2024

1. Sustainable nutrition and human health as part of sustainable development [Editorial]
inne publikacje [AUT. KOR.] Magdalena Gibas-Dorna , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak .
2. The effect of the addition of powdered Sumac (Rhus coriaria L.) and cold plasma treatment on the quality of carrot juice
artykuł [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Joanna Pawłat . Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 3 s. 1263, DOI: 10.3390/app14031263
4. Analiza polskich wód przeznaczonych do spożycia pod kątem zawartości związków azotowych (azotu amonowego, azotanów (III) i (V)
inne publikacje [AUT.] Luiza Kubisiak-Banaszewicz , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak .
6. Quality and functional properties of bread containing the addition of probiotically fermented Cicer arietinum
artykuł [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT. KOR.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Krzysztof Przygoński , [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. FOOD CHEMISTRY 2024 T. 448 s. 139117, DOI: 10.1016/j.foodchem.2024.139117
7. Physicochemical, antioxidant, antimicrobial, and sensory characteristics of selected kinds of edible oils
artykuł [AUT.] Eva Ivanišová , [AUT.] Veronika Juricová , [AUT.] Július Árvay , [AUT.] Miroslava Kačániová , [AUT.] Matej Cech , [AUT. KOR.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Monika Krzywicka, [AUT.] Wojciech Cichocki , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz. Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 9 s. 3630, DOI: 10.3390/app14093630
8. Green synthesis of Iron nanoparticles using an aqueous extract of strawberry (Fragaria × ananassa Duchesne) leaf waste
artykuł [AUT.] Małgorzata Góral-Kowalczyk, [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Jolanta Orzeł , [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Tomasz Skrzypek, [AUT. KOR.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Agnieszka Nawrocka . Materials 2024 T. 17 Nr 11 s. 2515, DOI: 10.3390/ma17112515
9. Pozostałości poprodukcyjne - ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
artykuł [AUT.] Aleksandra Rolewicz , [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan. Przemysł Spożywczy 2024 T. 78 Nr 5 s. 30-32, DOI: 10.15199/65.2024.5.4
10. Particle size, color, spectral characteristics and antioxidant activity of micronized rose flower petal powders
inne publikacje [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Ryszard Amarowicz , [AUT.] Michał Adam Janiak , [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Sławomir Gawłowski, [AUT.] Klaudia Rząd , [AUT.] Igor Różyło , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. W: Sustainable agriculture - new strategies for increasing growth and development of crops. International Conference, 14-17 Maj, Urszulin, Urszulin 2024 2024, s. 28
11. Primary teeth exposition on non-thermal plasma
inne publikacje [AUT.] Joanna Pawłat , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Dawid Zarzeczny , [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Monika Machoy , [AUT.] Agnieszka Mazur-Lesz . W: 3rd Annual Meeting of the PlasTHER COST Action, 10th-13th June 2024, Budapest, Hungary COST Action CA20114 Therapeutical application of Cold Plasmas - PlasTHER / Book of Abstracts, Budapest 2024 2024, s. 74
12. Effect of the addition o fselected unmalted raw materials to barley malt on selected parameters of malt extracts
artykuł [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Stepan Kovalyshyn , [AUT.] Piotr Kiczorowski. Agricultural Engineering 2024 T. 28 Nr 1 s. 185-194, DOI: 10.2478/agriceng-2024-0012
13. Impact of incorporating dried Chaga mushroom (Inonotus obliquus) into gluten-free bread on its antioxidant and sensory characteristics
artykuł [AUT. KOR.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Monika Krzywicka, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Alicja Bosacka , [AUT.] Anna Pecyna, [AUT.] Eva Ivanišová , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Eva Kovačiková . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 16 s. 3801, DOI: 10.3390/molecules29163801
14. Niekonwencjonalne metody utrwalania produktów rolno-spożywczych
monografia [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT.] Joanna Pawłat . Kraków 2024 2024, Wydawnictwo Inżynieria Rolnicza, 978-83-64377-58-7
15. Use of barley malt for enzymatic hydrolysis of starches from various grains
inne publikacje [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Leszek Rydzak. W: 3rd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 24 April 2024, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2024 2024, s. 010, DOI: 10.24326/ICDSUPL3.T010
16. Assessment of the suitability of selected apple cultivars for production of cloudy juice
inne publikacje [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Anna Pecyna. W: Book of Abstracts. Farm machinery and processes management in sustainable agriculture: XII International Scientific Symposium FMPMSA 2024,Lublin, Poland / edited by Edmund Lorencowicz, Jacek Uziak, Bruno Huyghebaert., [b. wyd.], Lublin 2024 2024, s. 17
17. Assessment of the suitability of selected apple cultivars for production of cloudy juice
rozdział z monografii [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Anna Pecyna. W: Farm machinery and processes management in sustainable agriculture. XII International Scientific Symposium 2024, Lublin 2024 2024, Springer s. 69-76, 978-3-031-70954-8
18. Analysis of water intended for drinking in terms of the content of nitrogen compounds (Ammonium Nitrogen, Nitrates (III) and (V))
rozdział z monografii [AUT.] Luiza Kubisiak-Banaszewicz , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT.] Paweł Sobczak. W: Farm machinery and processes management in sustainable agriculture. XII International Scientific Symposium 2024, Lublin 2024 2024, Springer s. 240-245, 978-3-031-70954-8
19. Physicochemical, functional, antioxidant, pasting and FT-IR spectroscopic properties of fermented acorns and sorghum using traditional algerian processes
artykuł [AUT.] Rayene Belmouloud , [AUT.] Hayat Bourekoua , [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Hamida Mahroug , [AUT.] Radia Ayad , [AUT.] Marta Krajewska, [AUT. KOR.] Renata Różyło. Processes 2024 T. 12 Nr 8 s. 1647, DOI: 10.3390/pr12081647

2023

23. Effect of supplementation of freshly pressed carrot juice with Rhus coriaria L. on changes in juice quality
artykuł [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT. KOR.] Monika Stoma, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka. Sustainability 2023 T. 15 s. 719, DOI: 10.3390/su15010719
24. Quality of tomato juice as influenced by non-thermal air plasma treatment
artykuł [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT. KOR.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Narumol Matsuyama , [AUT.] Nobuya Hayashi , [AUT.] Joanna Pawłat . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 1 s. 578, DOI: 10.3390/app13010578
26. Involvement of the Carpathian Euroregion and other institutionsfor conservation of cattle biodiversity and sustainable development of local communities in the Carpathian region
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Terpai Vаsyl , [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Witold Chabuz, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Monika Lech . W: Lokalne rasy zwierząt w ochronie bioróżnorodności i zachowaniu tradycji regionów / pod redakcją Witolda Chabuza i Wioletty Sawickiej-Zuga, Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 110-123, 978-83-7259-413-6
27. Ocena aktywności wybranych probiotyków w procesie zapalnym in vitro
artykuł [AUT.] Maciej Domański , [AUT.] Anna Domańska , [AUT.] Luiza Kubisiak-Banaszewicz , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Paulina Wojtyła-Buciora , [AUT.] Paweł Sobczak. Biuletyn Głównej Biblioteki Lekarskiej 2023 Nr 381 s. 477-486
28. Ocena możliwości zagospodarowania produktów ubocznych przemysłu owocowo-warzywnego do produkcji ciastek owsianych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Magda Pastusiak , [AUT.] Mikołaj Ociesa , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 89-99, 978-83-7259-403-7, DOI: 10.24326/mon.2023.3
29. Wpływ zastosowania wytłoków z nasion roślin oleistych na zmiany cech sensorycznych ciastek owsianych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Katarzyna Kaszyca , [AUT.] Gabriela Michta , [AUT.] Agata Blicharz-Kania. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 53-61, 978-83-7259-403-7
30. Ocena sposobu żywienia sportowców stosujących trening Full Body Workout (FBW)
rozdział z monografii [AUT.] Aleksandra Rolewicz . W: Współczesne problemy medycyny i ochrony zdrowia - strategie, trendy i perspektywy. Tom 1, Lublin, 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe TYGIEL Sp. z o. o. s. 141-170, 978-83-67881-30-2
Elementów na stronie: