2024

1. Sustainable nutrition and human health as part of sustainable development [Editorial]
inne publikacje [AUT. KOR.] Magdalena Gibas-Dorna , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak .
2. The effect of the addition of powdered Sumac (Rhus coriaria L.) and cold plasma treatment on the quality of carrot juice
artykuł [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Joanna Pawłat . Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 3 s. 1263, DOI: 10.3390/app14031263
4. Analiza polskich wód przeznaczonych do spożycia pod kątem zawartości związków azotowych (azotu amonowego, azotanów (III) i (V)
inne publikacje [AUT.] Luiza Kubisiak-Banaszewicz , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak .
6. Quality and functional properties of bread containing the addition of probiotically fermented Cicer arietinum
artykuł [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT. KOR.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Krzysztof Przygoński , [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. FOOD CHEMISTRY 2024 T. 448 s. 139117, DOI: 10.1016/j.foodchem.2024.139117
7. Physicochemical, antioxidant, antimicrobial, and sensory characteristics of selected kinds of edible oils
artykuł [AUT.] Eva Ivanišová , [AUT.] Veronika Juricová , [AUT.] Július Árvay , [AUT.] Miroslava Kačániová , [AUT.] Matej Cech , [AUT. KOR.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Monika Krzywicka, [AUT.] Wojciech Cichocki , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz. Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 9 s. 3630, DOI: 10.3390/app14093630
8. Green synthesis of Iron nanoparticles using an aqueous extract of strawberry (Fragaria × ananassa Duchesne) leaf waste
artykuł [AUT.] Małgorzata Góral-Kowalczyk, [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Jolanta Orzeł , [AUT. KOR.] Dariusz Góral, [AUT.] Tomasz Skrzypek, [AUT. KOR.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Agnieszka Nawrocka . Materials 2024 T. 17 Nr 11 s. 2515, DOI: 10.3390/ma17112515
9. Pozostałości poprodukcyjne - ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
artykuł [AUT.] Aleksandra Rolewicz , [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan. Przemysł Spożywczy 2024 T. 78 Nr 5 s. 30-32, DOI: 10.15199/65.2024.5.4
10. Particle size, color, spectral characteristics and antioxidant activity of micronized rose flower petal powders
inne publikacje [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Ryszard Amarowicz , [AUT.] Michał Adam Janiak , [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Sławomir Gawłowski, [AUT.] Klaudia Rząd , [AUT.] Igor Różyło , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. W: Sustainable agriculture - new strategies for increasing growth and development of crops. International Conference, 14-17 Maj, Urszulin, Urszulin 2024 2024, s. 28
11. Primary teeth exposition on non-thermal plasma
inne publikacje [AUT.] Joanna Pawłat , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT. KOR.] Dawid Zarzeczny , [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Monika Machoy , [AUT.] Agnieszka Mazur-Lesz . W: 3rd Annual Meeting of the PlasTHER COST Action, 10th-13th June 2024, Budapest, Hungary COST Action CA20114 Therapeutical application of Cold Plasmas - PlasTHER / Book of Abstracts, Budapest 2024 2024, s. 74
12. Effect of the addition o fselected unmalted raw materials to barley malt on selected parameters of malt extracts
artykuł [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Stepan Kovalyshyn , [AUT.] Piotr Kiczorowski. Agricultural Engineering 2024 T. 28 Nr 1 s. 185-194, DOI: 10.2478/agriceng-2024-0012
13. Impact of incorporating dried Chaga mushroom (Inonotus obliquus) into gluten-free bread on its antioxidant and sensory characteristics
artykuł [AUT. KOR.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Monika Krzywicka, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Alicja Bosacka , [AUT.] Anna Pecyna, [AUT.] Eva Ivanišová , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Eva Kovačiková . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 16 s. 3801, DOI: 10.3390/molecules29163801
14. Niekonwencjonalne metody utrwalania produktów rolno-spożywczych
monografia [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT.] Joanna Pawłat . Kraków 2024 2024, Wydawnictwo Inżynieria Rolnicza, 978-83-64377-58-7
15. Use of barley malt for enzymatic hydrolysis of starches from various grains
inne publikacje [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Leszek Rydzak. W: 3rd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 24 April 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 010, DOI: 10.24326/ICDSUPL3.T010

2023

19. Effect of supplementation of freshly pressed carrot juice with Rhus coriaria L. on changes in juice quality
artykuł [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT. KOR.] Monika Stoma, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka. Sustainability 2023 T. 15 s. 719, DOI: 10.3390/su15010719
20. Quality of tomato juice as influenced by non-thermal air plasma treatment
artykuł [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Narumol Matsuyama , [AUT.] Nobuya Hayashi , [AUT.] Joanna Pawłat . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 1 s. 578, DOI: 10.3390/app13010578
21. Application of iron nanoparticle-based materials in the food industry
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Góral, [AUT.] Andrzej Marczuk, [AUT.] Małgorzata Góral-Kowalczyk, [AUT.] Iryna Koval , [AUT.] Dariusz Andrejko. Materials 2023 T. 16 Nr 2 s. 780, DOI: 10.3390/ma16020780
23. Plasma treatment for conditioning of juice
inne publikacje [AUT. KOR.] Dawid Zarzeczny , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Joanna Pawłat , [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] Zdenko Machala , [AUT.] Karol Hensel . W: Book of abstracts: 2nd Training School " Cold Plasmas to fight microorganisms, viruses & toxins for medical and agricultural applications" 13th-16th Ferbruary 2023, Bari, Italy, Bari 2023 2023
25. Involvement of the Carpathian Euroregion and other institutionsfor conservation of cattle biodiversity and sustainable development of local communities in the Carpathian region
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Terpai Vаsyl , [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Monika Lech . W: Lokalne rasy zwierząt w ochronie bioróżnorodności i zachowaniu tradycji regionów / pod redakcją Witolda Chabuza i Wioletty Sawickiej-Zuga, Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 110-123, 978-83-7259-413-6
26. Ocena aktywności wybranych probiotyków w procesie zapalnym in vitro
artykuł [AUT.] Maciej Domański , [AUT.] Anna Domańska , [AUT.] Luiza Kubisiak-Banaszewicz , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paulina Wojtyła-Buciora , [AUT.] Paweł Sobczak. Biuletyn Głównej Biblioteki Lekarskiej 2023 Nr 381 s. 477-486
27. Ocena możliwości zagospodarowania produktów ubocznych przemysłu owocowo-warzywnego do produkcji ciastek owsianych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Magda Pastusiak , [AUT.] Mikołaj Ociesa , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 89-99, 978-83-7259-403-7, DOI: 10.24326/mon.2023.3
29. Wpływ zastosowania wytłoków z nasion roślin oleistych na zmiany cech sensorycznych ciastek owsianych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Katarzyna Kaszyca , [AUT.] Gabriela Michta , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 53-61, 978-83-7259-403-7
30. Ocena sposobu żywienia sportowców stosujących trening Full Body Workout (FBW)
rozdział z monografii [AUT.] Aleksandra Rolewicz . W: Współczesne problemy medycyny i ochrony zdrowia - strategie, trendy i perspektywy. Tom 1, Lublin, 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 141-170, 978-83-67881-30-2
Elementów na stronie: