2023

1. Application of extrusion-cooking for processing of white and red bean to create specific functional properties
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Abdallah Bouasla , [AUT.] Sławomir Kocira, [AUT.] Ewa Czerwińska , [AUT.] Agnieszka Szparaga . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 3 s. 1671, DOI: 10.3390/app13031671
2. Structure and texture characteristics of novel snacks expanded by various methods
artykuł [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT. KOR.] Katarzyna Samborska , [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT.] Kamila Kasprzak Drozd , [AUT.] Anna Oniszczuk. Materials 2023 T. 16 Nr 4 s. 1541, DOI: 10.3390/ma16041541
3. The effect of In vitro digestion on polyphenolic compounds and antioxidant properties of sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) and sorghum-enriched pasta
artykuł [AUT.] Agnieszka Ziółkiewicz , [AUT. KOR.] Kamila Kasprzak-Drozd , [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Iwona Kowalska , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Adrianna Kondracka , [AUT.] Anna Oniszczuk. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1706, DOI: 10.3390/molecules28041706
4. The effect of fresh Kale (Brassica oleracea var. sabellica) addition and processing conditions on selected biological, physical, and chemical properties of extruded snack pellets
artykuł [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT.] Anna Oniszczuk. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1835, DOI: 10.3390/molecules28041835
5. Fresh Broccoli in fortified snack pellets: extrusion-cooking aspects and physical characteristics
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Renata Różyło. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 14 s. 8138, DOI: 10.3390/app13148138
6. Nutritional characteristics of new generation extruded snack pellets with edible cricket flour processed at various extrusion conditions
artykuł [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Anna Oniszczuk. Antioxidants 2023 T. 12 Nr 6 s. 1253, DOI: 10.3390/antiox12061253
8. Ocena tekstury i barwy chrupek bezglutenowych z dodatkiem wybranych owoców egzotycznych. (X Ogólnopolska Konferencja Naukowa-Innowacje w praktyce, Lublin, 15-16.06.2023).
inne publikacje [AUT.] Kamila Węglowska , [AUT.] Julia Wrona , [AUT.] Wojciech Gajewski , [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. , Lublin 2023 2023, s. 100-100, 978-83-943796-9-8
9. Wpływ dodatku wybranych ciemnych owoców na teksturę i barwę chrupek bezglutenowych. (X Ogólnopolska Konferencja Naukowa-Innowacje w praktyce, Lublin, 15-16.06.2023).
inne publikacje [AUT.] Julia Wrona , [AUT.] Kamila Węglowska , [AUT.] Jakub Szewczuk , [AUT.] Dawid Świderski , [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. , Lublin 2023 2023, s. 102-102, 978-83-943796-9-8
10. Content of non-starch polysaccharides (NSP) and arabinoxylans in wheat varieties
inne publikacje [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. W: 2nd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 19 April 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 035, DOI: 10.24326/ICDSUPL2.T035
11. Corn-based gluten-free snacks supplemented with various dried fruits: characteristics of physical properties and effect of variables
artykuł [AUT.] Monika Różańska-Boczula, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Magdalena Piszcz , [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT.] Szymon Ignaciuk, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT. KOR.] Kamila Kasprzak-Drozd . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 19 s. 10678, DOI: 10.3390/app131910678
12. Fresh chokeberry (Aronia melanocarpa) fruits as valuable additive in extruded snack pellets: selected nutritional and physiochemical properties
artykuł [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Iwona Kowalska . Plants-Basel 2023 T. 12 Nr 18 s. 3276, DOI: 10.3390/plants12183276
13. Analysis of the extrusion-cooking process and selected physical properties of snack pellets with the addition of fresh kale
artykuł [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Mateusz Stasiak , [AUT. KOR.] Kamila Kasprzak-Drozd . International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 3 s. 353-364, DOI: 10.31545/intagr/168434
15. Influence of thermal and hydrothermal treatment on selected rheological properties of wheat bread flour fortified with baking enzymes
inne publikacje [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Magdalena Szydłowska-Tutaj. W: 14th International Conference on Agrophysics, 11-13 September 2023, Lublin, Poland. Book of Abstracts., Polska Akademia Nauk, Lublin 2023 2023, s. 184, 978-83-89969-82-8
16. Possibility of water saving in processing of snack pellets by the application of fresh lucerne sprouts: selected aspects and nutritional characteristics
artykuł [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT. KOR.] Kamila Kasprzak-Drozd , [AUT.] Anna Oniszczuk. Journal of Ecological Engineering 2023 T. 24 Nr 12 s. 130-142, DOI: 10.12911/22998993/173009
18. Charakterystyka wyróżników tekstury bezglutenowych przekąsek z dodatkiem wybranych suszów owocowych
rozdział z monografii [AUT.] Magdalena Piszcz , [AUT.] Julia Wrona , [AUT.] Kamila Węglowska , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 61-68, DOI: 10.24326/mon.2023.1

2022

19. Application of parsley leaf powder as functional ingredient in fortified wheat pasta: nutraceutical, physical and organoleptic characteristics
artykuł [AUT.] Abdallah Bouasla , [AUT.] Hibet Errahmane Gassi , [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. International Agrophysics 2022 T. 36 Nr 1 s. 37-45, DOI: 10.31545/intagr/146427
20. Selected aspects of extrusion-cooking of enzyme-enriched wheat flour
inne publikacje [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Magdalena Szydłowska-Tutaj. W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 021, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T021
21. Selected physical and spectroscopic properties of TPS moldings enriched with durum wheat bran
artykuł [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Anna Oniszczuk, [AUT.] Dariusz Karcz , [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT. KOR.] Arkadiusz P. Matwijczuk . Materials 2022 T. 15 Nr 14 s. 5061, DOI: 10.3390/ma15145061
23. Effects of wet and dry micronization on the GC-MS identification of the phenolic compounds and antioxidant properties of freeze-dried Spinach leaves and stems
artykuł [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Jolanta Piekut , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Marzena Smolewska , [AUT.] Sławomir Gawłowski, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Urszula Gawlik-Dziki . MOLECULES 2022 T. 27 s. 8174, DOI: 10.3390/molecules27238174
24. Biochemical and microbiological changes associated with fermentation of durum wheat for Lemzeïet processing, a traditional llgerian fermented food
artykuł [AUT.] Fatima Zohra Becila , [AUT.] Abdallah Bouasla , [AUT.] Christelle Turchiuli , [AUT.] Rania Boussekine , [AUT.] Farida Bekhouche , [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. Processes 2022 T. 10 Nr 11 s. 2347, DOI: 10.3390/pr10112347
25. Effect of extrusion-cooking process parameters on selected characteristics of NSP-Rich wheat flour enriched with fungal xylanase addition
inne publikacje [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. W: Abstract Book -8th International Conference on Food Chemistry and Technology (October 12-14, 2022,Rome, Italy and online (hybrid conference))., Rome 2022 2022
26. Wpływ dodatków owocowych na przebieg procesu ekstruzji wzbogaconych bezglutenowych przekąsek ekstrudowanych
inne publikacje [AUT.] Kamila Węglowska , [AUT.] Julia Wrona , [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński. , Lublin 2022 2022, s. 62-62
27. Wpływ dodatków owocowych na wybrane cechy fizyczne wzbogaconych bezglutenowych przekąsek ekstrudowanych
inne publikacje [AUT.] Julia Wrona , [AUT.] Kamila Węglowska , [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński. W: IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa-Innowacje w praktyce, Lublin, 20-21.10.2022, Lublin 2022 2022, s. 68-68
28. Management of flaxseed pomace by extrusion-cooking process
inne publikacje [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 032, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T032
29. Wpływ dodatków owocowych na wybrane cechy tekstury wzbogaconych bezglutenowych przekąsek ekstrudowanych
inne publikacje [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Julia Wrona , [AUT.] Kamila Węglowska , [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT. KOR.] Maciej Combrzyński. , Lublin 2022 2022, s. 50-50

2021

30. Characteristics of selected domestic varieties of common wheat using various rheological tests
inne publikacje [AUT. KOR.] Piotr Lewko, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Magdalena Szydłowska-Tutaj. W: 13th International Conference on Agrophysics: Agriculture in changing climate - Book of abstracts, Polska Akademia Nauk, Lublin 2021 2021, s. O17
Elementów na stronie: