2016

1. Grzyby jadalne jako źródło witaminy D2
inne publikacje [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Emilia Fornal , [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: „Owoce, Warzywa, Grzyby – Żywność i Technologia” : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016, [Lublin] 2016, s. 43

2013

2. Physical and chemical properties comparison of fungal and crustaceous chitosan
inne publikacje [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Józef Grochowicz, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Janusz Kalbarczyk, [AUT.] Krzysztof Tomasiewicz . W: Advanced Food Processing and Quality Management : 8th CIGR Section VI International Technical Symposium, November 3-7, 2013, Guangzhou,China, China 2013

2012

4. Mykologia przemysłowa
monografia [AUT.] Janusz Kalbarczyk. Lublin 2012, 978-83-7259-211-8
5. Zasady i warunki produkcji grzybów
rozdział z monografii [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Mykologia przemysłowa, Lublin 2012 s. 44-73, 978-83-7259-211-8
6. Uprawa grzybów saprotroficznych
rozdział z monografii [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Mykologia przemysłowa, Lublin 2012 s. 77-104, 978-83-7259-211-8
7. Grzyby mykoryzowe i endosymbiotyczne
rozdział z monografii [AUT.] Krzysztof Grzywnowicz , [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Mykologia przemysłowa, Lublin 2012 s. 108-112, 978-83-7259-211-8
8. Grzyby wytwarzające sklerocja (skleroty)
rozdział z monografii [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Mykologia przemysłowa, Lublin 2012 s. 118-122, 978-83-7259-211-8
9. Hodowla fermentorowa
rozdział z monografii [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Mykologia przemysłowa, Lublin 2012 s. 124-131, 978-83-7259-211-8
10. Podstawowe i wtórne metabolity grzybów
rozdział z monografii [AUT.] Krzysztof Grzywnowicz , [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Mykologia przemysłowa, Lublin 2012 s. 132-141, 978-83-7259-211-8
11. Znaczenie grzybów w kształtowaniu i detoksykacji środowiska naturalnego
rozdział z monografii [AUT.] Krzysztof Grzywnowicz , [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Mykologia przemysłowa, Lublin 2012 s. 183-189, 978-83-7259-211-8

2011

14. Antioxidant activity and total phenolics of commonly consumed edible mushrooms in Poland
inne publikacje [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Fruit & Veg Processing : The Abstracts book, 1st Euro-Mediterranean Symposium 18-21 April 2011 - Avignon, France, [Avignon][2011] 2011
15. EvaIuation of essential oils in selected allium vegetables and evaluation of the use of these vegetable as a spices
inne publikacje [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Fruit & Veg Processing : The Abstracts book, 1st Euro-Mediterranean Symposium 18-21 April 2011 - Avignon, France, [Avignon][2011] 2011

2010

17. Uprawa pieczarki
artykuł [AUT.] Janusz Kalbarczyk. Lubelskie Aktualności Rolnicze 2010 Nr 1 s. 19-21
18. Uprawa boczniaka
artykuł [AUT.] Janusz Kalbarczyk. Lubelskie Aktualności Rolnicze 2010 Nr 1 s. 22-23
20. Ocena możliwości wykorzystania w przetwórstwie owoców nowych linii hodowlanych pomidora gruntowego
inne publikacje [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: III Krajowe Seminarium Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Wrocław 27-28 maja 2010, [b.m.][2010] 2010, 978-83-923549-5-6
21. Właściwości przeciwutleniające ekstraktów otrzymanych z owocników Pholiota namekoB9
inne publikacje [AUT.] Aneta Sławińska, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: III Krajowe Seminarium Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Wrocław 27-28 maja 2010, [b.m.][2010] 2010, 978-83-923549-5-6

2009

22. Ocena składu i właściwości soków owocowych preferowanych przez konsumentów
inne publikacje [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku : XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne, streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów. Warszawa, 10-11 września 2009 r., Warszawa 2009
23. Pojemność antyoksydacyjna wybranych napojów owocowych
inne publikacje [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Janusz Kalbarczyk.
24. Antioxidant capacity, vitamin C and phenolics contents in wild edible fruits (P13)
inne publikacje [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Opportunities for increased processed fruit consumption through innovative processing and quality management: workshop P3-ISAFRUIT 28-29 May 2009, Skierniewice 2009
25. Estimation of bioactive substances content in selected fruit juices (P16)
inne publikacje [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Opportunities for increased processed fruit consumption through innovative processing and quality management : workshop P3-ISAFRUIT 28-29 May 2009, Skierniewice 2009
26. The quality of tomato fruit designated for processing (P27)
inne publikacje [AUT.] Marta Zalewska-Korona, [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Janusz Kalbarczyk. W: Opportunities for increased processed fruit consumption through innovative processing and quality management : workshop P3-ISAFRUIT 28-29 May 2009, Skierniewice 2009
28. Pojemność antyoksydacyjna wybranych napojów owocowych
artykuł [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Janusz Kalbarczyk. Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 2009 T. 42 Nr 3 s. 910-915

2008

Elementów na stronie: