2024

1. The effect of the addition of powdered Sumac (Rhus coriaria L.) and cold plasma treatment on the quality of carrot juice
artykuł [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Starek-Wójcicka A. , [AUT.] A. Sagan , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Joanna Pawłat . Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 3 s. 1263, DOI: 10.3390/app14031263
3. Niekonwencjonalne metody utrwalania produktów rolno-spożywczych
monografia [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Starek-Wójcicka A. , [AUT.] Joanna Pawłat . Kraków 2024 2024, Wydawnictwo Inżynieria Rolnicza, 978-83-64377-58-7
4. Możliwości oceny jakości żywności z wykorzystaniem elektronicznego nosa oraz języka
inne publikacje [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Monika Stoma. W: XXI Konferencji Naukowo-Techniczna Budowa i Eksploatacja Maszyn Spożywczych „BEMS 2024” Lublin, Lublin, 2024 2024
5. Wpływ ekologicznych opakowań na środowisko w sektorze produkcji oraz usług
monografia [AUT.] Małgorzata Chęć , [AUT.] Klaudia Nowak , [AUT.] Paulina Nowakowska , [AUT.] Monika Stoma, [AUT.] Agnieszka Dudziak, [AUT.] Osmólska E. . Lublin 2024 2024, Wydawnictwo Muzyczne POLIHYMNIA Sp. z o.o, 978-83-7847-878-2
6. Analiza możliwości rozwoju wschodniej Lubelszczyzny z zachowaniem równowagi ekologicznej
inne publikacje [AUT.] Anna Kozarska , [AUT.] Joanna Siodłowska , [AUT.] Osmólska E. . W: V Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Środowisko - Roślina - Zwierzę - Produkt. Streszczenia, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 69

2023

7. Effect of supplementation of freshly pressed carrot juice with Rhus coriaria L. on changes in juice quality
artykuł [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Monika Stoma, [AUT.] A. Sagan , [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] Starek-Wójcicka A. . Sustainability 2023 T. 15 s. 719, DOI: 10.3390/su15010719
8. Quality of tomato juice as influenced by non-thermal air plasma treatment
artykuł [AUT.] Starek-Wójcicka A. , [AUT.] A. Sagan , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Narumol Matsuyama , [AUT.] Nobuya Hayashi , [AUT.] Joanna Pawłat . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 1 s. 578, DOI: 10.3390/app13010578
11. Juice quality evaluation with multisensor systems—a review
artykuł [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Monika Stoma, [AUT.] Starek-Wójcicka A. . SENSORS 2023 T. 23 Nr 10 s. 4824, DOI: 10.3390/s23104824
12. Wpływ dodatku sumaka (rhus coriaria l. ) na zawartość podstawowych składników odżywczych w koktajlu owocowo-warzywnym
inne publikacje [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Starek-Wójcicka A. . W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 14-14
14. Rola sztucznej inteligencji w realizacji celów zrównoważonego rozwoju w przemyśle spożywczym
inne publikacje [AUT.] Klaudia Nowak , [AUT.] Osmólska E. . W: Konferencja Naukowa Rol-Eko „Rolnictwo ekologiczne, projektowanie, badania, eksploatacja. Bezpieczeństwo i ergonomia maszyn rolniczych, leśnych i spożywczych” Poznań, 28-29.11.2023, Poznań 2023 2023, s. 68-69
15. Analiza preferencji konsumentów województwa lubelskiego w obszarze ekologicznej żywności
inne publikacje [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Klaudia Nowak . W: Konferencja Naukowa Rol-Eko „Rolnictwo ekologiczne, projektowanie, badania, eksploatacja. Bezpieczeństwo i ergonomia maszyn rolniczych, leśnych i spożywczych” Poznań, 28-29.11.2023, Poznań 2023 2023, s. 70-71
16. Innovative strategies to increase safety in the fruit and vegetable juice production process
inne publikacje [AUT.] Osmólska E. . W: 1st Interdispilinary Doctoral Conference &Workshop /Book of Abstracts, Lublin, 7-10.11.2023, Lublin 2023 2023, s. 54-54
17. Zastosowanie narzędzi lean manufacturing w przedsiębiorstwach branży automotive
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Dudziak, [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Grzegorz Zając. W: Transport i logistyka w dobie inżynierii mechanicznej. Tom II/ pod redakcją Macieja Kubonia, Kraków, 2023 2023, Wydawnictwo Inżynieria Rolnicza s. 5-14, 978-83-64377-52-5
18. Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
artykuł [AUT.] Agnieszka Dudziak, [AUT.] Osmólska E. . Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 12 s. 146434, DOI: 10.15199/65.2023.12.2

2022

19. Usefulness of selected apple varieties for the production of NFC juices
inne publikacje [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Starek-Wójcicka A. , [AUT.] Katarzyna Prokopiuk . W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 027, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T027
21. Economic effects of food industry waste management in the context of sustainable development
rozdział z monografii [AUT.] Starek-Wójcicka A. , [AUT.] Monika Stoma, [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Paweł Sobczak. W: Book: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture ,XI International Scientific Symposium: Bari, Italy 13-15 June 2022 edited by Simone Pascuzzi i Francesco Santoro, Bari 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 97-106, 978-3-031-13089-2
23. Jakość wybranych produktów spożywczych w ocenie nabywców
artykuł [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Monika Stoma, [AUT.] Agnieszka Dudziak. Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie 2022 T. 34 Nr 1 s. 31-42, DOI: 10.25312/2391-5129.34/2022_02eomsad
27. Wpływ procesu zamrażania buraka czerwonego na efektywność tłoczenia
rozdział z monografii [AUT.] Katarzyna Siwak , [AUT.] Wiktor Bielawski , [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 2 s. 180-190
28. Ocena jakości soków tłoczonych z rozmrożonych białych winogron deserowych
rozdział z monografii [AUT.] Savelii Ishchenko , [AUT.] Ola Kuśmirek , [AUT.] Osmólska E. , [AUT.] Kostiantyn Vasiukov. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 2 s. 46-53
29. Wpływ zamrażania na efektywność tłoczenia buraka czerwonego
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Siwak , [AUT.] Wiktor Bielawski , [AUT.] Osmólska E. . W: III Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Środowisko – Roślina – Zwierzę – Produkt. Streszczenia., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 74-74, DOI: 10.24326/mon.2022.2

2021

Elementów na stronie: