2020

1. Application of extrusion-cooking technology in hatchery waste management
artykuł [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] A. Pawlas . Open Life Sciences 2020 T. 15 Nr 1 s. 572-579, DOI: 10.1515/biol-2020-0065

2018

3. A study on the twin screw extrusion-cooking of plant-meat pet food mixtures
artykuł [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] A. Pawlas . Acta Agrophysica 2018 T. 25 Nr 4 s. 421-435, DOI: 10.31545/aagr/99634

2016

4. An influence of wheat sprouts biofortification on its nutritional quality
inne publikacje [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Eliza Blicharska , [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Ryszard Kocjan , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Aldona Sobota. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 224, 978-83-89969-43-9
5. Effect of whole-wheat barley flour addition on the quality of wheat bread
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz. W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 215, 978-83-89969-43-9
6. Effect of extrusion cooking process on the physicochemical properties of plant-meat extrudates
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] A. Pawlas . W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 186, 978-83-89969-43-9
7. A study of extrusion cooking process of cereal blends with addition of hatchery waste
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] A. Pawlas . W: ICA 2016, 11th International Conference on Agrophysics : Soil, Plant & Climate : Book of abstracts, Lublin 2016, s. 185, 978-83-89969-43-9
8. Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia!!!
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016, s. 43
9. Zachowania żywieniowe w zakresie produktów zbożowych w wybranych grupach konsumentów województwa lubelskiego
inne publikacje [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] A. Dorosz , [AUT.] M. Osojca , [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016, s. 151-152
16. Przywrócić przetworom zbożowym należne miejsce w podstawie piramidy żywienia !!!
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość zdrowotna żywności i żywienia : XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów: Warszawa-Józefów, 12-13 wrzesień 2016 / [red. Andrzej Tokarz], Warszawa 2016 2016, s. 43

2015

17. Ocena żywienia dzieci w wieku przedszkolnym w województwie lubelskim
inne publikacje [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Anna Kot , [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 172, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
18. Studia nad metodą oceny wartości technologicznej ziarna pszenicy zwyczajnej
inne publikacje [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 214, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
19. Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
inne publikacje [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Monika Krupka . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 245, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
20. Wpływ dodatku surowego jęczmienia na wybrane cechy jakościowe pieczywa
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 258, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
21. Ocena właściwości reologicznych kleików z mieszanek mąk pszennych o zróżnicowanej wartości wypiekowej
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 261, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
22. Studia nad metodą oceny wartości technologicznej ziarna pszenicy zwyczajnej
rozdział z monografii [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 s. 125-135, 978-83-935421-9-2
23. Wpływ podciśnienia w czasie mieszania składników ciasta na jakość makaronów tłoczonych
rozdział z monografii [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Monika Krupka . W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 263-274, 978-83-935421-9-2
24. Wpływ dodatku razówki jęczmiennej na wybrane cechy jakościowe pieczywa
rozdział z monografii [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 s. 299-309, 978-83-935421-9-2
25. Ocena właściwości reologicznych kleików z mieszanek mąk pszennych o zróżnicowanej wartości wypiekowej
rozdział z monografii [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 343-354, 978-83-935421-9-2
29. Jęczmień nagi najważniejszym zbożem w żywieniu człowieka
inne publikacje [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Katarzyna Bartoszek . W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : V ogólnopolska konferencja naukowa, Puławy, 22-23 października 2015 / [opracowanie redakcyjne i graficzne Grażyna Hołubowicz-Kliza], Puławy 2015 2015, 978-83-7562-195-2
30. Zboża niechlebowe - strategiczna rola w profilaktyce i zwalczaniu chorób cywilizacyjnych
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Rzedzicki, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Katarzyna Bartoszek , [AUT.] Ewelina Kuzawińska. W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : V ogólnopolska konferencja naukowa, Puławy, 22-23 października 2015 / [opracowanie redakcyjne i graficzne Grażyna Hołubowicz-Kliza], Puławy 2015 2015, s. 88-89, 978-83-7562-195-2
Elementów na stronie: