2017

1. Energy consumption and process efficiency as affected by extrusion-cooking conditions and recipe formulation during the production of gluten-free rice-legumes products
artykuł [AUT.] Abdallah Bouasla , [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Stanisław Juśko, [AUT.] Mohammed Nasereddine Zidoune . Agricultural Engineering 2017 T. 21 Nr 1 s. 39-46, DOI: 10.1515/agriceng-2017-0004

2015

2. Specific mechanical energy consumption of extrusion-cooking of wheat foamed packaging materials
artykuł [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Magdalena Klimek , [AUT.] Leszek Mościcki, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Stanisław Juśko. Agricultural Engineering 2015 T. 19 Nr 1 (153) s. 25-34, DOI: 10.14654/ir.2015.153.103

2014

3. Energochłonność ekstruzji pszennych spienionych materiałów opakowaniowych
inne publikacje [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Magdalena Klimek , [AUT.] Leszek Mościcki, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Andrzej Rejak, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Stanisław Juśko. W: Budowa i eksploatacja maszyn spożywczych BEMS 2014 : XVI Konferencja Naukowo-Techniczna, Lublin, 9-12 września 2014 / Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego "Spomasz", Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Wydział Inżynierii Produkcji. Katedra Inżynerii i Maszyn Spożywczych, Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Żywności i Pasz. Komitet Techniki Rolniczej PAN, Lublin 2014, s. 27, 978-83-63761-40-0
4. Wpływ dodatków ziołowych na wybrane cechy tekstury ekstrudowanych chrupek kukurydzianych
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Izabela Barczak , [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Stanisław Juśko, [AUT.] Magdalena Klimek , [AUT.] Maciej Combrzyński. W: Budowa i eksploatacja maszyn spożywczych BEMS 2014 : XVI Konferencja Naukowo-Techniczna, Lublin, 9-12 września 2014 / Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego "Spomasz", Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Wydział Inżynierii Produkcji. Katedra Inżynerii i Maszyn Spożywczych, Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Żywności i Pasz. Komitet Techniki Rolniczej PAN, Lublin 2014, s. 94, 978-83-63761-40-0
5. Produkcja ekstrudowanych odżywek dla dzieci
inne publikacje [AUT.] Magdalena Klimek , [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Leszek Mościcki, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Stanisław Juśko. W: Budowa i eksploatacja maszyn spożywczych BEMS 2014 : XVI Konferencja Naukowo-Techniczna, Lublin, 9-12 września 2014 / Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego "Spomasz", Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Wydział Inżynierii Produkcji. Katedra Inżynerii i Maszyn Spożywczych, Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Żywności i Pasz. Komitet Techniki Rolniczej PAN, Lublin 2014, s. 51, 978-83-63761-40-0

2012

6. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania stacji wyparnej
artykuł [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Mirosław Pastuszak , [AUT.] Stanisław Juśko. Inżynieria Rolnicza 2012 Nr 3 s. 81-87

2007

9. Procesy ciśnieniowo-termiczne w przetwórstwie skrobi termoplastycznej.
artykuł [AUT.] Leszek Mościcki, [AUT.] L.P.B.M. Janssen , [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Andrzej Rejak, [AUT.] Stanisław Juśko. Acta Agrophysica 2007 T. 9 Nr 2 s. 431-442

2002

2001

11. Alternative technology of animal by-products utilization.
inne publikacje [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Stanisław Juśko. W: Future of Meat. 47th ICoMST. Congress Proceedings. 47th International Congress of Meat Science and Technology. Kraków, 2001, 26th - 31st. Vol.2, Kraków 2001
12. Wpływ surowców i parametrów sterylizacji na właściwości fizyczne produktu roślinno-mięsnego
inne publikacje [AUT.] Stanisław Juśko, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Postęp w inżynierii żywności. X Ogólnopolska Konferencja Naukowa. Krynica, 2001, 10-14 września, [b.m.] 2001
13. Badania procesu ekstruzji odpadów rzeźnianych
inne publikacje [AUT.] Stanisław Juśko, [AUT.] Leszek Mościcki, [AUT.] Krystyna Hodara , [AUT.] Ireneusz Walczak . W: Postęp w inżynierii żywności. X Ogólnopolska Konferencja Naukowa. Krynica, 2001, 10-14 września, [Lublin] 2001
16. Wpływ dodatku odpadów drobiowych na proces ekstruzji karmy dla psów
artykuł [AUT.] Stanisław Juśko, [AUT.] Ireneusz Walczak , [AUT.] Leszek Mościcki, [AUT.] Krystyna Hodara . Inżynieria Rolnicza 2001 Nr 10 s. 179-185
17. Projekt sterylizatora do obróbki surowców ubocznych w przetwórstwie mięsa
rozdział z monografii [AUT.] Stanisław Juśko, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . , Warszawa 2001 s. 3, 83-915774-0-6

2000

18. Nowa technologia utylizacji produktów ubocznych przetwórstwa mięsa
inne publikacje [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Stanisław Juśko. W: Aktualne problemy inżynierii rolniczej w aspekcie integracji Polski z Unią Europejską. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa XXX lat Wydziału Techniki Rolniczej Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2000, 13-14 września, Lublin 2000, s. 239-240, 83-7259-032-X
19. Wpływ geometrii układu plastyfikującego na przebieg procesu ekstruzji surowców roślinnych
inne publikacje [AUT.] Stanisław Juśko, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Leszek Mościcki, [AUT.] Andrzej Rejak, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz. W: Aktualne problemy inżynierii rolniczej w aspekcie integracji Polski z Unią Europejską. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa XXX lat Wydziału Techniki Rolniczej Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2000, 13-14 września, Lublin 2000, s. 249-250, 83-7259-032-X
20. Suszenie odpadów ubocznych przetwórstwa mięsa po sterylizacji
inne publikacje [AUT.] Stanisław Juśko, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Postęp w mechanizacji przetwórstwa żywności. IX Szkoła Letnia. Krasnobród, 2000, 25-29 września, [Lublin] 2000

1999

22. Utility tests of valeurex extruder
inne publikacje [AUT.] Leszek Mościcki, [AUT.] Stanisław Juśko, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Andrzej Rejak. W: 7th International Congress on Agricultural Mechanisation and Energy. Adana, Turkiye, 1999, 26-27 May, [b.m.] 1999

1998

Elementów na stronie: