2018

2017

2016

5. Selected properties and nutritional characteristics of functional snacks enriched with powdered tomatoes
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Krystyna Skalicka-Woźniak , [AUT.] Anna Oniszczuk. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 218, 978-83-89969-43-9
6. Ocena wybranych gatunków warzyw z upraw ekologicznych pod względem zawartości związków biologicznie aktywnych
inne publikacje [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Waldemar Gustaw. W: „Owoce, Warzywa, Grzyby – Żywność i Technologia” : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016, [Lublin] 2016, s. 18
7. Ocena przydatności wybranych odmian pomidora do produkcji dżemu
inne publikacje [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Aneta Sławińska. W: „Owoce, Warzywa, Grzyby – Żywność i Technologia” : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016, [Lublin] 2016, s. 56
8. Effect of processing on the content and biological activity of polysaccharides from Pleurotus ostreatus mushroom
artykuł [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Marta Ziaja-Sołtys , [AUT.] Jakub Nowak , [AUT.] Jolanta Rzymowska , [AUT.] Jolanta Topolska , [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Andrzej Kuczumow . LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2016 T. 66 s. 27-33, DOI: 10.1016/j.lwt.2015.10.016
9. Study on vitamin D2 stability in dried mushrooms during drying and storage
artykuł [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Emilia Fornal , [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Ewa Parfieniuk , [AUT.] Anna Stachniuk . FOOD CHEMISTRY 2016 T. 199 s. 203-209, DOI: 10.1016/j.foodchem.2015.11.131

2015

11. Wpływ ogrzewania preparatów białek serwatkowych na właściwości reologiczne otrzymanych z nich żeli
inne publikacje [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 106, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
12. Analiza wybranych aspektów syropów malinowych
inne publikacje [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 126, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
13. Zawartość chlorku sodu w wybranych warzywach konserwowanych oraz realizacja przez nie maksymalnego dziennego spożycia soli
inne publikacje [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 163, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
14. Ocena towaroznawcza o normalnej i o obniżonej zawartości tłuszczu dostępnych na rynku lubelskim
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Waldemar Gustaw. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 244, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
15. Ocena przydatności owoców wybranych odmian papryki do mrożenia
inne publikacje [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 260, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
16. Właściwości przeciwutleniające trzonów i kapeluszy wybranych gatunków grzybów uprawnych
inne publikacje [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Waldemar Gustaw. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 282, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
17. Wpływ promieniowania UV na właściwości przeciwutleniające i zawartość związków aktywnych biologicznie w świeżych owocnikach pieczarki dwuzarodnikowej
inne publikacje [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 284, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
19. Właściwości przeciwutleniające trzonów i kapeluszy wybranych gatunków grzybów uprawnych
rozdział z monografii [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Waldemar Gustaw. W: Trendy w żywieniu człowieka, Kraków 2015 2015 s. 267-277, 978-83-935421-8-5
21. Wpływ ogrzewania preparatów białek serwatkowych na właściwości reologiczne otrzymanych z nich żeli
rozdział z monografii [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 27-40, 978-83-935421-9-2
22. Ocena przydatności owoców wybranych odmian papryki do mrożenia
rozdział z monografii [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 333-342, 978-83-935421-9-2
23. Analiza wybranych aspektów jakościowych syropów malinowych
rozdział z monografii [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska. W: Bezpieczeństwo zdrowotne żywności: Aspekty mikrobiologiczne, chemiczne i ocena towaroznawcza, Kraków 2015 2015 s. 57-65, 978-83-935421-7-8
24. Właściwości reologiczne i teksturalne majonezów pełnotłustych i o obniżonej zawartości tłuszczu dostępnych na rynku lubelskim
rozdział z monografii [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Aleksandra Ciołkowska, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Waldemar Gustaw. W: Bezpieczeństwo zdrowotne żywności: Aspekty mikrobiologiczne, chemiczne i ocena towaroznawcza, Kraków 2015 2015 s. 243-254, 978-83-935421-7-8
25. Odżywcze i funkcjonalne właściwości żywności
monografia [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki , [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Urszula Złotek. Lublin 2015 2015, 9788363761592
26. Processing of Pleurotus ostreatus mushroom affects the content and biological activity of crude water soluble polysaccharides
inne publikacje [AUT.] Wojciech Radzki, [AUT.] Marta Ziaja-Sołtys , [AUT.] Jakub Nowak , [AUT.] Jolanta Topolska , [AUT.] Jolanta Rzymowska , [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Andrzej Kuczumow .
29. The promotion of healthy lifestyle in the polish mass media
rozdział z monografii [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Wojciech Radzki. W: Promotion of healthy lifestyle in european countries = Promocja zdrowego stylu życia w krajach europejskich, Lublin 2015 2015 s. 200-213, 978-83-942111-1-0
30. Traditional and regional food on the polish market
rozdział z monografii [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Wojciech Radzki. W: Promotion of healthy lifestyle in european countries = Promocja zdrowego stylu życia w krajach europejskich, Lublin 2015 2015 s. 505-523, 978-83-942111-1-0
Elementów na stronie: