2022

1. Znaczenie aktywności fizycznej w prewencji i terapii zaburzeń lipidowych
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Monika Pytka. W: Fizjoterapia i aktywność fizyczna w profilaktyce i leczeniu : Redakcja Monika Maciąg, Kinga Kalbarczyk, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 166-175, 978-83-67104-56-2
2. Wiedza i spożycie probiotyków i żywności fermentowanej przez osoby chore na zespół jelita drażliwego (IBS) w świetle przeprowadzonych badań ankietowych
rozdział z monografii [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Urszula Szeptuch , [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Katarzyna Piasecka . W: Żywność i żywienie w ochronie zdrowia i środowiska. Redakcja / Joanna Jędrzejewska, Kinga Kalbarczyk, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o., 978-83-67104-49-4
3. Wykorzystywanie probiotyków i żywności fermentowanej w diecie osób z zespołem jelita drażliwego (IBS)
inne publikacje [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Katarzyna Piasecka . W: XIV Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2022: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju: abstrakty, Lublin, 24-27 marca 2022 r. / redakcja: Paulina Pomajda, Monika Maciąg, Kamil Maciąg, Lublin 2022 2022, s. 73-74, 978-83-67194-30-3
4. Charakterystyka diety będącej wsparciem terapii niealkoholowej choroby stłuszczeniowej wątroby
rozdział z monografii [AUT.] Anna Lipian-Głos , [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Bożena Sosnowska. W: Koncepcje i obszary badań nad zdrowiem człowieka / redakcja: Paulina Szymczyk, Joanna Jędrzejewska, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 146-166, 978-83-67104-71-5
5. Znaczenie osi mózgowo-jelitowej w depresji
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Dudek , [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Monika Pytka. W: Postępy w diagnostyce, leczeniu i prewencji chorób OUN-Tom 2 pod redakcją: Kinga Kalbarczyk, Monika Maciąg, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 7-16, 978-83-67104-65-4

2021

7. Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win.
artykuł [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Piotr Janas. Przemysł Spożywczy 2021 T. 75 Nr 12 s. 24-26, DOI: 10.15199/65.2021.12.4
8. Znaczenie diety w terapii depresji
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Dudek , [AUT.] Agnieszka Malik. W: Wybrane aspekty stanu zdrowia osób mieszkających na terenie Polski - przegląd i badania.Tom 3 / pod redakcją Kingi Kalbarczyk i Kamila Maciąga, Lublin 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 25-46, 978-83-67104-11-1

2018

9. Rola błonnika pokarmowego w profilaktyce nowotworu jelita grubego = Role of dietary fiber in the prevention of colorevtal cancer
inne publikacje [AUT.] Adam Grdeń, [AUT.] Paula Ćwiek , [AUT.] Agnieszka Malik. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa : Rośliny w naukach medycznych i przyrodniczych. Abstrakty / Redakcja: Beata A. Nowak, Monika Maciąg, Lublin 2018 2018, 978-83-65272-85-0
10. Właściwości prozdrowotne kurkumy = Health benefits of turmeric
inne publikacje [AUT.] Paula Ćwiek , [AUT.] Adam Grdeń, [AUT.] Agnieszka Malik. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa : Rośliny w naukach medycznych i przyrodniczych. Abstrakty / Redakcja: Beata A. Nowak, Monika Maciąg, Lublin 2018 2018, 978-83-65272-85-0
11. Knowledge about the health benefits of probiotics and their consumption among young women in Poland
inne publikacje [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Natalia Duma , [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Agnieszka Malik. W: III Międzynarodowa Konferencja „Ekologia człowieka” = The 3rd International Conference ''Human ecology'', Lublin, 19-20.06.2018 Poland, POLSKIE TOWARZYSTWO PRZYRODNIKÓW im. KOPERNIKA, Kraków 2018 2018, s. 93
12. Właściwości prozdrowotne morwy białej
rozdział z monografii [AUT.] Paula Ćwiek , [AUT.] Adam Grdeń, [AUT.] Agnieszka Malik. W: Właściwości prozdrowotne roślin i ich metabolitów wtórnych / pod red. Moniki Maciąg i Kamila Maciąg, Lublin 2018 2018, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 39-48, 978-83-65932-42-6

2016

13. Ocena jakości niskosłodzonych dżemów z truskawek
rozdział z monografii [AUT.] Kamil Toczek, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Magda Wojcieszek . , Poznań 2016 s. 83-88, 978-83-65362-20-9
14. Porównanie wartości żywieniowej wiśniowych dżemów niskosłodzonych
rozdział z monografii [AUT.] Kamil Toczek, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Karolina Długosz . , Poznań 2016 s. 89-94, 978-83-65362-20-9

2015

16. Rola mięsa w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 160, 978-83-935421-6-1
17. Konsumpcja i walory zdrowotne wybranych produktów fermentowanych pochodzenia roślinnego
inne publikacje [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Agnieszka Kierepka . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 168, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
18. Wybrane związki bioaktywne w owocach południowych i otrzymanych z nich sokach
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Wioleta Giza . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 277, 978-83-935421-6-1
19. Rola mięsa w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: Trendy w żywieniu człowieka, Kraków 2015 s. 157-171, 978-83-935421-8-5
20. Wybrane związki bioaktywne w owocach południowych i otrzymanych z nich sokach
rozdział z monografii [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Wioleta Giza . W: Trendy w żywieniu człowieka, Kraków 2015 2015 s. 187-201, 978-83-935421-8-5
21. Konsumpcja i walory zdrowotne wybranych produktów fermentowanych pochodzenia roślinnego
rozdział z monografii [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Agnieszka Kierepka . W: Trendy w żywieniu człowieka, Kraków 2015 2015 s. 257-265, 978-83-935421-8-5
22. Żywienie a rozwój dziecka
monografia [AUT.] Monika Bojanowska, [AUT.] Anna Ciołek, [AUT.] Renata Czeczko, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Małgorzata Kostecka, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Monika Michalak-Majewska, [AUT.] Paweł Muszyński, [AUT.] Alicja Skrzypek. Lublin 2015 2015, 9788363761578
23. Comparision of the nutritional value of low-sugar cherry jam available on the domestic market
inne publikacje [AUT.] Kamil Toczek, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Karolina Długosz . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2015. Materiały konferencyjne - jesień. Część trzecia - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Monika Panfil, Poznań 2015, s. 130-130, 978-83-65362-11-7
24. Quality assesment of low-sugar strawberry jam
inne publikacje [AUT.] Kamil Toczek, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Magda Wojcieszek . W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2015. Materiały konferencyjne - jesień. Część trzecia - Lublin / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Monika Panfil, Poznań 2015, s. 130-130, 978-83-65362-11-7

2014

25. The effect of red wine consumption on hormonal reproductive parameters and total antioxidant status in young adult male rats
artykuł [AUT.] Mariusz Oczkowski , [AUT.] Dominika Średnicka- Tober , [AUT.] Małgorzata Stachoń , [AUT.] Aleksandra Kołota , [AUT.] Ewa Wolińska-Witort , [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Ewelina Hallmann , [AUT.] Anna Rusaczonek , [AUT.] Joanna Gromadzka-Ostrowska . Food & Function 2014 T. 5 Nr 9 s. 2096-2105, DOI: 10.1039/c4fo00108g
26. Cholinesterase inhibitors isolated from bilberry fruit
artykuł [AUT.] Kamila Borowiec, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Oleg M. Demchuk , [AUT.] Justyna Cybulska , [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Agnieszka Malik. Journal of Functional Foods 2014 T. 11 s. 313-321, DOI: 10.1016/j.jff.2014.10.008

2013

2012

28. Edible plants are rich source of cholinesterase inhibitors
inne publikacje [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Kamila Borowiec, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Zdzisław Targoński. W: Plant - the source of research material, 2nd International Conference and Workshop, Book of Abstracts., / Ed.: Anna Bogucka-Kocka, Janusz Kocki, Ireneusz Sowa. Lublin, 18-20.10.2012, Lublin 2012, s. 332, 978-83-7847-034-2
29. Content of bioactive compounds in semi-dry red wine
artykuł [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Agnieszka Malik. Journal of Elementology 2012 s. 191-200, DOI: 10.5601/jelem.2012.17.2.03

2010

Elementów na stronie: