2023

2. Rola programowania metabolicznego w rozwoju otyłości u dzieci
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich. W: II Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Żywność i żywienie w pigułce”, Gdańsk 22.04.2023, Program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych, Gdańsk 2023 2023, s. 86
3. Changes in the content of vitamin C during storage of viburnum, rowan and wild rose fruits
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Ewa Małek . W: Książka streszczeń. XXVII sesja naukowa sekcji młodej kadry naukowej "Rozwój nauk o żywności. Zrównoważona przyszłość" 11-12 maja 2023, Warszawa (The book of abstracts. Xth international session of young scientific staff "Food science development. Sustainable future" 11-12 may 2023, Warsaw)., Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Warszawa 2023 2023, s. 94
4. The effect of fruit additives on the health-promoting properties of green tea
inne publikacje [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: Książka streszczeń. XXVII sesja naukowa sekcji młodej kadry naukowej "Rozwój nauk o żywności. Zrównoważona przyszłość" 11-12 maja 2023, Warszawa (The book of abstracts. Xth international session of young scientific staff "Food science development. Sustainable future" 11-12 may 2023, Warsaw)., Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Warszawa 2023 2023, s. 84
5. Media a otyłość i zaburzenia odżywiania u dzieci i młodzieży
rozdział z monografii [AUT.] Kinga Konofał , [AUT.] Jakub Murat , [AUT.] Klaudia Grześkiewicz , [AUT.] Marzena Pabich. W: Najnowsze trendy w dietetyce i technologii żywności. Redakcja / Mariola Janiszewska, Lublin 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 151-162, 978-83-67104-82-1
6. Stability tests of mixed extracts based on blackberry leaves during freezing and freeze-drying process and storage
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: International Conference "Food Science and Nutrition Research" 11-13 September, Valencia, Spain., Valencia 2023 2023, s. 32-33
7. Evaluation of the isobologram method for the assessment of mixtures based on black currant leaves
inne publikacje [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich. W: International Conference "Food Science and Nutrition Research" 11-13 September, Valencia, Spain., Valencia 2023 2023, s. 1
8. Sea buckthorn extracts as potential food additives, assessment of their antibacterial and antioxidant properties
inne publikacje [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Rybczyńska-Tkaczyk Kamila , [AUT.] Bohacz Justyna , [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: International Conference "Food Science and Nutrition Research" 11-13 September, Valencia, Spain., Valencia 2023 2023, s. 23
9. Effect of honey addition on the antioxidant activity of coffee infusions
inne publikacje [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich. W: XXVII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ „Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość”. Warszawa, 11-12.05.2023. Książka streszczeń., Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Warszawa 2023 2023, s. 101

2022

11. Assessment of the stability of plant extracts during freeze-drying process and storage
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk. W: 5th Edition of innovations in food science and human nutrition / Book of abstract / 20-21.09.2022 Barcelona, Barcelona 2022 2022, s. 25-26
12. Aktywność antyoksydacyjna ekstraktów polifenolowych pozyskanych z kwiatów forsycji
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 62, DOI: 10.24326/mon.2022.13
13. Isolation and identification of new diterpene derivatives from sweet pepper pericarp
inne publikacje [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich. W: 5th Edition of Innovations in food Science and human nutrition, 20-21.09.2022 Barcelona, Barcelona 2022 2022, s. 22
14. LC-QTOF-MS comparison of phenolic compound profiles in plant extracts during storage
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: 5th Edition of innovations in food science and human nutrition / Book of abstract / 20-21.09.2022 Barcelona, Barcelona 2022 2022, s. 61
15. Assessment of antioxidant properties and qualitative analysis of blackcurrant leaf extract and its fraction
inne publikacje [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Marzena Pabich. W: 12th International Conference on Biotechnology and Bioengineering 2022 and 6th International Conference on Agricultural and Food Science 2022 : Conference Program and Abstract Book, [b.m] 2022 2022, s. 94-95

2021

17. Phenolic compound composition and biological activities of fractionated soybean pod extract
artykuł [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Beata Marciniak , [AUT.] Renata Kontek . Applied Sciences-Basel 2021 T. 11 Nr 21 s. 10233, DOI: 10.3390/app112110233

2020

2019

21. Biological effect of soy isoflavones in the prevention of civilization diseases
artykuł [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska. Nutrients 2019 T. 11 Nr 7 s. 1-13, DOI: 10.3390/nu11071660
23. The assessment of the impact of C. annuum L. extract on the antioxidant capacity and lipid oxidation of canned pork
inne publikacje [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: XXIV Sesja Naukowa sekcji Młodej kadry naukowej PTTŻ oraz VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro", Olsztyn 23-24 maja 2019 r., [Olsztyn] 2019 2019

2018

24. Porównanie zawartości składników bioaktywnych w nasionach oraz innych częściach anatomicznych soi
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 64, 978-83-946796-3-7
25. Porównanie zawartości składników bioaktywnych w nasionach oraz innych częściach anatomicznych soi
rozdział z monografii [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: Składniki bioaktywne surowców i produktów roślinnych pod red. Jacka Słupskiego, Tomasza Tarko, Iwony Drożdż, Kraków 2018 2018, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności s. 27-36, 978-83-946796-1-3
26. Ekstrakty z papryki źródłem substancji bioaktywnych
artykuł [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Marzena Pabich. PRZEMYSL CHEMICZNY 2018 T. 97 Nr 9 s. 1588-1590, DOI: 10.15199/62.2018.9.4

2017

27. Hipokaliemia a dieta
inne publikacje [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Bojanowska, [AUT.] Monika Staszowska-Karkut. W: XX Naukowa Lubelska Konferencja Magnezologiczna : Pierwiastki - Środowisko - Zdrowie, pod honorowym patronatem J.M. Rektora Uniwersytetu Medycznego w Lublinie Prof. dr hab. Andrzeja Dropa, Lublin, 27 maja 2017 r., [b.w], [b.m] 2017, s. 89, 978-83-943487-0-0
29. Wpływ rodzaju rozpuszczalnika na aktywność przeciwrodnikową ekstraktów ziołowych
rozdział z monografii [AUT.] Monika Staszowska-Karkut, [AUT.] Małgorzata Materska, [AUT.] Barbara Chilczuk, [AUT.] Marzena Pabich, [AUT.] Monika Sachadyn-Król. W: Żywność dla przyszłości, XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywnieniu PAN / redaktor merytoryczny Anna Pęksa, Wrocław, 2017 2017, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu s. 221-228, 978-83-7717-264-3

2016

Elementów na stronie: