2021

1. Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win.
artykuł [AUT. KOR.] Monika Pytka, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Piotr Janas. Przemysł Spożywczy 2021 T. 75 Nr 12 s. 24-26, DOI: 10.15199/65.2021.12.4

2020

2. Technology and factors influencing Greek-style - yogurt a Review
artykuł [AUT.] Ignace Lange , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Galyna Polischuk , [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Lech Ozimek . Ukrainian Food Journal 2020 T. 9 Nr 1 s. 7-35, DOI: 10.24263/2304-974X-2020-9-1-3
3. Quality of Canadian commercial plain non-fat Greek-style yogurts produced only from natural dairy ingredients
artykuł [AUT.] Ignace Lange , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Galyna Polischuk , [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Lech Ozimek . Ukrainian Food Journal 2020 T. 9 Nr 4 s. 757-768, DOI: 10.24263/2304-974X-2020-9-4-3

2019

4. Wybrane enzymy pochodzenia mikrobiologicznego stosowane w przemyśle spożywczym
artykuł [AUT. KOR.] Monika Pytka, [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater. Przemysł Spożywczy 2019 T. 73 Nr 12 s. 26-30, DOI: 10.15199/65.2019.12.4

2015

5. Analiza wytrzymałościowa folii jadalnych na bazie ksantanu
artykuł [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Marcin Kucharek . POLIMERY 2015 T. 60 Nr 4 s. 279-282, DOI: 10.14314/polimery.2015.279

2007

2006

8. Występowanie bakterii patogennych i wskaźników zanieczyszczenia fekalnego w mrożonych warzywach
inne publikacje [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Bożena Sosnowska, [AUT.] Adam Waśko, [AUT.] Beata Kluza , [AUT.] Anna Nowak . W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku., Gdynia 2006 2006, s. 146, 83-7421-075

2005

9. Optymalizacja warunków hodowli do produkcji ksantanu i enzymów zewnątrzkomórkowych przez Xanthomonas campestris w obecności maltodekstryn
inne publikacje [AUT.] Piotr Janas. W: Technologia i biotechnologia żywności - teraźniejszość i przyszłość : streszczenia referatów i doniesień. XXXVI Sesja Naukowa Komitetu o Żywności Polskiej Akademii Nauk. Szczecin, 2005, 13-14 września, [Szczecin] 2005
11. Protein production and secretion in an Aspergillus nidulans mutant impaired in glycosylation
artykuł [AUT.] U. Perlińska-Lenart , [AUT.] W. Kurzątkowski , [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] A. Kopińska , [AUT.] G. Palamarczyk , [AUT.] J.S. Kruszewska . ACTA BIOCHIMICA POLONICA 2005 T. 52 s. 195-205

2004

12. Wpływ ogrzewania i typu dodanego karagenu na właściwości fizyko-chemiczne roztworów WP1
inne publikacje [AUT.] Waldemar Gustaw, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Piotr Janas. W: Agrotechnika w kształtowaniu środowiska i jakości żywności : materiały Konferencji organizowanej w ramach obchodów 60-lecia Wydziału Rolniczego Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 27-28 września, 2004 r., Lublin 2004
13. Biosynteza enzymów proteolitycznych i ich wpływ na aktywność celulaz Trichoderma reesei
inne publikacje [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Eugenia Podgórska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Agrotechnika w kształtowaniu środowiska i jakości żywności : materiały Konferencji organizowanej w ramach obchodów 60-lecia Wydziału Rolniczego Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 27-28 września, 2004 r., Lublin 2004
14. Jednoczesna nadprodukcja inulinazy i inwertazy przez szczep Aspergillus niger w warunkach stresów abiotycznych
inne publikacje [AUT.] Jacek Pielecki, [AUT.] Piotr Janas. W: Agrotechnika w kształtowaniu środowiska i jakości żywności : materiały Konferencji organizowanej w ramach obchodów 60-lecia Wydziału Rolniczego Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 27-28 września, 2004 r., Lublin 2004
15. Jednoczesna produkcja ksantanu i inulinazy przez antybiotykoopornego mutanta xanthomonas campestris podczas hodowli okresowo-dolewowych
inne publikacje [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne. XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk. Łódź, 2004, 21-22 września, Łódź 2004, s. 85, 83-912026-5-8
16. Produkcja inulinazy przez drożdże K.marxianus na złożu stałym
inne publikacje [AUT.] Jacek Pielecki, [AUT.] Piotr Janas. W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne. XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk. Łódź, 2004, 21-22 września, Łódź 2004, s. 103, 83-912026-5-8
18. Effect of oscillating magnetic field pulses on the survival of selected microorganisms
artykuł [AUT.] J. Lipiec , [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] W. Barabasz . International Agrophysics 2004 T. 18 s. 325-328
19. Integral valorization
rozdział z monografii [AUT.] Werner Praznik , [AUT.] Christian Stevens , [AUT.] Anton Huber , [AUT.] Elias T. Nerantzis , [AUT.] Waldemar Rymowicz , [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Piotr Janas. , Chichester 2004 s. 46-71, 0-470-85447-2
20. Industrial products from carbohydrates, wood and fibres
rozdział z monografii [AUT.] Christian Stevens , [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Paul Kosma , [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Carlos Vaca Garcia . , Chichester 2004 s. 160-188, 0-470-85447-2

2003

21. Jednoczesna produkcja ksantanu i enzymów zewnątrzkomórkowych przez antybiotykoopornego mutanta Xanthomonas campestris w warunkach stersów abiotycznych
inne publikacje [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] Jacek Pielecki. W: Jakość polskiej żywności w przededniu integracji Polski z Unią Europejską. XXXIV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN. Wrocław, 2003, 10-11 września. Streszczenia wykładów i komunikatów., [b.m.] 2003, s. 298, 83-913594-6-8
22. Wykorzystanie różnych źródeł węgla i azotu do optymalizacji warunków wzrostu antybiotykoopornego mutanta Xanthomonas campestris.
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Świątek , [AUT.] Agata Pikula , [AUT.] Piotr Janas. W: Nieuchronna przyszłość - biotechnologia. V Ogólnopolskie Seminarium Kół Naukowych Studentów Biotechnologii. Olsztyn, 2003, 28-29 listopda, [b.m.] 2003
24. Rheological properties of reduced lactose whey dispersions
artykuł [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Piotr Janas, [AUT.] T. Wang , [AUT.] J. A. Lucey . INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY 2003 T. 56 s. 157-161

2002

Elementów na stronie: