2024

1. The effect of the addition of powdered Sumac (Rhus coriaria L.) and cold plasma treatment on the quality of carrot juice
artykuł [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Joanna Pawłat . Applied Sciences-Basel 2024 T. 14 Nr 3 s. 1263, DOI: 10.3390/app14031263
2. Pozostałości poprodukcyjne - ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
artykuł [AUT.] Aleksandra Rolewicz , [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan. Przemysł Spożywczy 2024 T. 78 Nr 5 s. 30-32, DOI: 10.15199/65.2024.5.4

2023

4. Effect of supplementation of freshly pressed carrot juice with Rhus coriaria L. on changes in juice quality
artykuł [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT. KOR.] Monika Stoma, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] Agnieszka Starek . Sustainability 2023 T. 15 s. 719, DOI: 10.3390/su15010719
5. Quality of tomato juice as influenced by non-thermal air plasma treatment
artykuł [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Narumol Matsuyama , [AUT.] Nobuya Hayashi , [AUT.] Joanna Pawłat . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 1 s. 578, DOI: 10.3390/app13010578
9. Ocena możliwości wykorzystania błonnika jabłkowego do suplementacji makaronu
inne publikacje [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Agnieszka Sagan. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 61, 978-83-962880-3-5
10. Wpływ obróbki zimną plazmą atmosferyczną na jakość świeżego soku tłoczonego z marchwi
artykuł [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Elżbieta Grządka , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Dawid Zarzeczny , [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT. KOR.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Joanna Pawłat . Zywnosc. Nauka. Technologia. Jakosc/Food. Science Technology. Quality 2023 T. 30 Nr 3 s. 181-197

2022

18. Wpływ dodatku wytłoków z rokitnika zwyczajnego i jagody kamczackiej na ogólną zawartość polifenoli w wyrobach piekarniczych
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: Nauka o Zbożach :osiągnięcia i perspektywy. Streszczenia. III Konferencja Naukowa, Lublin 22–23 września 2022., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022

2021

20. Influence of ultrasound on selected microorganisms, chemical and structural changes in fresh tomato juice
artykuł [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] Joanna Pawłat , [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT. KOR.] Dariusz Andrejko. Scientific Reports 2021 T. 11 s. 3488, DOI: 10.1038/s41598-021-83073-8
21. Chemiczne właściwości tłoczonego na zimno oleju z nasion lnu z dodatkiem suszonych owoców sumaka
inne publikacje [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Agnieszka Starek . W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 46-46, DOI: 10.24326/mon.2021.2
24. Przydatność wybranych odmian owoców do produkcji soków NFC
inne publikacje [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Beata Zdybel. W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 47-47, DOI: 0.24326/mon.2021.2

2020

26. Possibility to extend the shelf life of NFC tomato juice using cold atmospheric pressure plasma
artykuł [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT. KOR.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Barbara Chudzik , [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Michał Kwiatkowski , [AUT.] Piotr Terebun , [AUT.] Joanna Pawłat . Scientific Reports 2020 T. 10 s. 20959, DOI: 10.1038/s41598-020-77977-0
27. Ocena wpływu niekonwencjonalnych procesów utrwalania na determinanty jakości soku jabłkowego
inne publikacje [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT. KOR.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Joanna Pawłat . W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 59-59
29. Stabilizacja oleju lnianego przy wykorzystaniu naturalnych przeciwutleniaczy
inne publikacje [AUT. KOR.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Agnieszka Starek . W: XIX KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA BEMS 2020 ,MIKOŁAJKI – STARE SADY 8-11 WRZEŚNIA, [b.w], Stare Sady 2020 2020, s. 11-11
30. Wpływ parametrów pasteryzacji na właściwości chemiczne i mikrostrukturę soku pomidorowego
inne publikacje [AUT.] Magda Marciniewicz , [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan. W: Przegląd badań prowadzonych w studenckich kołach naukowych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 61, DOI: 10.24326/srzp.2020.2
Elementów na stronie: