] Bożena Nowakowicz-Dębek, [AUT.] Katarzyna Karpińska , [AUT.] Anna Czech. Roczniki Naukowe Zootechniki 2024 T. 51 Nr 1 s. 69-83, DOI: 10.58146/n7td-qz05

2023

12. Does social position affect well-being in laying hens?
artykuł [AUT.] Iwona Rozempolska-Rucińska, [AUT. KOR.] Kamila Janicka, [AUT.] Agnieszka Ziemiańska, [AUT.] Kornel Kasperek, [AUT.] Kamil Drabik, [AUT. KOR.] Bożena Nowakowicz-Dębek, [AUT.] Łukasz Wlazło, [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Grzegorz Zięba. JOURNAL OF ANIMAL AND FEED SCIENCES 2023 T. 32 Nr 3 s. 280-288, DOI: 10.22358/jafs/159910/2023
14. The content of selected phenolic compounds in pasta with the addition of Enoki, Maitake, Lion’s Mane, Reishi dried mushrooms
inne publikacje [AUT.] Magdalena Szydłowska-Tutaj, [AUT.] Krzysztof Tutaj, [AUT.] Urszula Złotek. W: 2nd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 19 April 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 052
17. The effect of early administration of antibiotics or feeding a diet containing a coccidiostat on inflammatory responses and the morphological structure of selected organs of the immune system in young meat-type turkeys
artykuł [AUT.] Radosław Smagieł , [RED.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Ewelina Cholewińska, [RED.] Anna Stępniowska, [AUT.] Piotr Listos, [AUT.] Bartłomiej Tykałowski , [AUT.] Dariusz Mikulski , [AUT.] Andrzej Koncicki , [AUT.] Jan Jankowski . POULTRY SCIENCE 2023 T. 102 Nr 9 s. 102876, DOI: 10.1016/j.psj.2023.102876
18. Effect of chromium nanoparticles and switching from a high-fat to a low-fat diet on the cecal microenvironment in obese rats
artykuł [AUT.] Bartosz Fotschki , [RED.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Ewelina Cholewińska, [AUT.] Grażyna Grzelak-Błaszczyk , [AUT.] Kamil Myszczyński , [AUT.] Magdalena Krauze, [AUT. KOR.] Jerzy Juśkiewicz . Nutrients 2023 T. 15 Nr 14 s. 3118, DOI: 10.3390/nu15143118
19. The interaction of dietary pectin, inulin, and psyllium with copper nanoparticle induced changes to the cardiovascular system
artykuł [AUT. KOR.] Michał Majewski , [AUT.] Leszsek Gromadziński , [AUT.] Ewelina Cholewińska, [RED.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Bartosz Fotschki , [AUT. KOR.] Jerzy Juśkiewicz . Nutrients 2023 T. 15 Nr 16 s. 3557, DOI: 10.3390/nu15163557
20. Effect of the inclusion of extruded flaxseed in the diet of fattening pigs on lipid metabolism and tissue redox status
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Kamila Klimiuk , [AUT. KOR.] Iwona Sembratowicz. Scientific Reports 2023 T. 13 s. 13312, DOI: 10.1038/s41598-023-40378-0
21. Indyk biały czy kolorowy?
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Justyna Batkowska. Polskie Drobiarstwo 2023 Nr 2 s. 2-5
22. Wpływ suszu owocowego, jako dodatku do paszy dla świń rasy rodzimej (złotnicka pstra), na profil kwasów tłuszczowych i trwałość mięsa
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Świątkiewicz , [AUT.] Magdalena Szyndler-Nędza , [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Mirosław Tyra , [AUT.] Grzegorz Żak , [AUT.] Martyna Małopolska , [AUT.] Aurelia Mucha . W: IX konferencja z cyklu: Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna: Owoce w żywności funkcjonalnej, lekach i suplementach diety. Zioła jako alternatywa dla antybiotyków. Krosno, 11-12 maja 2023., Krosno2023 2023, s. 12-13
23. The effects of dietary chromium supplementation along with discontinuing a high-fat diet on the microbial enzymatic activity and the production of SCFAs in the faeces of rats
artykuł [AUT. KOR.] Jerzy Juśkiewicz , [RED.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Joanna Fotschiki , [AUT.] Dorota Napiórkowska , [AUT.] Ewelina Cholewińska, [AUT.] Grażyna Grzelak-Błaszczyk , [AUT.] Magdalena Krauze, [AUT.] Bartosz Fotschki . Nutrients 2023 T. 15 Nr 18 s. 3962, DOI: 10.3390/nu15183962
24. Przepis na ziarno po zbiorze
artykuł [AUT.] Anna Czech. Top Agrar Polska 2023 Nr 9 s. 22
25. Importance of vitamin E in pig nutrition
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Woś , [AUT.] Katarzyna Kwiatkowska, [AUT.] Anna Czech. W: 2nd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 19 April 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 033, DOI: 10.24326/ICDSUPL2.A033
26. The effect of thyme herb in diets for fattening pigs on their growth performance and health
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Kamila Klimiuk , [AUT. KOR.] Iwona Sembratowicz. PLoS One 2023 T. 18 Nr 10 s. 0291054, DOI: 10.1371/journal.pone.0291054
27. Wpływ dodatku Ascophyllum nodosum na wskaźniki biochemiczne i oksydoredukcyjne we krwi i tkankach u prosiąt
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Woś , [AUT.] Anna Czech. W: Materiały konferencyjne Międzynarodowej Konferencji „Doskonalenie Żywienia w Zrównoważonej Produkcji Zwierzęcej” w ramach XLIX Konferencji Naukowej Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25–27 września 2023., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 80, DOI: 10.24326/mk.2023.5
29. Wpływ dodatku suszu owocowego do paszy dla świń rasy rodzimej (złotnicka pstra) na jakość mięsa surowego i długo dojrzewającego
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Świątkiewicz , [AUT.] Magdalena Szyndler-Nędza , [AUT.] Mirosław Tyra , [AUT.] Grzegorz Żak , [AUT.] Martyna Małopolska , [AUT.] A. Mucha , [AUT.] Anna Czech, [AUT.] D. Lisiak , [AUT.] Ł. Samardakiewicz . W: Materiały konferencyjne Międzynarodowej Konferencji „Doskonalenie Żywienia w Zrównoważonej Produkcji Zwierzęcej” w ramach XLIX Konferencji Naukowej Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25–27 września 2023., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 68, DOI: 10.24326/mk.2023.5
30. Witamina E niezbędna dla zdrowia i wydajności produkcyjnej świń
artykuł [AUT.] Katarzyna Woś , [AUT.] Kamila Klimiuk , [AUT.] Anna Czech. Journal of Animal Science, Biology and Bioeconomy 2023 T. 39 Nr 2 s. 39-50, DOI: 10.24326/jasbb.2023.5166
Elementów na stronie: